Крадат ли се все още коли???

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пет 26 яну 2007 11:40

Читавите Застрахователи винаги дават на клиента Застрахователна полица и Общи условия- дето пише кога се плаща и с по-ситни букви кога не. :twisted: ...Разпитът на клиента става в писменна форма с попълване на Въпросник-предложение , който обикновенно не се дава на клиента. В него ти отговаряш: къде ще си държиш колата , добър шофьор ли си, брой ключове и дистанционни....

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Пет 26 яну 2007 11:53

полица имам! общи условия имам! такъв въпросник нямам :( ха сега де ?!?!? знам ли баща ми кво е писал?!? дали мога да го изисквам от застрахователя ! Те не са ли длъжни да предоставят екземпляр и на клиента при положение че той се е подписъл върху него?? ааааа ядосах се и ще ходя да питам тук там ?

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Пет 26 яну 2007 12:06

kristian112 написа:Те не са ли длъжни да предоставят екземпляр и на клиента при положение че той се е подписъл върху него??

В полицата за "Каско" на "Бул Инс" е записано, че Декларацията на собственика е неразделна част от застрахователната полица. Толкова. А защо не се дава на застрахования, това е друг въпрос. :wink:

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пет 26 яну 2007 14:24

kristian112 написа:полица имам! общи условия имам! такъв въпросник нямам :( ха сега де ?!?!? знам ли баща ми кво е писал?!? дали мога да го изисквам от застрахователя ! Те не са ли длъжни да предоставят екземпляр и на клиента при положение че той се е подписъл върху него?? ааааа ядосах се и ще ходя да питам тук там ?

Трудно но не невъзможно щото Въпросника се слага в папки и ще ги мързи да ровят..
Понеже гледам че колата ти е от съблазнителните, имай в предвид и друга подробност.
При кражба застрахованият е длъжен в рамките на 24часа да уведоми фирмата която е маркирала автомобила!
При ПТП търсете фирмата за Пътна помощ препоръчана ви от застрахователя.

4ep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4ep » Пет 26 яну 2007 17:57

Зададох въпрос, прочетох коментарите ама ми се сториха нещо неубедителни някак си. :shock Сигурно ставам досаден, но си представете следният случай. Дете или жена кара колата на баща си или мъжа си. Инцидент на кръстовище, два шамара взимат колата, документите и ключа са в колата и офейкват. :cry: И съгласно практиката която цитирати от вашия опит застрахователите няма да платят? :evil: Въпреки написаното в договорите и т.н. Не че сме в Европа, но ми се струва странно. Нямам практика в тази област но..

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 26 яну 2007 18:06

4ep написа:Зададох въпрос, прочетох коментарите ама ми се сториха нещо неубедителни някак си. :shock Сигурно ставам досаден, но си представете следният случай. Дете или жена кара колата на баща си или мъжа си. Инцидент на кръстовище, два шамара взимат колата, документите и ключа са в колата и офейкват. :cry: И съгласно практиката която цитирати от вашия опит застрахователите няма да платят? :evil: Въпреки написаното в договорите и т.н. Не че сме в Европа, но ми се струва странно. Нямам практика в тази област но..
документите н аколата не трябва да стоят в нея! но този гражеж който описваш няма да вземеш пара.
а и няма какво да се плашиш за твоята кола. така се взимат коли на длъжници и разни други "еземпляри" и колите не са от най евтините :wink:

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Пет 26 яну 2007 19:46

документите не трябва да стоят в колата , но същевременно трябва да се носят от водача така че въпроса при грабеж е спорен.По принцип ако ти почукат с дулото на прозореца никой не може да те задължи да си загасиш мотора, да си вземеш якето и да напуснеш незабелязано :) може би ще се опитат да не платят на някой но смятам че с добър адвокат и повечко шум по медиите няма къде да ходят.
Това с ключовете и документите мисля че важи в случей че си иставил колата запалена и си слязъл да си купиш кафе , весник , цигари или нещо подобно.така като се замисля и аз доста често го правя май :)

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Пет 26 яну 2007 19:54

4ep написа:......Инцидент на кръстовище......

ако е на кръстовище и има свидетели нямаш никакви проблеми! в условията за каско изрично е описано " кражба или грабеж на МПС"
Тоест никой не може да иска сметка за ключове документи и така нататак!!! Наказва се много по тежко от кражба
В НК пише
Грабеж
Чл. 198. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) Който отнеме чужда движима вещ от владението на другиго с намерение противозаконно да я присвои, като употреби за това сила или заплашване, се наказва за грабеж с лишаване от свобода от три до десет години.
(2) Под заплашване се разбира застрашаване с такова непосредствено деяние, което излага на тежка опасност живота, здравето, честта или имота на заплашения или на друго някое присъствуващо лице.
(3) Грабеж е и всяка кражба, при която завареният на мястото на престъплението употреби сила или заплашване, за да запази владението върху откраднатата вещ.
(4) Грабеж има и когато за отнемане на вещта лицето е било приведено в безсъзнание или поставено в беззащитно състояние.

4ep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4ep » Съб 27 яну 2007 18:48

kristian112 написа:...

Благодаря за информацията, както и на останалите разбира се. :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 28 яну 2007 3:24

На мен като ми направиха полицата ми писаха два ключа-аз и викам на застрахователката ,че търговеца ми е дал само един ,а тя ми разправя нали после ще имаш две дистанционни за алармата :gruebel -така и си остана в договора :cry:

gtanev1989
Автомобил:
Двигател:

Re: Крадат ли се все още коли???

Мнениеот gtanev1989 » Сря 31 окт 2012 23:57

Крадат се за жалост... Днес излязохме с приятелката ми да идем да си напазарим от лидъл и голфа го няма... Досега съм ходил по полиции и застрахователи.. :( надали ще я намерят купих я май месец и тъкмо я стегнах и маховика и смених...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”