VW Gamma V AUX-In

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Gamma V AUX-In

Мнениеот deversant » Съб 04 авг 2012 16:47

Най вероятно се слага Nokia 6310 :lol:

todor_dj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот todor_dj » Пет 31 авг 2012 12:45

http://www.tme.eu/bg/details/int.aux-08 ... ejsi-aux/#

Надявам се да е полезно за тези който не им се отваря радиото или просто не им се занимава. Също така поддържа много други модели и не е безбожно скъпо. В сайта има за ауди,бмв и др. :beer

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Пет 31 авг 2012 21:41

На това нещо като му гледам конектора, май ще става само от гама 5 нагоре, иначе казано тия с голф 3 и пасат 4 и надолу не ни грее. Ако греша, моля поправете ме :roll:

siofor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот siofor » Нед 03 мар 2013 12:26

Някой може ли да каже как се връзват бутоните на мулти волана към Gamma 5?
Имам в предвид тези бутони

http://schwedenelch.com/VPA.01.360.081.jpg

Колата е Passat B5 1997
Волана е от Passat B5.5

Благодаря

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Нед 03 мар 2013 13:54

А защо просто не ползвате подобно нещо:
http://www.xcarlink.com/show_info.asp?product_ID=352
вместо AUX in i t.n.
..аз го ползвам на GAMA-V и няма никакъв проблем, много съм доволен и има и други колега с такова

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Пон 04 мар 2013 10:23

Защото не ми се дават 100 лева за нещо, което мога да направя за няма и 10. Това е бюджетно решение. Всичките такива емулатори на мястото на чейнджъра са много хубави и имат много допълнителни опции, но е въпрос на избор на кой какво му трябва.

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Пон 04 мар 2013 22:56

Да, прав си. За това не се бях сетил, да не говорим, че моето преди пет години даже ми излезе 160 лв...
...ма пусти му мерак...

Потребителски аватар
iiskrev
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: AXZ

Мнениеот iiskrev » Съб 27 апр 2013 21:32

Здравейте колеги,
аз искам да направя нещо още по-грандиозно, но като чета темата май ще се поизпотя:
смятам да инсталирам един FM трансмитер в радиото. Как ще стане това:
в изхода на трансмитера (казвам изход, защото когато има вкарана флашка или карта памет работи като изход, иначе си е вход) вкарвам слушалки с 3.5мм жак, като режа слушалките: левия канал, десния канал и оплетката ги запоявам както е показано на снимките по-горе в темата;
захранването трябва да го взема от моторчето, т.е. трансмитера трябва да работи само когато се премине в режим на касетка, защото в противен случай трансмитера ще работи постоянно и песничките ще си вървят ли вървят...
също така бутоните за автореверс и долби-то смятам да ги вържа за песен напред и песен назад на трансмитера, за да мога да си превъртам песничките от касетофона. По този начин почти се обезмисля досадното и грозно дистанционно на трансмитера.
Ще сложа един удължителен USB кабел, който смятам да изкарам или към жабката или към барчето под климатроника и касетофона.
Трябва също да пусна две удължителни кабелчета за приемника от дистанционното на трансмитера и да го изкарам някъде на видимо място (може би в барчето под климатроника и касетофона), за да управлявам трансмитера с дистанционното му (ако се наложи).

По тоизи начин няма да ползвам FM вълните, съответно очаквам да нямам шумове.
Трансмитера струва 6 лв., така че смятам да строша един 1бр.
Как ви се струва идеята и някой разбра ли как да взема захранване от моторчето на касетофона без да ми дава грешка?

Потребителски аватар
Gav1n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gav1n » Пет 16 авг 2013 15:41

Колеги, някой пробвал ли го е на beta4 от passat b5 ?

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Съб 23 ное 2013 11:52

Искам да благодаря на колегата dancing_niki :bowdown за доброто описание и снимковия материал :th_up Макар да не съм много добър с поялника се справих без никакъв проблем.

И да попитам по знаещите за това как да вградим трансмитер/флашка??Аз съм пробвал с такъв от 20лв. но качеството на звука е много зле а уж му прекъснах радио предавателя!Ако някой знае нещо по въпроса моля нека сподели.

Потребителски аватар
Alek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Alek » Пон 02 дек 2013 17:33

siofor написа:Някой може ли да каже как се връзват бутоните на мулти волана към Gamma 5?
Имам в предвид тези бутони

http://schwedenelch.com/VPA.01.360.081.jpg

Колата е Passat B5 1997
Волана е от Passat B5.5

Благодаря

Малко късно, но бутоните от волана при мен влизат в гамата на remote control пина.

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Сря 15 апр 2015 15:40

Готово и моето стана! Благодаря на колегата за доброто обяснение! Обаче на моето ги прекарах от ограденото със зелено, не от това с червено, и кабела го изкарах от ляво покрай централната конзола и си връзвам тела там и го изправям до лоста за скоростите и налягам, така е много по удобно от гледна точка на разнообразието от музика и триенето и слагането в тела когато си искаш, единственния - е, че трябва да си забучиш тела, но има и разни mp3 player-и. Също така набутах механизма на касетката в крайно положение навътре и надолу за да тръгва музиката!

Изображение

Последна промяна от betaserk на Нед 17 май 2015 13:07, променено общо 1 път.

bateto_mi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bateto_mi » Нед 17 май 2015 3:18

Здравейте! Тъй като това е доста полезна тема за Gamma V, и от нея свърших доста работа, аз я докарах до там, че всичко си тръгва автоматично и почти е изкурубена цялата шина за касетата, единственото нещо което ме дразни и не му намерих решение за сега е елеминирането на моторчето за касетка, ако някои има някакви идеи моля да сподели как да се имулира това моторче защото ако не е вързано дава грешка.

А ето и моя опит, стана малко грозно отпред защото реших да вкарам устроиството което свири музиката вътре в самото радио!
20150516_021543.jpg

20150516_021534.jpg

20150516_021442.jpg

20150516_02143resize.jpg

20150516_021456.jpg

bateto_mi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bateto_mi » Нед 17 май 2015 3:36

На снимките се вижда горе доло коя, жица за къде е, използвал съм 2 транзистора, които се управляват от сивия кабел и съответно затварят 2-те вериги когато трябва. Касетофона си мисли че касетката е вътре. 2 трансмитера изкараха по 1 месец и се преебаваха, причината беше че бях удължил Усб кабела за флашката с около 50 см, и го бях изкарал в жабката. Това го разбрах, защото правех същата галимация на ФВ Бета радио само че без да удалжавам УСБ кабела и си работи без проблеми. Там нещата стават перфектно защото при махане на цялата шина на касетката не дава грешки, само се дават накъсо 2 кабела и си пее без проблеми, а и няма моторче което да бръмчи!!!

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Нед 17 май 2015 13:12

Станало е колега, но да беше му залепил някаква пластмаса или нещо от сорта. На мен не ми пречи бръмченето на моторчето, защото не го чувам от силната музика :11

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”