Крадат ли се все още коли???
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
Читавите Застрахователи винаги дават на клиента Застрахователна полица и Общи условия- дето пише кога се плаща и с по-ситни букви кога не.
...Разпитът на клиента става в писменна форма с попълване на Въпросник-предложение , който обикновенно не се дава на клиента. В него ти отговаряш: къде ще си държиш колата , добър шофьор ли си, брой ключове и дистанционни....

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Lawyer
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kristian112 написа:Те не са ли длъжни да предоставят екземпляр и на клиента при положение че той се е подписъл върху него??
В полицата за "Каско" на "Бул Инс" е записано, че Декларацията на собственика е неразделна част от застрахователната полица. Толкова. А защо не се дава на застрахования, това е друг въпрос.

- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
kristian112 написа:полица имам! общи условия имам! такъв въпросник нямамха сега де ?!?!? знам ли баща ми кво е писал?!? дали мога да го изисквам от застрахователя ! Те не са ли длъжни да предоставят екземпляр и на клиента при положение че той се е подписъл върху него?? ааааа ядосах се и ще ходя да питам тук там ?
Трудно но не невъзможно щото Въпросника се слага в папки и ще ги мързи да ровят..
Понеже гледам че колата ти е от съблазнителните, имай в предвид и друга подробност.
При кражба застрахованият е длъжен в рамките на 24часа да уведоми фирмата която е маркирала автомобила!
При ПТП търсете фирмата за Пътна помощ препоръчана ви от застрахователя.
Зададох въпрос, прочетох коментарите ама ми се сториха нещо неубедителни някак си.
Сигурно ставам досаден, но си представете следният случай. Дете или жена кара колата на баща си или мъжа си. Инцидент на кръстовище, два шамара взимат колата, документите и ключа са в колата и офейкват.
И съгласно практиката която цитирати от вашия опит застрахователите няма да платят?
Въпреки написаното в договорите и т.н. Не че сме в Европа, но ми се струва странно. Нямам практика в тази област но..

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
документите н аколата не трябва да стоят в нея! но този гражеж който описваш няма да вземеш пара.4ep написа:Зададох въпрос, прочетох коментарите ама ми се сториха нещо неубедителни някак си.Сигурно ставам досаден, но си представете следният случай. Дете или жена кара колата на баща си или мъжа си. Инцидент на кръстовище, два шамара взимат колата, документите и ключа са в колата и офейкват.
И съгласно практиката която цитирати от вашия опит застрахователите няма да платят?
Въпреки написаното в договорите и т.н. Не че сме в Европа, но ми се струва странно. Нямам практика в тази област но..
а и няма какво да се плашиш за твоята кола. така се взимат коли на длъжници и разни други "еземпляри" и колите не са от най евтините

-
- Автомобил:
- Двигател:
документите не трябва да стоят в колата , но същевременно трябва да се носят от водача така че въпроса при грабеж е спорен.По принцип ако ти почукат с дулото на прозореца никой не може да те задължи да си загасиш мотора, да си вземеш якето и да напуснеш незабелязано
може би ще се опитат да не платят на някой но смятам че с добър адвокат и повечко шум по медиите няма къде да ходят.
Това с ключовете и документите мисля че важи в случей че си иставил колата запалена и си слязъл да си купиш кафе , весник , цигари или нещо подобно.така като се замисля и аз доста често го правя май

Това с ключовете и документите мисля че важи в случей че си иставил колата запалена и си слязъл да си купиш кафе , весник , цигари или нещо подобно.така като се замисля и аз доста често го правя май

-
- Автомобил:
- Двигател:
4ep написа:......Инцидент на кръстовище......
ако е на кръстовище и има свидетели нямаш никакви проблеми! в условията за каско изрично е описано " кражба или грабеж на МПС"
Тоест никой не може да иска сметка за ключове документи и така нататак!!! Наказва се много по тежко от кражба
В НК пише
Грабеж
Чл. 198. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) Който отнеме чужда движима вещ от владението на другиго с намерение противозаконно да я присвои, като употреби за това сила или заплашване, се наказва за грабеж с лишаване от свобода от три до десет години.
(2) Под заплашване се разбира застрашаване с такова непосредствено деяние, което излага на тежка опасност живота, здравето, честта или имота на заплашения или на друго някое присъствуващо лице.
(3) Грабеж е и всяка кражба, при която завареният на мястото на престъплението употреби сила или заплашване, за да запази владението върху откраднатата вещ.
(4) Грабеж има и когато за отнемане на вещта лицето е било приведено в безсъзнание или поставено в беззащитно състояние.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Крадат ли се все още коли???
Крадат се за жалост... Днес излязохме с приятелката ми да идем да си напазарим от лидъл и голфа го няма... Досега съм ходил по полиции и застрахователи..
надали ще я намерят купих я май месец и тъкмо я стегнах и маховика и смених...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”