ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!!!
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ЗАМИСЛЕТЕ СЕ!!!
Всуе хабите пръстите и времето си. Тези, дето трябва да се замислят и засрамят, не мислят и срам нямат.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Да бе ще се засрами мечтай си
Даже ще му се навъдят последователи, на принципа щом той го може и аз мога след като нищо няма да ми направят.

-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
muns61 написа:Всуе хабите пръстите и времето си. Тези, дето трябва да се замислят и засрамят, не мислят и срам нямат.
То затова трябва да се действа срещу тях, само че как ? И начина не е както дават в момента, навсякъде като стане нещо да се слагат само легнали полицай. За критични кръстовища и училища - ДА, ама неможе заради шайка идиоти да страдат нормалните, да не говорим, че ако трябва да мине линейка или пожарна - какво правим? Освен всички ние като хора, като видим джигит да започнем да звъним на 112 и онези да си мърдат пръста, а не просто да казват "мерси за обаждането" и КАТ да снимат от повече места, въпреки че и това колко ще помогне, когато някой тръгне да прави рисково изпреварване или да кара с 200 в село Горно Нанагорнище ... незнам. ПЪЛЕН АБСУРД. В неделя, само от Пловдив до София на магистралата засякох един обърнал се, един помлян, прясно - прясно, и на още 2-3 места, части от нечии коли и това от 1 дъжд в почивен ден

- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Идиотско е наистина, но според мен на първо място нещото, което би регулирало ситуацията са строги закони и изискуемост на дължимите глоби в кратки срокове обвързани с материалната собственост - като не може да си платиш се взима колата, запор на заплата и така нататък. Другата част на проблема е в самите нас - при всичките тези идиоти, били те млади или по-възрастни явно семейната среда на някакъв етап изобщо не е повлияла положително, че да се допусне 18 годишни пишлемета да пънат коли с по над 120 км/ч в града.
За съжаление простотията е навсякъде и клипа по-долу е доказателство за това, че не се случва само при нас, някой келеш да се пъне да покаже колко е мъж и колко може колата застрашавайки всички останали:
http://mnogozle.com/video23813_tozi-si-misli-che-e-v-elektronna-igra.html
Не знам защо при нас не се приложат глобите както са във Финлдания - скоро милионер беше получил акт за 103км/ч при разрешени 80 км/ч в размер над 54 000 Евро, понеже там глобите са обвързвани с размера на дохода на провинилото се лице.
Това е гениална идея, но пък практически при нас би изкарала доста "бизнесмени" с S-ки с 7-ци, които нямат и един работен ден... То е ясно, че за съжаление ония 240 чепове за зеле няма да измислят нищо ново и гениално, но защо не се гледа от по-развитите страни кое работещо правило или закон може да се приложи - е те това не го разбирам!? При гражданската още май няма генерална разлика за "честите обичайни провинени" и нормалните водачи - имам познати с купища актове и потрошени коли по тяхна вина, които плащат сходни граждански с хора със златен талон и си няма проблеми за тях... Е това не е нормално, но за мое огромно съжаление май общо взето тук си е "прави си к'вото 'щеш и ако не се претрепеш някъде плащай си актовете ако можеш и карай пак през просото и показвай среден пръст на всичко и всички останали".
Ако на такива им се направи гражданската 1500 лева и ако ги хванат да управляват автомобил без платена такава и той се конфискува, дали няма да се променят нещата?

http://mnogozle.com/video23813_tozi-si-misli-che-e-v-elektronna-igra.html
Не знам защо при нас не се приложат глобите както са във Финлдания - скоро милионер беше получил акт за 103км/ч при разрешени 80 км/ч в размер над 54 000 Евро, понеже там глобите са обвързвани с размера на дохода на провинилото се лице.

- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Колеги, от много време не бях карал след мръкване из София. Какво да ви кажа, много рацери, много нещо. През деня е значително по-добре.
Аудита, голфове, БМВ-та, всички бързат за някъде... Ама аудитата, ония сплесканите, държат първенството.
А на околовръстното карам с 80 км/ч и някакво старозагорско БМВ мина покрай мене със 120 приблизително.

