Та при Б6 Седан, Ханс е измислил доста интересна и лесно запушваща се с-ма за дренаж на водата идваща от тавана и задното стъкло към багажника. Хубаво е да се почиства от време на време, иначе започва да тече вода в багажника.(при мен прокапваше само при много силен дъжд)
Очертаното с червено, е щипка за гумата около пантата, но и дренаж, от които излиза гумена тръба и отива до пода на багажника. Тръбичката се показва под пода на багажника и се стеснява. Именно там се запушва.
Очертаното с жълто, е там където гумичката на пантата контактува с ламарината и всъщност е точката която предпазва водата да не влиза вътре. Там обаче(жълтото), поради запушения дренаж, много бързо се запълва с мръсотия и спира да оплътнява добре.
Двете взети заедно, запушен дренаж и мръсотия под гумичката, водят до влизане на вода в багажника.

Пассат Б6 Седан-почистване на дренажи
- masiven
- Автомобил: Passat B6+Passat CC+Seat+Yaris
- Двигател:
Пассат Б6 Седан-почистване на дренажи
Последна промяна от masiven на Пон 11 май 2015 10:48, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пассат Б6 Седан-почистване дренажи на багажника
Много полезна информация. Благодаря, че я сподели с нас, колега. 

- masiven
- Двигател:
Още да добавя, че ако нямате локва в багажника, не означава че не прокапва вода през уплътненито или дреанажа не е запушен.
Единствената причина поради която го хванах че прокапва,е след един силен дъжд си бях оставил една кърпа в джоба на багажника. Когато я пипнах, беше леко влажна, което ми се стори странно. Почнах да разглеждам тапицерията и видях едно влажно петно, от горната страна към пантите. Ако не беше кърпата, въобще нямаше и да разбера за проблема.
Единствената причина поради която го хванах че прокапва,е след един силен дъжд си бях оставил една кърпа в джоба на багажника. Когато я пипнах, беше леко влажна, което ми се стори странно. Почнах да разглеждам тапицерията и видях едно влажно петно, от горната страна към пантите. Ако не беше кърпата, въобще нямаше и да разбера за проблема.
- b60_460
- Автомобил: Passat B6 1.9 TDI
- Двигател: BXE 2006
Ей точно за това са форумите
Евала колега , че си споделил веднага ценна информация от първа ръка , че и със снимков материал.Още утре ще я инспектирам мойта.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Егатиии, моите някой ги е запушил със силикон или лепило. Мизерията е пълна с тая кола.
Здравейте колеги!
Преди да пусна напълно нова тема искам да питам тук :
В началото на месеца усетих, че в мокета в краката на шофьора има влага. Повдигнах мокета изчистих всичко, след което прочистих и дренажите.
От страната на ляв и десен калник изкарах голямо количество буклуци, след което водата изтича за секунди. Преди ден обаче след като вечета е преваляло
отново се появи влага на същото място. Колко дренажа има в пространството под чистачките? Възможно ли е освен отляво и дясно някъде по средата да има още една дупка?
На снимката в червено са оградени почистениете места.
Тези почивни дни мисля да сваля подкалника да локализирам мястото от което изтича водата за да съм 100% сигурен, че е чисто и се чудя има ли смисъл да свалям чистачките ( да минавам през този ужас) за да гледам по обстойно?
Някой сблъсвал ли се е с такъв проблем и какво е направил?
П.С.
Колата е с шибидах, но не намирам дренажите до пантата на вратата както при ауди...
Преди да пусна напълно нова тема искам да питам тук :
В началото на месеца усетих, че в мокета в краката на шофьора има влага. Повдигнах мокета изчистих всичко, след което прочистих и дренажите.
От страната на ляв и десен калник изкарах голямо количество буклуци, след което водата изтича за секунди. Преди ден обаче след като вечета е преваляло
отново се появи влага на същото място. Колко дренажа има в пространството под чистачките? Възможно ли е освен отляво и дясно някъде по средата да има още една дупка?
На снимката в червено са оградени почистениете места.
Тези почивни дни мисля да сваля подкалника да локализирам мястото от което изтича водата за да съм 100% сигурен, че е чисто и се чудя има ли смисъл да свалям чистачките ( да минавам през този ужас) за да гледам по обстойно?
Някой сблъсвал ли се е с такъв проблем и какво е направил?
П.С.
Колата е с шибидах, но не намирам дренажите до пантата на вратата както при ауди...
Решението!
Точно местата където съм означил се намират дренажите към калниците, които се чистят относително лесно.
Малко по-нагоре някъде точно под чистачката се намират дренажите от шибидаха. Ако мога да цитирам един колега
ХАНС пак е мислил мисили и не го е измислил. Гумичката на дренажа се запушва лесно и е адски трудно достъпна.
От страна на шофьора става с някаква по-дълга щипка (пинсета или нещо подобно), с която да се "издои" мръсотията.
От страната на пасажера обаче
. Ако не се лъжа се намира зад пластмасата-вход към филтъра на купето и е немислимо да се види и трудно да се бръкне... общо взето там разчитате на напипване и бутане. Това е ватиант за тези, които не им се играе да свалят чистачки, кори и т.н.
Надявам се сте ме разбрали!
Точно местата където съм означил се намират дренажите към калниците, които се чистят относително лесно.
Малко по-нагоре някъде точно под чистачката се намират дренажите от шибидаха. Ако мога да цитирам един колега
ХАНС пак е мислил мисили и не го е измислил. Гумичката на дренажа се запушва лесно и е адски трудно достъпна.
От страна на шофьора става с някаква по-дълга щипка (пинсета или нещо подобно), с която да се "издои" мръсотията.
От страната на пасажера обаче

Надявам се сте ме разбрали!

- masiven
- Двигател:
Re: Пассат Б6 Седан-почистване на дренажи
Супер колега, още полезно инфо