Съвет за евтин във всяко отношение автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Re: Съвет за евтин в всяко отношение автомобил

Мнениеот polovera_9n3 » Съб 02 май 2015 21:03

Ако си мислите, че имате проблем с частите - пробвайте се да намерите външни карета за Дайхатсу Куоре 8 1.0 12в,2008... успех :Mr Green Fun

Потребителски аватар
valka
Автомобил: поцинкован танк
Двигател:

Мнениеот valka » Съб 02 май 2015 22:54

Който си е купил Дайхатсу, Мицубиши, Линкълн, Сааб и т.н. си е негов проблем да си търси части. И мен ме кефи да карам рядко срещан автомобил, ама като се сетя как навремето едвам си намерих хидравлична рейка TRW за :stumm Голф 3, ми е ясно как бих намерил същия чарк за Дайхатсу.

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Нед 03 май 2015 17:19

vanesto написа:Ок, намери ми чистачки за Спейс вагон, на които захвата им да става, след като има всичко на пазара. Една позната с Митсубиши Паджеро Пинин си счупи бронята и трябваше да чака две седмици за доставка от Япония на ОМ броня. Аз не говоря на изуст, просто на теб не ти се е налагало да търсиш части. За Хонда съм съгласен, че има афтър маркет части, но те са по-масови в сравнение с Митсубиши.

Нищо не ти оспорвам.Сменил съм около 10 коли и почти всички са Японски.Проблеми съм нямал със никаква част....е повечета са били Мазда но все пак не съм предполагал че би имало проблем със по нови модели. :beer

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Нед 03 май 2015 21:28

vanesto написа:Ок, намери ми чистачки за Спейс вагон, на които захвата им да става, след като има всичко на пазара.

Който търси - намира.

Потребителски аватар
polovera_9n3

Мнениеот polovera_9n3 » Нед 03 май 2015 21:32

Чистачки добре, я виж за каренцата на Дайхатсито....мисия невъзможна- Пародия- японска кола, а всички части досега идат от Германия, от тойота не стават :banghead

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Нед 03 май 2015 21:39

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 03 май 2015 21:47

Не, че ми трябват каренца или чистачки. Ама това май са линкове дето доказват, че някъде по света се продават такива чаркове. По интересно е да кажеш някой магазин в Бг дето човек може да иде утре и да си ги купи, а не да ги поръча и да чака неопределено време докато колата му си почива.

Потребителски аватар
polovera_9n3

Мнениеот polovera_9n3 » Нед 03 май 2015 21:48

Тия са за 7мицата, не стават - има разлика с 2 3 шлици, не съм ги броил колко трябва да са, но от 7 не пасват, все пак благодаря за вниманието :th_up

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Нед 03 май 2015 22:25

@ polovera_9n3: щом има за 7, ще има и за 8.
@ ktamen: ако се намерят в магазин в София, ще искаш да си ги купиш утре и в Тутракан. Времето за доставка от почти всяка точка на Европа до областен град в България може да е съпоставимо с доставката на маслен филтър от София до много малък град в България.

Потребителски аватар
polovera_9n3

Мнениеот polovera_9n3 » Нед 03 май 2015 22:29

chef_ss написа:@ polovera_9n3: щом има за 7, ще има и за 8.

Да, ама няма :beer

stefannankov
Автомобил: VW Touran 19 TDI
Двигател: BKC 105 hp 2005

Мнениеот stefannankov » Нед 03 май 2015 22:35

Имам приятели, които се занимават с доставка на авточасти - японския автомобил няма автърмаркет части, само оригиналдъ. Носач за Мазда 626 от 199х година 540 лв клиентска цена. Мерси... има ги, да ама ако е Рено или Голф, цената е съвсем различна без въобще да обсъждаме нови или втора употреба, защото японките са рядка срещани...
Един приятел му замериха предното стъкло на тойота авенсис преди години - чака тойота балканс да пратели предно стъкло към 2 месеца... Заеби ти тия работа.

Потребителски аватар
polovera_9n3

Мнениеот polovera_9n3 » Нед 03 май 2015 22:48

Не мога да кандърдисам баща ми да продадем дайхатсуто за 2 бона на някой да се опрая, а аз да му купя за такси един спарк 2011 2013.... не ще, много го обича това дайхатси, дето аз като си го купих ме храни, храни, сега не иска да го дава :mhihi , вика части намирай, нали се правиш на умен :h020 ..... ми кво да го правя- баща ми е, обичам си го... днеска чупил щеката за маслото от пъпката за макса, другото е в тръбата( тя има 3 завоя) не е в картера все още, утре ще видя как ще я вадя ама.... добре, че съм в отпуска и имам време да се занимавам :icon_lol

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 03 май 2015 23:08

chef_ss написа: ще искаш да си ги купиш утре и в Тутракан.

Разбира се, че ще искам. Това лошо ли е? Не съм бил в Тутракан, но съм сигурен, че и там може да се купят чистачки и карета за голф.
Представи си, че си отишъл в Тутракан и са ти свили чистачките, а вали гаден дъждец без тенденция да спре. И кво праиш? Ще извикаш Пътна помощ или ще клекнеш да чакаш чистачките да пристигнат от майната си?!?! Мерси от такава кола :mhihi
Поне за мен е абсолютно немислимо да клекна и да чакам каквото и да е, камо ли цяла седмица (ами ако са няколко месеца, както дават примери колегите) чистачки.
Веднъж скъсах жилото на съединителя. Можеш ли да познаеш колко минути закъснях за работа тогава и колко ми струваше ремонта? А колко време и пари би ми струвала тази случка, ако трябваше да търся репатрак да ми прибере колата и да чакам ......Михаля :mhihi

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Нед 03 май 2015 23:32

За кой Голф ще купиш карета в Тутракан - I или VII? Нека бъдем малко реалисти. Света не се върти около Голф III/IV и София.

Ако си командировка в Звездец и ти счупят задното стъкло какво ще направиш? Или ако си пътуваш към Звездец и единственото камъче на перфектната асфалтова настилка бъде изхвърлено от камион пред теб в твоето предно стъкло и то се счупи, колко време ще чакаш за доставка и монтаж на ново?

Българина е капризен човек - иска всичко и веднага, но да евтино (безплатно) и с най-високо качество.

Нека да не даваме примери изсмукани от пръстите/клавиатурата.

П.П.: За смяна на гуми се наложи да изчакам две седмици. Бях ги оставил на съхранение в хотел за гуми и тази година получих ден и час малко по-късно. Немислимо за теб (ktamen).
П.П.2: За външно каре на Сириона провери в на ул. "Проф. Милко Бичев" 2, София (polovera_9n3).

Потребителски аватар
polovera_9n3

Мнениеот polovera_9n3 » Нед 03 май 2015 23:45

chef_ss написа:П.П.2: За външно каре на Сириона провери в на ул. "Проф. Милко Бичев" 2, София (polovera_9n3).

За сирон има, за куоре няма

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”