Golf 5 - проблем с включване на задна скорост?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
kolev5999
Автомобил:
Двигател:

Golf 5 - проблем с включване на задна скорост?

Мнениеот kolev5999 » Пет 31 май 2013 16:50

Здравейте колеги!
Имам следният проблем и горещо се нуждая от адекватните Ви съвети.Така,колата е Голф петица 1,9 105к.с.Преди 8хиляди км.смених комплект демферен маховик и съединител на сакс на цена 1265лв.Всичко беше идеално,докато от няколко седмици задната ми предавка хърка много яко при вкарване на задна.Просто кутията не спира да се върти,мотора я увлича.От 1ва до 5та влизат по-лесно,но и те трудно без хъркане.Прочутите варненски "СПЕЦИАЛИСТИ" искат да си играят на проба-грешка.На всеки е ясно дори и на мен че съединителя не отделя докрай и увлича кутията,НО СПОРЕД "КАДЪРНИТЕ" НИ МАЙСТОРИ ИЛИ ЩЕ Е ОТ ПОМПАТА НА СЪЕДИНИТЕЛЯ ИЛИ ОТ ВИЛКАТА.Да ама аз не искам да играя на риск печели риск губи с 200 лева.Според Вас кое е по-вероятно,да отивам да го сменям,че яко ми писна на ***.Майсторите казаха като решиш ела и ще сменим което кажеш :biggrin :biggrin .Помагайте колеги :)

vladini
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 5 1.9 дизел - проблем с включване на задна скорост?

Мнениеот vladini » Пет 31 май 2013 17:43

Монтажа на съединителя,със специализирана скоба ли беше монтиран?

kolev5999
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kolev5999 » Пет 31 май 2013 19:48

То беше заводско сглобен комплект съединител+маховик и само го сложиха на оста,поне доколкото видях.Забравих да кажа колеги че когато е студена колата влизат скоростите перфектно(супер рядко прехърква и то само задната) и когато колата си направи 90 градуса почва 1ва да влиза трудно но без шум,а задна да хърка яко.И при 90 градуса обаче има случай да си влизат скоростите като преди,безпроблемно.При помпене на педала няма подобрение.Помагайте колеги,защото драмата е голяма.

Jack Krauser
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jack Krauser » Пет 31 май 2013 23:25

Съединителя чисто-нов ли го взе?
Ако самия съединител е все още нов, може би феродото му идва леко по-дебело. И затова може на някои места все още да опира и да трие в дисковете дори при отделяне.

Покарай колата малко повече на градско за известно време, за да може феродото да се притрие и да се заглади по-бързо. Като мине малко време, ще се напасне и ще се сработи с дисковете. Тогава проблемите с трудното включване би трябвало да изчезнат.

kolev5999
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kolev5999 » Съб 01 юни 2013 1:10

Благодаря колега.Съединителя го взех чисто нов и сега вече стана на 8000км,и започна да го прави този номер.Странно е, защо го прави повече когато загрее.Ако е дебело феродото все още,няма ли да го прави и при студен мотор?

Потребителски аватар
pavkomk2
Автомобил: Jetta mk2
Двигател: 112 PB -- 139 KR

Re: Golf 5 - проблем с включване на задна скорост?

Мнениеот pavkomk2 » Нед 17 май 2015 16:43

колега някакво решение на проблема.. моля казвайте какво правите и кво е било защото сега неможе да разберем какво е решението на проблема !

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Нед 17 май 2015 21:37

Включи на задна, натисни съединителя и запали- ако се опитва да тръгне- май някоя от 2те помпи се е споминала. Пробвай и така като запалиш преди да вкараш задна- включваш 1ва, и после веднага задна- тогава трябва да влезе без да хърка. пиши какво е станало
...ооо тя темата от 2013, ама нищо :beer

Потребителски аватар
Gencata
Автомобил: VW Golf Mk5 1.9 TDI
Двигател: BLS 2006

Мнениеот Gencata » Сря 05 авг 2015 14:00

Жалко, че колегата не е споделил решението на проблема, защото и аз имам същата кола и съединителят увлича скоростната.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”