голф 4 TDI как се слага launch control ?
Re: голф 4 TDI как се слага launch control ?
на АUDI A3 99г 1.9TDI 110ps AHF мотор,може ли да се активира този launch control :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега , моят двг е същия ...
При презаписване на картата последвано и с чип тунинг може ли да стане ?
При презаписване на картата последвано и с чип тунинг може ли да стане ?
- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
Последно,
Чип тунинг,Ремап,Рефлаш,Смяна на чиповете,смяна на софтуера,къстъм софтуер.............
Всичко е едно и също, води до повишаване на конските сили и други фактори.
И да Ще стане на Аудито за което пита колегата по-горе.
Даденият софтуер (определената карта се променя така че да се активира този Лънч Контрол) и след това ФАЙЛА се записва в Компа на колата с помоща на ?>?>?. Да речем кабел за флашване Galletto 1260 който струва 40лв.
Чип тунинг,Ремап,Рефлаш,Смяна на чиповете,смяна на софтуера,къстъм софтуер.............
Всичко е едно и също, води до повишаване на конските сили и други фактори.
И да Ще стане на Аудито за което пита колегата по-горе.
Даденият софтуер (определената карта се променя така че да се активира този Лънч Контрол) и след това ФАЙЛА се записва в Компа на колата с помоща на ?>?>?. Да речем кабел за флашване Galletto 1260 който струва 40лв.
Последна промяна от gr_kanev на Чет 08 май 2014 10:35, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение. Освен бутон "цитат", има и бутон "нов отговор" - използвай го !
- blaze
- Автомобил: Кораб Майка
- Двигател: AHF BAU
При бензинките там е освен ефектно и ПО-ефективно.
Но при ТДИ, за да имаш един наистина смислен и хубав за теб и околните LAUNCH CONTROL , ти трябва и турбо, дюзи, кулер, съединител и т.н. - според мен!
Това, което 90% от "тунерите" наричат Launch control си е ...смешно и безсмислено за мен , може по-скоро да се приведе към анти лаг система, защото в същност точно това прави, само бууст, без никакъв друг контрол. Както и готовите такива модули за бензинките, който просто забавят искрата, горивото се възпламенява при отворен изпускателен клапан и хвърля огън и жупел, гърми и треска като за 500коня и слагат ограничител, а по-скъпичките варианти, работят и със съединителя и когато натиснеш амбриажа да превключиш предавка, отново забавя искрата и хвърляме огън от ауспуха.... кеф голям :)
Това също е Launch control, но имаш ограничител в зависимост от скоростта с която се движиш (REV limiter) и т.н. и е много по-близо до същността на целите на системата:
https://www.youtube.com/watch?v=6eGdm9b_UW0
https://www.youtube.com/watch?v=TmW9CnW3iyk
А за смисъла на това "явление" при нас (TDI) и нашите възможности е само и единствено да има бууст, налягане за старта, а не да чакаш 1-2 секунди след "старта" да дойде бууста.
https://www.youtube.com/watch?v=a3mpJw4zXSY
https://www.youtube.com/watch?v=4_3cGbbQSXs
Но при ТДИ, за да имаш един наистина смислен и хубав за теб и околните LAUNCH CONTROL , ти трябва и турбо, дюзи, кулер, съединител и т.н. - според мен!
Това, което 90% от "тунерите" наричат Launch control си е ...смешно и безсмислено за мен , може по-скоро да се приведе към анти лаг система, защото в същност точно това прави, само бууст, без никакъв друг контрол. Както и готовите такива модули за бензинките, който просто забавят искрата, горивото се възпламенява при отворен изпускателен клапан и хвърля огън и жупел, гърми и треска като за 500коня и слагат ограничител, а по-скъпичките варианти, работят и със съединителя и когато натиснеш амбриажа да превключиш предавка, отново забавя искрата и хвърляме огън от ауспуха.... кеф голям :)
Това също е Launch control, но имаш ограничител в зависимост от скоростта с която се движиш (REV limiter) и т.н. и е много по-близо до същността на целите на системата:
https://www.youtube.com/watch?v=6eGdm9b_UW0
https://www.youtube.com/watch?v=TmW9CnW3iyk
А за смисъла на това "явление" при нас (TDI) и нашите възможности е само и единствено да има бууст, налягане за старта, а не да чакаш 1-2 секунди след "старта" да дойде бууста.
https://www.youtube.com/watch?v=a3mpJw4zXSY
https://www.youtube.com/watch?v=4_3cGbbQSXs
- policevidin
blaze написа:При бензинките там е освен ефектно и ПО-ефективно.
Но при ТДИ, за да имаш един наистина смислен и хубав за теб и околните LAUNCH CONTROL ,..............................................................................................
Първите две клипчета, както и вторите две са абсолютно еднакви. В смисел за да се постигне резултатът който се вижда на клипчетата е нужно да се променят едни и същи неща. Ограничителят е обороти спрямо скорост. Ефекта, ефекта е голям ако се настрой както трябва или:
При скорост 40км ограничител до 2800об/мин
При скорост 70км ограничител до 3000об/мин
При скорост 120км ограничител до 3700об/мин
При скорост над 140км ограничител до 4500об/мин
Това са примерни параметри много близки до идеалните, просто с различните СетЪпи картата се настройва различно.
Правят се тези ограничения за да НЕ пускаш педала на газта при превключване. Пробвал съм хиляди варианти на моята кола и този е най-ефективен.
Ето и примерна карта с която се постига ефекта LC
искъм да по питам този така наречен launch control вреди ли нещо на колата като цяло, кога става това прекъсване. Аз съм с мк4 1.9 тди 90кон. агр двигател с променлива геометрия турбо. много ме радва и искъм да си го направя за газария не за друго :) ще съм благодарен на всякакво инфо .
- policevidin
Да вреди, със сигурност вреди на тампоните на двигателя, предполагам че и с ролките и ремъците е така. Вероятно не му е приятно и на двигателя това рязко прекъсване. Но едва ли има някой на който му се е строшило нещо от това.
Колкото до ефекта, такъв няма, освен ако не се настрой с цел да се използва САМО за стартове.
Иначе си е просто гъзария!
Колкото до ефекта, такъв няма, освен ако не се настрой с цел да се използва САМО за стартове.
Иначе си е просто гъзария!

-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Тука имам един познат с помпа-дюза с такова нещо, но не знам има ли полза, освен че му ограничава оборотите... Според мен е по-добре ако има как да се премести фабричния прекъсвач, който на 1.9 помпа-дюзите е на 5500, например на 4500, преди червения сектор. Това е по-добрия вариант според мен, а за по-добър старт сликове отпред 

- policevidin
valiosport написа:Тука имам един познат с помпа-дюза с такова нещо, но не знам има ли полза, освен че му ограничава оборотите... Според мен е по-добре ако има как да се премести фабричния прекъсвач, който на 1.9 помпа-дюзите е на 5500, например на 4500, преди червения сектор. Това е по-добрия вариант според мен, а за по-добър старт сликове отпред
С помощта на картата с която се "прави" LCто може да си променяш прекъсвача когато,където и както си поискаш.
Върни се в “Дизелови агрегати”