passat b6 Включване на автопилот?

Жици и кабели, релета и моторчета, OBD, OBD II, VAG Com и други
Satori
Автомобил:
Двигател:

passat b6 Включване на автопилот?

Мнениеот Satori » Сря 06 май 2015 22:44

Здравейте,
Нов съм във форума и от скоро съм с passat b6. Това ми е първата "по-модерна" кола и не знам как се включва автопилота. Знам къде е лостчето,но как се нагласят различните функции? Може ли някой да обясни или да даде някакъв manual?

Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Re: passat b6 Включване на автопилот?

Мнениеот marianchev » Чет 07 май 2015 20:22

Привет, като начало дърпаш лостчето към теб. Трябва да ти излезе индикация на таблото. Темпомата работи от 30-до 210км/час ако не се лъжа. Бутон set задава стойност на темпомата скоростта с която се движиш в момента на натискане. Превключване нагоре еднократно (като десен мигач) увеличава скоростта с 10км/час, надолу (като ляв мигач) намалява с 10км/час. Лоста сам се връща в начално положение за предните упражнения. Дърпане на лоста като за светкавица след като е включен темпомата и е зададена скорост от 30-210 го активира до натискане на спирачка или съединител. Придърпваш лоста и отново си поема скоростта. Когато си на темпомат и пак дръпнеш лоста, всяко дърпане увеличава скоростта с +1км/час. В скоростомера ти излиза специален символ за темпомата, а в средата на таблото в цифров вариант ти изписва зададена скорост и дали е активен или не. То се подразбира.
Ако нещо не е ясно питай да опитам да обясня пак.

Satori
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Satori » Чет 07 май 2015 22:08

Това с нагласянето на скоростта го разбрах. Само с дръпването на лоста не схванах какво става. Като настроя скоростта го дърпам към мен за да се включи темпомата?

Потребителски аватар
marianchev

Мнениеот marianchev » Пет 08 май 2015 14:23

Satori написа:Това с нагласянето на скоростта го разбрах. Само с дръпването на лоста не схванах какво става. Като настроя скоростта го дърпам към мен за да се включи темпомата?

:th_up . Пример : дръпнал си веднъж лоста, появява ти се индикация на таблото, нагласяш примерно на 90км/час и дръпваш отново лоста.

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Пет 08 май 2015 18:23

Я разгледай приложените файлове :)
И още нещо - като си на зададена скорост, примерно на магистрала и искаш да изпревариш някого, даваш газ и го изпреварваш, като пуснеш газта колата си се връща на преди това зададената скорост.
Прикачени файлове
PASSAT TEMPOMAT.zip
(398.26 KиБ) Свален 584 пъти
PASSAT TEMPOMAT_1.zip
(323.52 KиБ) Свален 421 пъти

Satori
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Satori » Пет 08 май 2015 18:55

До сега карах от Пловдив до Карнобат по магистралата и го разучих. Благодаря за обясненията :)

Satori
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Satori » Нед 10 май 2015 22:50

За да не отварям нова тема и да спамя,ще питам тук - как се пускат фаровете за мъгла ? На бронята долу имам монтирани фарове за мъгла, имат си крушки и всичко,но врътката за фаровете не се върти към символите за фарове за мъгла. Има 0-габарити-къси. На къси не светят тези за мъгла,на дълги също не светят. Ича ли нещо по-специално при включването им ?

Потребителски аватар
marianchev

Мнениеот marianchev » Пон 11 май 2015 10:16

Предполагам с издърпване на ключа на фаровете към теб. Аз нямам такива, но предполагам това е начина. Поне на г3 беше така. Не се дърпат само като е на позиция 0.

Satori
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Satori » Пон 11 май 2015 11:33

Издърпвам го,но не иска да се върти повече от къси нататък :/ Сега гледах един клип за пасат 2014 и там се включват само при издърпване на врътката,без да се върти. Ще пробвам после.

Satori
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Satori » Вто 12 май 2015 22:20

Точно както си мислих - включвам късите ръчно и издърпвам врътката навън - светват фаровете за мъгла.

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”