Акция "тъмни стъкла"
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Акция "тъмни стъкла"
До този момент не съм видял затъмняване на стопове, което да не намалява яркостта на светене. Май нова физика измисляш...
-
- Автомобил:
- Двигател:
kambone написа:DrugiaBliznak написа:Аз не разбирам кому са притрябвали тъмни задни, че и предни стъкла ? Ако возите Обама отзад или Меркел - да, но иначе не виждам смисъл. Преди няколко месеца баща ми си купи една Голф 3-ка да ръчка всеки ден от едни лапетии, които сложили фолио на задните стъкла и 5-та врата. Като влезнах да я покарам - ми аз нищо не виждам назад какво се случва. Всеки шофьор, най-вече млад, трябва да има абсолютна кристално-максимална видимост към заобикалящата го среда, но това е мое мнение и мой маниер на шофиране.
А най-любими са ми тези с потъмнени стопове и фарове. Колата му черна или тъмно сива и като наслагал едни фолиа отзад на стоповете - не се вижда кога натиска спирачката, та трябва да хвърлям боб в движение за да реша спира ли или не.
Затъмнените задни стъкла имат много предимства.
От както затъмних задните врати и комбито на моята :
1. купето е много по-хладно лятото - спирането на слънчевите лъчи в този парник държи колата по-хладна и климатроника работи доста по-леко.
2. на детето не му пече
3. не се вижда отвън какво има в комбито и по седлаките
Така че си имат предимства затъмнените стъкла. Когато са затъмнени спрямо закона и с качествено фолио няма никакви проблеми.
Той не разбира другите, другите не го разбират него ... сякаш любовта е взаимна. Дано поне пациентите с различно от неговото мнение може да разбере!

Иначе съм напълно съгласен - тъмните стъкла са много приятна глезотия - в купето е МНОГО по-хладно и не пече на пътниците, която е слънчево и горещо. Ако нямаш затъмнени стъкла, е трудно да импровизираш нещо за сянка на спящото отзад дете например.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
За отзад ОК, ама предните
Срещал съм няколко пъти шофер с тъмни отпред и не мога да взема решение да му дам ли път, да не му ли дам - дали ме вижда или не... Според мен визуалният контакт по време на движение е редно да го има между шофьорите, понякога помага в някои ситуации
Пък и напоследък с тези жени-шофьори, които все повече изместват мъжете има какво да се види 

Срещал съм няколко пъти шофер с тъмни отпред и не мога да взема решение да му дам ли път, да не му ли дам - дали ме вижда или не... Според мен визуалният контакт по време на движение е редно да го има между шофьорите, понякога помага в някои ситуации

-
- Автомобил:
- Двигател:
Абе ти, докато караш, за трафика ли внимаваш или зяпаш каките? :-)
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Гледам да ги съчетая и двете 

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
За всички колеги, които се притесняват за спиране от движение.. Катаджията няма право да ти спре колата от движение за затъмнени стъкла трябва да има подписана заповед че му е дадено право да спира от движение, иначе е само глоба. Но като цяло да си слагаш фолио на предните стъкла ми се струва абсолютно излишно. За отзад да не ти гледат багажа добре, ама отпред си е изгъзица. За фабричното затъмняване никой не може копче да ти каже. Въпреки че според мен полицията трябва малко по-голямо внимание да обърне на пиянките и рейсърите ама да живеят приоритетите.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:До този момент не съм видял затъмняване на стопове, което да не намалява яркостта на светене. Май нова физика измисляш...
На думай ! Толкова олигофренски изпълнения има че особено през дена си е направо ТОТО да разбереш свети ли нещо или не !
P.S Горното написано е следствие на това че не съм прочел това с червеното и реших че според колегата няма затъмняване което да влияе на видимостта а то било обратното

