мерси за поправката каде - къде :)
в случая, аз имам да плащам и парно 1000лв. Нямам право да решавам, но и нямам ПАРИ да го платя??? - последствия според теб - ще има ли ?? Или пак ще измислиш нещо остроумно )))
Проблема не е в липсата на контрол мършав - а в липсата на нормални доходи!!! Няма как да ме убедиш, че в едно семейство, когато всички работят и заплатите им стигат едва да покрият половината от сметките, че липсата на контрол е проблема.
Липсата на воля и оръжие е проблема!!!

Животинка в беда и нашето отношение като хора...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- malin.angelov
- Автомобил: vw passat
- Двигател: BMP 07
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Животинка в беда и нашето отношение като хора...
Мислех, че говорим за домашни любимци. Странно е да оправдаваш неплащането на задължения, произлизащи от отглеждането на домашен любимец, с това, че са ниски доходите. На който са му ниски доходите, не си взема допълнителни грижи на главата, които го натоварват с допълнителни разходи.
Моля те, не намесвай парното и давай разумни доводи, ако ще си говорим нормално и няма да сипваме тук всяка глупост, която ни хрумне!
Моля те, не намесвай парното и давай разумни доводи, ако ще си говорим нормално и няма да сипваме тук всяка глупост, която ни хрумне!
- malin.angelov
Понеже, ти намеси винетките и данъците и аз намесих парното, колега. И така, като гледам, как си чешеш пръстите във форума, да те питам нещо.
Ти някога влизал ли си в общината да си платиш данъците?
Данък сграда и данък смет знаеш ли какво е?
Данък мпс? - него може и да си платил, ама като гледам сигурно и него мама и тате ти го плащат!!!!
Куче имал ли си ( твое ) или поне някога за нещо отговорност поемал ли си? - май не !!!
Щото, освен да седиш по цял ден във форума и да се чудиш, как да изглеждаш виртуално - тарикатски, земи свърши нещо полезно. Или най малкото, когато се изказваш по някоя тема, давай мнения от личния ти опит, а не от това което си чул или недочул!
Ако беше прочел по-внимателно, поста ми по-нагоре, щеше да видиш, че аз си плащам данъка ( 24 лв) и въпроса ми беше за какво?
Тук ти отново се изказа - дребни душичи, просълзяване.... - Ирония, без която не можем !!!! БРАВО - поредния ти безмислен пост !!!!
А кой с какво оправдава средствата си и как ги разпределя. - Май ще е по-добре първо малко да пораснеш( нищо че си на 36), да придобиеш жизнен опит и едва след това да си ръсиш безпочвените коментари!!
Като ти гледам и мисленето какво е - правилно си се насочил ( виртуален и оригинален спамър, без който форумите не могат ) - хахах
И като за финал, ще те помоля да не ми отговаряш на поста, защото вече не ме и интересува какво ще измислиш. Изградил със ми достатъчно обективно мнение за теб и не смятам, че нещо може да се промени. А и няма смисъл.
Бъди здрав !!
Ти някога влизал ли си в общината да си платиш данъците?

Данък сграда и данък смет знаеш ли какво е?

Данък мпс? - него може и да си платил, ама като гледам сигурно и него мама и тате ти го плащат!!!!

Куче имал ли си ( твое ) или поне някога за нещо отговорност поемал ли си? - май не !!!

Щото, освен да седиш по цял ден във форума и да се чудиш, как да изглеждаш виртуално - тарикатски, земи свърши нещо полезно. Или най малкото, когато се изказваш по някоя тема, давай мнения от личния ти опит, а не от това което си чул или недочул!

Ако беше прочел по-внимателно, поста ми по-нагоре, щеше да видиш, че аз си плащам данъка ( 24 лв) и въпроса ми беше за какво?

Тук ти отново се изказа - дребни душичи, просълзяване.... - Ирония, без която не можем !!!! БРАВО - поредния ти безмислен пост !!!!

