А кой каза, че не може .... Blow off на дизел ...

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: А кой каза, че не може .... Blow off на дизел ...

Мнениеот myrshavija » Пон 27 яну 2014 10:46

Единствената полза е като ползата от шарените лампички в и под колата - циганията расте.
И преди авторът и останалите ентусиасти да ме почнат как трябвало да си мълча, ако не ми харесва - както вие можете да си мислите, че имате право да си правите колите по-шумни и по-шарени и да си пишете във форума "Олеле, колко е яко", така и аз имам право да не ми харесва и да го напиша във форума.

Потребителски аватар
g3orgiev
Автомобил: golf 3
Двигател: ABU 1994

Мнениеот g3orgiev » Пон 27 яну 2014 10:51

g3orgiev написа:Здравейте, може ли да ми обясните каква е идеята на това устройство и има ли някакъв + за двигателя? благодаря ви предварително :th_up

намерих инфо в търсачката ! Сега въпросът ми е, защо този клапан не се поставя фабрично, като е толкова полезен?

Потребителски аватар
liderass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liderass » Пон 27 яну 2014 12:04

myrshavija написа:Единствената полза е като ползата от шарените лампички в и под колата - циганията расте.
И преди авторът и останалите ентусиасти да ме почнат как трябвало да си мълча, ако не ми харесва - както вие можете да си мислите, че имате право да си правите колите по-шумни и по-шарени и да си пишете във форума "Олеле, колко е яко", така и аз имам право да не ми харесва и да го напиша във форума.

2-3-ма сте, флудерите във форума. Вече почваме да свикваме. Едва ли някога ще се промените и ще спрете да хейтвате. Елементарно е. Спрете да убивате ентусиазма на колегите. Като не ти харесва минаваш на следващата тема и сега нямаше да се занимавам да пиша, защото вече ми се повръща от хейтърското държание на хората!

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 27 яну 2014 12:16

Я виж какво написа ти - ще си позволя да сменя само една дума:
Като не ти харесва минаваш на следващото мнение и сега нямаше да се занимавам да пиша.
И на мен ми се повръща от коли с махнати гърнета, свиркащи клапани, грозни пейки, шарени лампички ...
Защо смяташ, че ти имаш право да напишеш, че ти харесва, а аз НЯМАМ право да напиша, че не ми харесва? От кога са позволени само положителните отзиви?

Потребителски аватар
liderass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liderass » Пон 27 яну 2014 12:39

Ти и компания сте абсолютни хейтъри и не ти е за сефте тази тема( да "внасяш" негативното си настроение, мислене и т.н.). Все компетентни, все не съгласни, все нещо си... Няма ли кой да ни отърве от корави философи. Няма да пиша повече, за да не омазваме на колегата темата. С най-добри чувства Мършав, приятен ден!

Потребителски аватар
tsdimitrov1
Автомобил: Polo 6kv5 Variant
Двигател: 1.9TDI AHU 90hp.

Мнениеот tsdimitrov1 » Пон 27 яну 2014 22:10

Колега, сподели как си го направил, интересно е :D :Mr Green Fun

Потребителски аватар
pph_tuning
Автомобил:
Двигател: PD TDI

Мнениеот pph_tuning » Вто 28 яну 2014 22:01

Чакам снимки да видя как е станало и аз си правя да си киха на воля :mhihi

Потребителски аватар
dnp
Автомобил: Passat B5.5
Двигател: BAU

Мнениеот dnp » Съб 02 май 2015 22:03

Явно колегате не иска да сподели :icon_sad :icon_sad

Потребителски аватар
_Ka3aKa_
Автомобил: TDI
Двигател:

Мнениеот _Ka3aKa_ » Съб 16 май 2015 9:45

Е чак пък да не искам да споделя да не е някаква секретна тайна хаха щом е пуснато тука :mhihi За снимки съм ограничен защото съм продал колата отдавна и ме нямаше в Бг, затова не съм влизал.