Последна промяна от Stivi на Нед 17 май 2015 12:54, променено общо 2 пъти.
- Traytor
Абе стоповете се виждат, ама габарита на някои през деня хич не се види.
- DrugiaBliznak
- Автомобил: Ford Mustang V8 GT CS
- Двигател: 450bhp
kambone написа:DrugiaBliznak написа:Аз не разбирам кому са притрябвали тъмни задни, че и предни стъкла ? Ако возите Обама отзад или Меркел - да, но иначе не виждам смисъл. Преди няколко месеца баща ми си купи една Голф 3-ка да ръчка всеки ден от едни лапетии, които сложили фолио на задните стъкла и 5-та врата. Като влезнах да я покарам - ми аз нищо не виждам назад какво се случва. Всеки шофьор, най-вече млад, трябва да има абсолютна кристално-максимална видимост към заобикалящата го среда, но това е мое мнение и мой маниер на шофиране.
А най-любими са ми тези с потъмнени стопове и фарове. Колата му черна или тъмно сива и като наслагал едни фолиа отзад на стоповете - не се вижда кога натиска спирачката, та трябва да хвърлям боб в движение за да реша спира ли или не.
Затъмнените задни стъкла имат много предимства.
От както затъмних задните врати и комбито на моята :
1. купето е много по-хладно лятото - спирането на слънчевите лъчи в този парник държи колата по-хладна и климатроника работи доста по-леко.
2. на детето не му пече
3. не се вижда отвън какво има в комбито и по седлаките
Така че си имат предимства затъмнените стъкла. Когато са затъмнени спрямо закона и с качествено фолио няма никакви проблеми.
Съгласен съм, че така поставени причините, до някъде се оправдава поставянето на специално фолио. За мен от 3-ите, които си написал, тази с детето е най-смислена. По отношение на хладината на купето през лятото при положение, че си сложил само на задни стъкла и евентуално на 5-та врата, или трябва да си спрял колата с предницата и предните стъкла на сянка или охлаждането не е толкова осезаемо. Импровизираното фолио, което и аз слагам на таблото е за да не го напука, в колата пак е мор и с него и без него. И ако някой иска да ти разбие колата и да вземе това, което возиш на задна седалка, едно фолио няма да го спре, стига да те е видял някъде да товариш или разтоварваш това, което не искаш да се вижда.
Всичките ти причини имат смисъл, но когато написах, че според мен няма смисъл от фолио, може би трябваше да поясня, че не става дума за хора с деца на задна седалка или такива, които прекарват ценен товар, а за една особена група от хора с особен маниер на пътя.
И да отговоря на мършавият - професионалното ми отношение към пациентите и техните близки си остава единственствено и само такова - професионално.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Traytor написа:За всички колеги, които се притесняват за спиране от движение.. Катаджията няма право да ти спре колата от движение за затъмнени стъкла трябва да има подписана заповед че му е дадено право да спира от движение, иначе е само глоба.
А аз как да разбера, дали има право да спира от движение? И дали има разписана заповед? Пише го на ревера му, или трябва да ми предостави документ, който е разписан от шефа на КАТ!?
Така можете да се наиграете с тези философски изказвания, особено пред някой екип на КАТ, ако са примерно 4 човека?! Какво ще им кажеш? Нямате право да ме спирате от движение, вие нямате разрешение ли? Така ще те ошарят, и залепят стикера "Спрян от движение". Че после ще се чудиш как да се прибереш, ако си в друг град, защото няма да ти дадат да караш колата, трябва с пътна помощ. И посе разправиите също не са малки. И всичко това, за една детска мечта, да си баТка с фолио на прозорците.

- Traytor
anonym0us написа:А аз как да разбера, дали има право да спира от движение? И дали има разписана заповед?
http://www.uab.org/%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D1%81%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%82%D1%8A%D0%BC%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BA%D0%BB%D0%B0/
Ще му я искаш много ясно. Научете се да проучвате какви са ви правата и да си ги търсите. Вместо да пишеш хапливи коментари можеше да намериш същата информация за 10 секунди. Пак повтарям, не подкрепям затъмняването на предните стъкла, струва ми се излишно и честно казано... ТЪПО, но не смятам че на някой трябва да му се спре автомобила за това.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Явно никога не си бил спиран от движение, затова се дуеш толкова. Аз бях спрян от движение, и то заради сенник на предния прозорец. И аз не вярвах, че е възможно но уви, случи се! Пък ти ако искаш вярвай, и не си мисли, че пиша така, защото няма какво да правя. Просто предупреждавам колегите, да не се надъхват и да не се дръвчат на полицая, че като нищо, ти спират колата от движение, и ходи се плачи на арменския Поп ако искаш. Спирам да пиша, и ще споделя, че прочетох статията. Но само да уточня, "Полицаите, ти спират колата, от движение и ти пишат АКТ в който пише Спрян от движение заради не изправност и намалена видимост Ходи доказвай, че си прав!
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Малко е в сферата на "Студио Х" ,ама от полицейска гледна точка при силно затъмнени предни стъкла,ако спрат колата за проверка не се знае като се свали малко стъклото дали там няма да се покаже дулото на пистолет и после....бум. Това ми го е казвало ченге ама не от тези дето спират за 10км превишение,а от другите дето търсят много лошите типове !
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Traytor написа:...Ще му я искаш много ясно...
Ъхъ...подсети го, ако няма такова право да повика някого, който има

В наше време слънчевите лъчения достигат до земната повърхност по-
безпрепятствено и с по-голяма сила отколкото в близкото минало. Крайно
време е Законът за движение по пътищата да определи разрешен процент
намаляване на пропускливостта на всички автостъкла, с цел намаляване на
вредните ефекти на слънчевото лъчение за живота, здравето и комфорта на
шофьорите и пътниците, защото днешните технологии позволяват много добра
защита при същевременно много голяма пропускливост на светлина, запазване
на видимостта на водача към пътя (по-добра, отколкото ако ползва слънчеви очила),
както и на видимостта на самия водач от останалите участници в движението
и от проверяващите органи. Намалените температура и лъчения в салона на автомобила,
при незначително намалена пропускливост на светлина, биха намалили риска от
кожни заболявания и умората на водача (така и риска от ПТП) и пътниците,
както и разходът на енергия за климатизация, а оттам - и на гориво.
безпрепятствено и с по-голяма сила отколкото в близкото минало. Крайно
време е Законът за движение по пътищата да определи разрешен процент
намаляване на пропускливостта на всички автостъкла, с цел намаляване на
вредните ефекти на слънчевото лъчение за живота, здравето и комфорта на
шофьорите и пътниците, защото днешните технологии позволяват много добра
защита при същевременно много голяма пропускливост на светлина, запазване
на видимостта на водача към пътя (по-добра, отколкото ако ползва слънчеви очила),
както и на видимостта на самия водач от останалите участници в движението
и от проверяващите органи. Намалените температура и лъчения в салона на автомобила,
при незначително намалена пропускливост на светлина, биха намалили риска от
кожни заболявания и умората на водача (така и риска от ПТП) и пътниците,
както и разходът на енергия за климатизация, а оттам - и на гориво.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”