Колеги, моля за съпорт, помощ или и аз не знам вече какъв съвет.
Колата я дадох на брат ми да я кара преди половин година. Нашият обаче тръгнал да я продава.
Той прочел тая тема тука, подплашил коня, образно казано и сега
всеки ден ми звъни да ме пита какво да прави с тоя прословут шестограм или шестостен и т.н.
Плюс за дюзите не ми вярва, че са сменени още преди колата да дойде в БГ.
А това го потвърдиха ДВА пъти от Порше и му казвам, че новите дюзи не заминават като старите.
Колата е вкарана на 127 000 км проверени и със сменени дюзи. Тук като дойде през 2013 и сменихме шестостена.
Аз не съм виждал стария, но майстора ми обяснява, че старият бил ОК, не било разбито и леглото
и новият трябвало да изкара поне км на ремъка, т.е. 100 000 (ангренажа).
АЗ чак 100 к не бих чакал ни ремък, ни ролки, ни шестостен, но колата е навъртяла 30 000 км след идването си в БГ и
скоро я чака смяна на масло, при което брат ми много държи да смени отново този прословут шестостен.
Нужно ли е според Вас и как да го успокоя, че новите дюзи не гърмят?
Колата зимата палеше от половин-един оборот в най-студеното, не пуши, хапва си масло
в границите на нормалното за този BKP мотор.
Нервирам се, защото се е засилил на разни полупогребани Аудита 3.0 ТДИ, където му обяснявам, че ще
си има далеч по-големи проблеми и харчове.

Passat , 2007, BKP 2.0 TDI замяна на дюзи в Порше БГ
- Pagemakerboy
- Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
- Двигател:
Re: Passat , 2007, BKP 2.0 TDI замяна на дюзи в Порше БГ
Шестостена не е болка да се смени на 20-30 хил.км. Тъкмо да се види дали е наред всичко там. Аз като ударя 20 хил.км. ще го сменя, ей така профилактично. За дюзите - щом казват, че са сменени значи са сменени. Карайте си дзверо със здраве и това е. 3.0 е къде къде по по (и като поддръжка, но и като кеф) от 2.0
Нека да смени шестостена. Макс 20 лв. е. Да седи по време на смяната, да се увери, че по леглото и по стария всичко е наред. Може да се кротне малко тогава

Нека да смени шестостена. Макс 20 лв. е. Да седи по време на смяната, да се увери, че по леглото и по стария всичко е наред. Може да се кротне малко тогава

Re: Passat , 2007, BKP 2.0 TDI замяна на дюзи в Порше БГ
Тъй като смяната на шестостена в Порше излиза солено /задължително с масло и филтри от тях/ би ли споделил къде в софия е сменял този шестограм,та да не става нужда да се обяснява на майстора? А самия шестостена ще си купя от Порше.
Благодаря
Благодаря
Върни се в “Дизелови агрегати”