GOLF 1.9 ТDI ALH проблем с дюза или...?ДИАГНОСТИЦИРАН!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Re: GOLF 1.9 ТDI ALH проблем с дюза или...?

Мнениеот lz2aii » Пон 18 май 2015 7:22

vlado_tonev написа: ...Кажете къде е общото между този датчик и работата на мотора? :no

За мен няма нищо общо този датчик с работата на мотора. Аз с повреден такъв датчик карам вече трета година и нямам вибрации. Защо на първо време не си огледаш тампоните на ауспуховата система. С времето се размекват и на празен ход започва едно тресене по цялото купе. Може да не е от тях, но нищо не ти пречи да провериш. Обикновено, при проблеми с дюзите се проявяват и други симптоми - различен разход, различна мощност, изпушване от кюнеца и т.н. Мисля, че проблема не е в тях. Това притреперване, за което говориш, като вибрации ли го определяш, или като прекъсване на мотора?

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Пон 18 май 2015 10:35

Мисля че е по-скоро вибрация.Прегледах тампоните на генерацията и днес мисля да погледна отново тези на мотора и скоростната кутия.Вчера установих,че въпросното притреперване го няма,когато е студена колата.Малко след 45°C на антифриза се появява.Когато загрее до 90°C го има!След това ако покарам още 20 минути градско,вече изчезва.Възможно ли е нещо по гумените и металните компоненти на купе и мотор да се намества при различните температури?Много ми е интересно кое точно се разваля и оправя при различна работна температура... :dummy .Които помогне за разгадаване на тази мистерия получава подарък.. :bowdown .Правя уточнението,че вибрирането се усеща най-вече на шофьорската седалка(под г*за) и леко в краката на пасажера.

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Пон 18 май 2015 11:47

vlado_tonev написа:Мисля че е по-скоро вибрация.Прегледах тампоните на генерацията и днес мисля да погледна отново тези на мотора и скоростната кутия.Вчера установих,че въпросното притреперване го няма,когато е студена колата.Малко след 45°C на антифриза се появява.Когато загрее до 90°C го има!След това ако покарам още 20 минути градско,вече изчезва.Възможно ли е нещо по гумените и металните компоненти на купе и мотор да се намества при различните температури?Много ми е интересно кое точно се разваля и оправя при различна работна температура... :dummy .Които помогне за разгадаване на тази мистерия получава подарък.. :bowdown .Правя уточнението,че вибрирането се усеща най-вече на шофьорската седалка(под г*за) и леко в краката на пасажера.

Същото и при мен само че на BXE двигател. Чудих се, чудих се, освен че забелязах, че го прави точно, когато оборотите са между 850 и 900, в някой случай към 830, друго неразбрах. Гледаха го 2 - ма майстори + тези от Порше. И интересното е, че намаля значително/неизчезна напълно/ когато смених горивния филтър, но пък 10К километра по - късно, отново се появи, при все, че карам с уж премиум нафта, и живота на филтъра трябва да е към 30К километра. Както и да е, това го имам от както взех колата, и 22К километра по - късно, нови симптоми няма и се надявам скоро да няма :rolleyes . А заради леко клатене на 2-3 светофара докато е между 60-80 градуса, което и при пусната музика или разговор с някой в колата неусещам, няма да набия 1 торба пари да сменям съединителя, при все, че към момента друго свързано с него няма. Като му дойде времето на съединителя ще пиша и ако се оправи от него - също. Засега съм го оставил така, ако се появи нещо ново като симптом, търсенето започва отново. :a045

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Пон 18 май 2015 12:09

lz2aii написа: .. Защо на първо време не си огледаш тампоните на ауспуховата система. С времето се размекват и на празен ход започва едно тресене по цялото купе.

Пробвай това, което ти казах.

Потребителски аватар
vlado_tonev
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Пон 18 май 2015 15:19

lz2aii написа:
lz2aii написа: .. Защо на първо време не си огледаш тампоните на ауспуховата система. С времето се размекват и на празен ход започва едно тресене по цялото купе.
Колега,Благодаря ти!Ще ги прегледам тези дни по-обстойно.

Потребителски аватар
vlado_tonev
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Пон 18 май 2015 15:33

Колегата gugun4u,купил съм горивния филтър и мисля да го сменя и да видя дали ще има разлика.А ти почиствал ли си някога сондата в резервоара?Аз се изумих когато видях цедката какви неща имаше по нея....И аз сипвам само на бензиностанции

Последна промяна от vlado_tonev на Пон 18 май 2015 16:27, променено общо 1 път.

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Вто 26 май 2015 22:57

vlado_tonev написа:Колегата gugun4o,купил съм горивния филтър и мисля да го сменя и да видя дали ще има разлика.А ти почиствал ли си някога сондата в резервоара?Аз се изумих когато видях цедката какви неща имаше по нея....И аз сипвам само на бензиностанции

За това не съм се сещал. Ще взема като имам малко време да я заведа да я видят, така или иначе отново ще се сменят консумативи скоро. Благодаря за идеята :th_up

Потребителски аватар
vlado_tonev
Контакти:

Re: GOLF 1.9 ТDI ALH проблем с дюза или...?РЕШЕН!

Мнениеот vlado_tonev » Вто 26 май 2015 23:20

Здравеите.След смяна на горивен филтър и промяна на количеството гориво на ГНП-то,проблема остана.Стойността в момента е 3mg\str.Тампоните на генерацията са ревизирани.В последствие се оказа,че когато се обере луфта на празен ход на скоростния лост,треперенето изчезва.Също така,когато двигателя достигне 90°C ,треперенето го няма!Спирам засега с ровенето по агрегатите.Благодаря на всички,включили се в темата. :beer

Върни се в “Дизелови агрегати”