Здравейте колеги така както съм написал горе горепосочения автомобил. /с код на мотора RP/
Сутрин слизам аз в колата давам на контакт, въртя колата запалва за секунди на бензин и гасне, интересно...
Запалвам пак с помпене на газта над 2 хилки подържайки с помпене мотора едвам се задържа в кондиция да работи.
И така поради тая си причина, първото което ми дойде на ъкъла беше бензинов филтър и температурен датчик. Смених ги, проблема е пак същия като има малко подобрение при запалването но пак си трябва помпене мотора да остане работещ и то чудейки се, колата има газ и интересното в случая е че като поработи на газ и я прехвърля на бензин колата работи идеално, пали гасне няма проблем хич, и така сега тъй като работата на газ е добре ме навежда на мисълта че свещите са добре, не прекъсва обаче проблема с това на студен мотора да завъртя и да закове оборотите без да пипам както ми го прай голфа.. но не ..
Кажете кво да гледам следващо подред помпата като цяло не мисля да е проблем тъй като като загрее работи мн добре..
Други насоки?!
Капачки Палци Холове? Кво да гледам.. ":))

Пассат Б3 1.8 90к моноинжекция не пали на бензин..
Re: Пассат Б3 1.8 90к моноинжекция не пали на бензин..
Опитай с рестарт на компютъра чрез разкачане на акумулатора за 20 -30 мин.Може да да е натрупал грешки от работата на газ ....
- Golfan_93
- Автомобил: Golf MK III
- Двигател: ABD 1992
Това като вариант не съм го пробвал но ще го пробвам
да видим ще има ли някакъв прогрес от това. ;))))

- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
Рестарт няма да помогне. Звучи като датчик са температура на антифриза. Огледай свещи, датчика на Хол ще ти прави мизерии и на топла кола, ако е проблемен.
- Golfan_93
Е те са 3 аз единия май температурния съм го сменил ся тоя не е ли същия ??или тоя за температурата на антифриза е друг??
Другия знам че е за таблото за уреда хмм
Другия знам че е за таблото за уреда хмм
- bahyr
- Автомобил: LEON ST
- Двигател: CXSA
Има ли ламбда сонда тоя мотор?
Ако да пробвай с изключена как е.
Ако да пробвай с изключена как е.
- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
Сондата не участва в паленето. Тя почва да играе поне минута след запалването.
Синия датчик е за температура на охлаждащата течност и той определя колко гориво да се впръска според това колко е студен мотора.
Синия датчик е за температура на охлаждащата течност и той определя колко гориво да се впръска според това колко е студен мотора.
-
- Автомобил: WV passat 1.8 ABC
- Двигател:
Провери и моторчето за празен ход,зачисти му клемичките със спрейче 

- Golfan_93
Днес снимах едно видео да видите как са нещата като по чудо без газ колата остана запалена но се готвеше да гасне 1-2 пъти това което забелязах е че и на газ леко играят оборотите но няма прекъсване при рязко подаване на газ или някво друго извръщение.
Утре ще прикача клипа който съм снимал да погледнете аз между временно ше видя да пипна тук там да проверя как стоят нещата отново
Утре ще прикача клипа който съм снимал да погледнете аз между временно ше видя да пипна тук там да проверя как стоят нещата отново
- ангелчо77
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: RP 1990
Погледни си първо всички вакуумни маркучета на моното,а най добре ги смени и пиши да видим има ли подобрение.И маркучето от колектора към сервото,и маркучето от делкото към моното.
- vlad1.8mi
- Автомобил: VW Passat Variant
- Двигател: 1.8T+ AEB 1999
Датчик за температурата на засмуквания въздух-прекъсват проводниците преди капачката на дюзата(дефект).Ремонта се състои в замостване на проводниците от буксата(при конектора за дюзата,за температурният сензор на засмуквания въздух) директно към сензора,намиращ се върху капачката над дюзата.Успех!