А кой с какво оправдава средствата си и как ги разпределя. - Май ще е по-добре първо малко да пораснеш( нищо че си на 36), да придобиеш жизнен опит и едва след това да си ръсиш безпочвените коментари!!
Като ти гледам и мисленето какво е - правилно си се насочил ( виртуален и оригинален спамър, без който форумите не могат ) - хахах

И като за финал, ще те помоля да не ми отговаряш на поста, защото вече не ме и интересува какво ще измислиш. Изградил със ми достатъчно обективно мнение за теб и не смятам, че нещо може да се промени. А и няма смисъл.

Бъди здрав !!

- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Превърнахте и тази тема, като много други, в нещо, което авторът изобщо не е имал предвид. Жалко племе сме. Аз също имам и куче - регистрирано и платени данъци вече 4 години. И котка имам също. Поел съм си грижата за тях. И да, като си разхождам кучето, чистя след него. Нито ме е гнус, нито ме е срам да го правя. Има и няколко котета пред блока, всички съседи ги храним и се грижим за тях. Те също са живи същества и за мен е крайно недопустимо и недоумявам, как има хора, на които сърцата им позволяват гаври с беззащитни животни. И преди да ме оплюе някой съфорумец, освен на животните, се опитвам да помагам и на хора винаги, когато имам възможност. Бъдете здрави и по-добри. Към себе си и околните. Може и да ви олекне на душите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Когато няма аргументи е време за лични нападки. Имаш бъдеще в политиката. Очаквам призив да се извиня.malin.angelov написа:...

- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
Pet_rov написа:...освен на животните, се опитвам да помагам и на хора винаги, когато имам възможност. Бъдете здрави и по-добри. Към себе си и околните. Може и да ви олекне на душите.
Ей това е истината и би трябвало да сложи край на темата!
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Здравейте колеги, наистина има много проблеми и недомослици в държавата, законите и самия материал в същата, според мен важното е хората, които оставаме тук да се опитаме да го направим по-добро място за всички нас, децата ни и всички други същества около нас, защото това го правим за нас самите, не за някой друг. Живял съм известен период и в Щатите и в Англия примерно и самите хора са много по-човечни ако може така да се изразя, не е само до законите им според мен. Мога много примери и ситуации да споделя, но май ще отклоня темата в друга ненужна посока.
В Неделя взех малката душица, беше в много по-добро състояние след ежедневните грижи от ветеринаря, за което съм му безкрайно благодарен и грам не съжалявам за всеки даден лев. Имала е много глисти и на два пъти ги е изкарала, бълхите също вече ги няма и самият организъм може да се бори с вирусната инфекция по-лесно, отколкото с повече проблеми едновременно и едното оче почва да се изчиства и оправя. Тя вече си има приемен дом, в лицето на много добри и човечни хора, които имам щастието да познавам и според мен има възможност той ще остане постоянен. Малката има много енергия, хапе си смело, играе си и търси контакт и внимание. Искам единствено да споделя тези снимки при ветеринаря и от новия й дом, с молбата към всички хора да погледнат малката Миша и да се замислят какво можем да причиним и с какво можем да помогнем, нищо друго...

В Неделя взех малката душица, беше в много по-добро състояние след ежедневните грижи от ветеринаря, за което съм му безкрайно благодарен и грам не съжалявам за всеки даден лев. Имала е много глисти и на два пъти ги е изкарала, бълхите също вече ги няма и самият организъм може да се бори с вирусната инфекция по-лесно, отколкото с повече проблеми едновременно и едното оче почва да се изчиства и оправя. Тя вече си има приемен дом, в лицето на много добри и човечни хора, които имам щастието да познавам и според мен има възможност той ще остане постоянен. Малката има много енергия, хапе си смело, играе си и търси контакт и внимание. Искам единствено да споделя тези снимки при ветеринаря и от новия й дом, с молбата към всички хора да погледнат малката Миша и да се замислят какво можем да причиним и с какво можем да помогнем, нищо друго...
- BeFree
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Хихихих, колко й е пълно тумбачето 

- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Понеже се засегнаха неща извън темата и аз ще споделя какво ми се случи преди малко,което ме издразни...
Стоя на паркинга пред блока до печката и минава някакъв пенсионер с далматинец и по едно време това четироного тръгва да надига крак на предната броня..
Аз-"НЕ ТАМ,БЕ!"
Пенсионера с цайса го дръпна и по-голямото количество урина попадна на плочките и се направи на приятно разсеян и изчезна преди да съм го накарал лично да го оближе!
Мисълта ми е,че ако не бях случайно на улицата,този дъртофелник(без извинение),щеше да си изпикае песа върху чужда собственост(в случея моя) и изобщо нямаше да се замисли(ако има нещо в кратуната му) ни най-малко...
Опикаха паркингите,осраха и овоняха градинките!

Стоя на паркинга пред блока до печката и минава някакъв пенсионер с далматинец и по едно време това четироного тръгва да надига крак на предната броня..
Аз-"НЕ ТАМ,БЕ!"
Пенсионера с цайса го дръпна и по-голямото количество урина попадна на плочките и се направи на приятно разсеян и изчезна преди да съм го накарал лично да го оближе!
Мисълта ми е,че ако не бях случайно на улицата,този дъртофелник(без извинение),щеше да си изпикае песа върху чужда собственост(в случея моя) и изобщо нямаше да се замисли(ако има нещо в кратуната му) ни най-малко...
Опикаха паркингите,осраха и овоняха градинките!
- nokiangage
- Контакти:
Аз честно, това че кучетата ми пикаят по гумите/джантите грам не ме бърка. Преди като бях с ATS-а, понеже беше модела почти с най-големия борд и бяха застанали леко под наклон, редовно си имаше урина в борда джантата, но след една автомивка си решавам проблема.
@Благовест - в Пловдив не знам как сте с чайките/гларусите, но по морето е пълно и е съвсем нормално да си намериш колата с "carpet bombing"
(*Red Alert) - но какво, всеки да излезе с по една флоберка и да избием птиците ли, 'щот ни цвъкат по колите??? Природа е и трябва да се приеме, ти ако си мислиш, че в САЩ или в Англия пак не са ми цвъкали/пикали по колата жестоко се лъжеш - там животните не са по-интелигентни от нашите...
Както и да е и всеки има различни разбирания, просто искам да дам един пример с кученцето ни Hella, което прибрахме от улицата малко преди Коледа 2013-та. Просто няма такава добра душа, милата от ден първи гледа да е около нас, да се гушне, да седне до мен примерно и да се чувства защитена. Мога на 100% да кажа, че оценява в пъти по-добре нещата, които съм направил за нея спрямо някой хора, които много често забравят кой и с какво им е помогнал! Дори когато е в колата пак гледа да си сложи главата на ръката ми - просто няма друга такава животинка и никога няма да съжалявам, че сме я взели от улицата, дори се гордея с нея

Винаги си излизаме с пликче на каишката и си прибираме "цвъканото", както правят и всички хора от квартала разхождащи домашни кучета. Да не би в другите цивилизовани държави да са оставили бездомните кучета да умрат от глад по улиците за да си решат проблема - не, просто техните закони реглулират ситуацията и превантивно прекъсват варианта някой да изхвърли животно. За съжаление днес четох, че някакъв човек пребил кучето си и го заровил живо!?!? Това нормално ли е? В Шатите "ти" пишат глоба от над $200 ако оставиш куче в кола лятно време на 40 градуса без да работи климатика, та толкова ли е трудно онези 240 лумпени да вземат вече разработени закони от други държави и да ги приложат??? Тук Не става дума само за животните а и за хората, което е по-важно и липсващата активност по въпроса е още по-плашеща... Е толкова ли е сложно да се вземат примери от по-развити държави и да се регулира всичко при нас стъпка по стъпка? В смисъл такъв, че ако нещо елементрано като закони за отглеждане на животни/насилие спрямо тях не е регулирано какво може да се очаква пък за същите спрямо хората???
@Благовест - в Пловдив не знам как сте с чайките/гларусите, но по морето е пълно и е съвсем нормално да си намериш колата с "carpet bombing"

