Въпрос за Golf 4 1.6

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
golfmaniak666
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHL

Въпрос за Golf 4 1.6

Мнениеот golfmaniak666 » Пет 01 май 2015 13:26

Колеги решил съм да си купя голф4 но проблема е че искам да е бензинов за двигател 1.4 дума не може да става.за 1.8 знам че е идеалния двигател но за съжаление цената му е добра и е над възможностите ми.Та голф 1.6 е в моята ценова листа но знам за проблема със нитовете на скоростите и за пластмасовите колектори.Аз имах голф 4 1.6 101коня AKL и ми побеля косата от него главно с проблеми с придърпване и в последствие с скоростна кутия.Въпроса ми е има ли голф който да не е проблемен от тази серия 1.6? ако има какъв е кода на двигателя му?

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за Golf 4 1.6

Мнениеот anonym0us » Пет 01 май 2015 14:04

Изчакай още малко да паднат цените, и докато "Скътаеш" още някой лев за кола, скачаш на 1.8Т, просволутия боен мотор. И ако имаш късмет, и попаднеш на запазена кола, няма да ти окапе скалпа.
Аз лично имам 1.8 125 коня "Хасматик" дето харчи колко същия но с турбина и какво да ти кажа. НЕ си струва да купуваш пак същото магаре, поради ред причини.
*Обслужването ти е 500 лева, ремъци, ролки, и водна помпа.
*После се молиш да няма други ремонти, но уви като си знаеш "Липсата на късмет" отидоха още 200 лева за нещо неочаквано.
Моя съвет е да търсиш нещо в верига (да и веригата се сменя) но не е толкова скъпо за обслужване и са по-безпроблемни ако можеш да им свикнеш с визията (външната и интериора) Говоря за Тойота Ярис.. и т.н

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Re: Въпрос за Golf 4 1.6

Мнениеот buller » Пет 01 май 2015 14:07

Имал си 1.6 - аз лично бих търсил някакъв прогрес. Т.е. или 1.8/1.8Т, или 2.0 бензин.
Иначе, доколкото съм чел, има 1.6, който е по-безпроблемен, но е 105 к.с.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”