Аудита, голфове, БМВ-та, всички бързат за някъде... Ама аудитата, ония сплесканите, държат първенството.
А на околовръстното карам с 80 км/ч и някакво старозагорско БМВ мина покрай мене със 120 приблизително.

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
НарКол написа:Аудита, голфове, БМВ-та, всички бързат за някъде... Ама аудитата, ония сплесканите, държат първенството.
Хаха. И какво, яд те е че Поло-то не може да ги държи 120 стабилно ли? Купи си сплескано Ауди.

То хубаво, ама и лекарите не би трябвало да ги бият, би трябвало и на линейките да се прави път, ама на. Неуредени са нещата с линейките в правилата за движение по пътищата. Да глобиш линейка за превишена скорост - дебилизми всякакви. Та идеята е - преди да запорирате заплатата и да вземете колата на шофьора на линейката, да се уреди първо закона, така че действително да са със специален режим.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Бях писал по нагоре, че трагедиите почват- днес на косъм се размина голяма беля..... Чакам си на червен светофар, светка зелено, тръгвам лекичко аз и незнам кое ме накара да погледна наляво- колоната си седи на червено и едни лапета- абитуриенти,с познайте каква кола, минава с около 90 отдясно на колоната, аз спирам, тоя минава на червено и завива наляво,минава на няма и метър пред мен, но защо- незнам закова спирачки и се смаза в едно неправилно паркирало пежо 607 май беше- новичко голямо... бмвто стана леш, пежото и то.... ако не беше пежото там, на тротоара беше пълно с хора- щеше да иде отгоре им.... те хлапетиите седят вътре в колата( естествено нямаха колани) с окървавени тикви. Аз не спрях да им помогна, просто ги заобиколих и отидох на работа, ако бях спрял шофьора щях да го утрепа с лопатата за сняг..... ако не бях спрял,след като ми светна зелено- щяха да ме смелят странично.....и пак това заради - незнаене как да кара... ако не беше нахакал спирачките, щеше да вземе завоя, но после щеше да реши че е "шумахер" и после кой знае каква беля щеше да сътвори 

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
nokiangage написа:Не знам защо при нас не се приложат глобите както са във Финлдания - скоро милионер беше получил акт за 103км/ч при разрешени 80 км/ч в размер над 54 000 Евро, понеже там глобите са обвързвани с размера на дохода на провинилото се лице.
И тук глобата за +23км/ч в населено място не е малка за средностатистическия бачкатор. Просто не му пука, понеже знае че я го спрат веднъж за 3 години, я не. Докато не сложат камери навсякъде + отпадане на всякаква възможност да не си платиш акта - само ще коментираме и ще гледаме хейт по телевизията.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Преди 1 час двама идиота с мотори ме изпревариха на входа на Кайлъка, точно до Караджейката - единият мина от ляво, а другият - от дясно на колата ми.
Пък после мама и тати леят сълзи и правят паметници, все едно са били ботеви четници! Няма оправия, поне докато не си строшат главите...
Пък после мама и тати леят сълзи и правят паметници, все едно са били ботеви четници! Няма оправия, поне докато не си строшат главите...
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
А на завоя след "Двете Сърнета" колко народ се изпотрепа не е истина, целия град знае за него и винаги все трагедии там... 

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
http://news7.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/%D0%9A%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B8/%D0%91%D0%B0%D1%89%D0%B0-%D1%81-3-47-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D1%81-5-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%81%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B5_l.n_i.147979_c.26.html#.VVeKSpPSKCq Ами за тая пиянка какво ще кажете? Писна ми вече от бездействието на полицията. Аз имам 2 аптечки в колата за да има всичко което се изисква по закон, а хората правят каквото си искат...
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Къде видя бездействие на полицията!?
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Вчера се прибирах от Чепеларе, един младеж как беше вградил колата в една скала, направо ми се досра. Добре, че нищо им нямаше (учудващо). Като се правите на пичове пред "пичетата", замислете се, че освен за вашия живот отговаряте и за техния. Заради пустата гъзария да съсипете чужд живот не си заслужава.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”