Настройка на АГУ Lovato easy smart

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
zoovanka
Автомобил: VW Caddy MAXI Life 1395 TGI 109
Двигател: 2016 1395 TGI метан

Re: Настройка на АГУ Lovato easy smart

Мнениеот zoovanka » Вто 21 апр 2015 12:07

При мен на газ съм около -2%до +3%,на бензин ми отива към бедна смес +4до5%.Възможно ли е на газ да има повече ряз особено на ниските обороти при ускорение?

Потребителски аватар
Lonely-Wolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lonely-Wolf » Вто 21 апр 2015 12:12

На ниските и при мен е по "жива" от колкото на бензин,и обратно при високите :th_up

Потребителски аватар
plamski3
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL

Мнениеот plamski3 » Съб 25 апр 2015 1:14

Lonely-Wolf написа: Бензиновата карта я правих по този начин: дълъг път,5-та предавка и гледаш да е плавна "кривата",да не е начупена. Като не ти хареса една точка къде е отишла,опитваш се да я наместиш. Всичко е до педала на газта и скороста с която се движиш. Малко упражнение и ще и схванеш цаката. Като направиш бензиновата и ти харесва,започваш газовата.

Къде и как мога да видя и коригирам бензиновата карта? Къде мога да видя графика на кривата?

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Съб 25 апр 2015 17:28

plamski3 написа:
Lonely-Wolf написа: Бензиновата карта я правих по този начин: дълъг път,5-та предавка и гледаш да е плавна "кривата",да не е начупена. Като не ти хареса една точка къде е отишла,опитваш се да я наместиш. Всичко е до педала на газта и скороста с която се движиш. Малко упражнение и ще и схванеш цаката. Като направиш бензиновата и ти харесва,започваш газовата.

Къде и как мога да видя и коригирам бензиновата карта? Къде мога да видя графика на кривата?

Той е с Тамона, ти си с Ловато. При ловатото няма такива криви,прави и т.н. Италианците тия криви повечето ги нямат, защото настройката е криво ляво с тия криви. Взимаш един с тебе, почвате да карате и настройвате, може и да гледаш тримовете, може и да не ги гледаш.

Потребителски аватар
plamski3

Мнениеот plamski3 » Пет 01 май 2015 0:06

Здравейте, колеги!

Днес се прибирах от София към Бургас по магистралата. Все още не съм пипал по картата, но си наснимах показанията при определена скорост. Ефекта с тази настройка е 25,49л газ (заредени на изхода на София на Лукойл), изминати 283 км при скорост 100км/ч на темпомат - 9,01л/100км.

Особености при пътуването:
- задръстване на изхода на София до около 8 км (тръгни спри)
- 4 човека в колата с багаж
- по време на пътуването се поддържаше скорост 100км/ч, но имах постепенно ускорение от 80 до 160 км/ч. за да мога да направя снимките.

Споделете какво мислите за стойностите на картата, времената, налягането и като цяло за всичко, което ще ми е от полза.

Ето и малко снимки:
80.png

90.png

100.png

110.png

120.png

...

Потребителски аватар
plamski3

Мнениеот plamski3 » Пет 01 май 2015 0:08

...

130.png

140.png

150.png

160.png

Без име.png

...

Потребителски аватар
plamski3

Мнениеот plamski3 » Пет 01 май 2015 0:11

...

2.png

3.png

1.jpg

2.jpg

3.jpg

plamenkirovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamenkirovski » Пет 01 май 2015 18:55

Някой да има настойки за 1.8T(150)? От доста време се опитвам да я настроя но все нещо куца...

Потребителски аватар
plamski3

Мнениеот plamski3 » Вто 05 май 2015 0:28

persiii11 написа:и аз имам същия двг.
и при мен разхода е същ.
10л. средно изван градско ми се виждаше много но вече свикнах с този факт, така че твърденията 1.8 Турбо по малко гори е вярно ( като се кара прилично) !

при мен малките стойности някади 120-130 а големите 175-180 налягането 1,3 мисля че беше
края на Април бащата се връща той е майстора ако не забравя ще ти снимам картата !

Напомням ти да снимаш картата :c010

Потребителски аватар
plamski3

Мнениеот plamski3 » Нед 06 сеп 2015 1:12

Здравейте отново. Аз си продължавам сагата с настройката на това пусто Ловато.

Взех горивна карта от един колега, който е със същата система и двигател. В настройките има няколко разлики, които не са ми ясни и ще ви помоля, ако знаете какво означават да го напишете в темата.

1. Първата разлика е следното поле:
2.jpg

При старата настройка беше при ускорение, а при новата е сменено с другата му възможна опция. Мисля че беше при спиране.

2. Втората разлика е в корекция на температурата на редуктора. Старата е с червено, новата е в зелено. И под двете стои 0 (нула), така че смятам, че тук разлика няма, но нека се изкаже някой по-компетентен.
5.jpg

А това е новата ми карта. При мен работи на 1,3-1,4bar, а при колегата беше на 1,53-1,6.
7.png

Карах колата на колегата. След като качих картата му карах и моята и на динамика са почти 1:1. Динамиката ми допада, защото на 5-та със 100 и като подам газ тръгва да ускорява. Докато със старата карта и беше по-мъчно това ускорение и не само то. И в ниските се мъчеше, а сега е ок. Дано да не е за сметка на много по-висок разход.

Качвам и старата карта. Кажете според вас коя е по-добрата на теория и защо?
4.jpg

Благодаря предварително!

Потребителски аватар
ivan_pop
Автомобил: OVB
Двигател: X18XE1

Мнениеот ivan_pop » Нед 06 сеп 2015 9:38

1.Това превключване при ускорение се отнася за превключването от бензин на газ и няма отношение към вървенето и разхода.
2.Това с корекциите и картата се прави в движение както ти е написал един колега по-горе.
Не може да се прави сравнение между две карти от различни коли защото условията са различни.

Потребителски аватар
plamski3

Мнениеот plamski3 » Съб 05 дек 2015 17:01

Знаете ли какъв трябва да е размера на дюзите за 1.6 (101 коня) и да кажем за 1.6 (110 коня) последователно впръскване? Става въпрос за дюзи Lovato J.

Има ли някой колега от София, който си е настройвал ГУ сам и има желание да ми помогне с настройката?

Върни се в “Автогазови уредби”