Както и да е и всеки има различни разбирания, просто искам да дам един пример с кученцето ни Hella, което прибрахме от улицата малко преди Коледа 2013-та. Просто няма такава добра душа, милата от ден първи гледа да е около нас, да се гушне, да седне до мен примерно и да се чувства защитена. Мога на 100% да кажа, че оценява в пъти по-добре нещата, които съм направил за нея спрямо някой хора, които много често забравят кой и с какво им е помогнал! Дори когато е в колата пак гледа да си сложи главата на ръката ми - просто няма друга такава животинка и никога няма да съжалявам, че сме я взели от улицата, дори се гордея с нея

Винаги си излизаме с пликче на каишката и си прибираме "цвъканото", както правят и всички хора от квартала разхождащи домашни кучета. Да не би в другите цивилизовани държави да са оставили бездомните кучета да умрат от глад по улиците за да си решат проблема - не, просто техните закони реглулират ситуацията и превантивно прекъсват варианта някой да изхвърли животно. За съжаление днес четох, че някакъв човек пребил кучето си и го заровил живо!?!? Това нормално ли е? В Шатите "ти" пишат глоба от над $200 ако оставиш куче в кола лятно време на 40 градуса без да работи климатика, та толкова ли е трудно онези 240 лумпени да вземат вече разработени закони от други държави и да ги приложат??? Тук Не става дума само за животните а и за хората, което е по-важно и липсващата активност по въпроса е още по-плашеща... Е толкова ли е сложно да се вземат примери от по-развити държави и да се регулира всичко при нас стъпка по стъпка? В смисъл такъв, че ако нещо елементрано като закони за отглеждане на животни/насилие спрямо тях не е регулирано какво може да се очаква пък за същите спрямо хората???
- nokiangage
- Контакти:
Нека който има желание да изгледа видеото по-долу и нека във всяко отношение всички бъдем по-добри хора, спрямо другите такива около нас и към всички други души, които не могат да говорят пак около нас. Дори и малко действие от наша страна може би било огромна промяна за живота на някой друг във всеки един аспект...
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Благовест написа:Ст минава някакъв пенсионер с далматинец и по едно време това четироного тръгва да надига крак на предната броня..
Офф - късно , но навреме .За да вдигне крак далматинеца - таралясника ти е маркиран поне няколко пъти от улични помияри, които не си видял.Кучето реагира на миризма - подушило е миризмата от 'уждото" маркиране и премаркирва територия.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Колеги прощавайте, ама тая тема само за градски домашни любимци и бездомни такива ли се отнася или за всякакви...по-принцип???
В смисъл такъв че на наща селска улица гравитират около десет кучета (жива глутница) и един билюк котки, лаят от сутрин до сред нощ, опитват се да си пазят територията и посягат на хора, една вечер спасявах комшийката че я бяха погнали като се прибираше от нощна смяна...имам малко дете което играе по-улицата!
Дайте някакъв съвет, да ги разчистя както аз си знам, да ви ги изпращам към София или да търся помощ от разни зелени организации, еко защитници, знаме на мира и т.н.
В смисъл такъв че на наща селска улица гравитират около десет кучета (жива глутница) и един билюк котки, лаят от сутрин до сред нощ, опитват се да си пазят територията и посягат на хора, една вечер спасявах комшийката че я бяха погнали като се прибираше от нощна смяна...имам малко дете което играе по-улицата!
Дайте някакъв съвет, да ги разчистя както аз си знам, да ви ги изпращам към София или да търся помощ от разни зелени организации, еко защитници, знаме на мира и т.н.

- malin.angelov
Колега, купете си спрей - лютив ! Пръскаш го по мутрата и вече ще седи настрани. Няма кво да направиш, освен да се обадиш на някоя организация или да се разправяш в общината. Има и други начини ама не са много хуманни)
Обикновено нещата се случват след като стане белята, дано този път да изпревариш събитията.
Спрейчето си е екстра, а и върши работа при самоотбрана

Обикновено нещата се случват след като стане белята, дано този път да изпревариш събитията.
Спрейчето си е екстра, а и върши работа при самоотбрана

Върни се в “ОФФ-Топик - други”