Ще се захвана да направя и едно обяснение със снимки (колкото имам) и всички да са доволни, но в момента няма как да стане защото нямам никакви снимки на този компютър с който съм сега, при първа възможност темата ще се обнови :k050

Потребителски аватар
_Ka3aKa_
Автомобил: TDI
Двигател:

Мнениеот _Ka3aKa_ » Сря 20 май 2015 10:05

Така ето го и обяснението кое как да стане вече оставям на вас въображението кое как да се монтира :)

Ще гледам да съм максимално кратък :icon_razz

Така първо трябва да имате клапан N75 (от 90кс) с буксичка или две кабелни обувки, работещ EGR, копченце като за стартер или клаксон, малка ламаринка (тука вече ви трябва малко въображение да си захванете копчето към ламаринката и да си го сложите на педала на газта) когато е в покой педала да го натиска а като дадете газ да го освобождава. Казвам ламаринка ама гледайте да е по здрава защото се огъват и почва да не работи блоу офа и 1.5м-2м вакумен маркуч или друг 3мм. Така дотук с материалите, минаваме на изработката .....

1-во си сваляте ЕГР-а и го проверяваш дали работи (като му подадеш вакум дали държи, ако се затруднява го зачистваш и смазваш вътре примерно с телена четка и нафта/спирачна течност го чистиш. После тръбата която идва от колекторите я изолирваш или с дебело парче ламарина или режеш до фланеца (който е към колектора) и заваряш едно парче отгоре.... Маркуча от ЕГР му слагате едно болче да го затапите и вече имаме изолиран ЕГР напълно. Монтирате ЕГР-а на мястото му и го оставяте да чака :)

2-ро - Слагате си тая ламаринка долу на педала и копчето взимарв от някъде + (само когато има контакт, иначе ще черпи ток постоянно и да няма изненадани, че могат да запалят на другия ден) слагате му едно бушонче и прокарвате + през копчето, монтирате където ви е удобно клапан н75 и и му слагате + от копчето което вече сте монтирали на педала и минус от купето някъде (където можете, въпрос на вкус и естетика) и проверявате дали работи като натиснете педала на газта трябва да изключва клапана, а като го върнете трябва да се включва.
КОПЧЕ
Копче ел.

Ако всичко което написах дотука е вече налице монтирано и изпробвано дали работи минаваме към довършителната работа .....

3-то От тука следва да вземем и вакум който да издърпва ЕГР-а, от вакум помпата има една "пишка" (на маркуча от вакум помпата към сервото на спирачките) която е с тапичка ... махате я тая тапичка като внимавате да не счупите извода защото после става сложно (трябва да търсите от морга защото ще изстърва вакума и от там проблеми със сервото и спирачките) като я свършите тая работа вече слагате маркуч и го прокарвате до клапана където сме монтирали и го слагате в хоризонталния щуцер на клапана КОЙТО Е ПЛАСТМАСОВ, на другия пластмасов щуцер свързате ЕГР-а, а металния щуцер остава свободен за да може като изключи клапана да се освободи вакума и да затвори ЕГР-а, иначе остава отворен.
Взима се от тука
Клапана

Проверявате всичко дали е свързано от към вакуми, дали сте изолирали + и такива и вече можете да палите и да се радвате на блоу офф хаха

Надявам се да има доволни вече и всичко което правите е на Ваша отговорност !!! :th_up
Прикачени файлове
копче.jpg
вакум.JPG
1622190_712551698779279_883977199_n.jpg
el.n75.JPG

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 20 май 2015 10:23

Браво, забележителна изработка! :beer
Нещо като емблема BMW на Москвич дванайсетак...

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 20 май 2015 10:40

Млъкни, хейтър!
Като няма какво да кажеш по темата, по-добре я подмини!

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Чет 21 май 2015 10:52

Супер е станало. Беше ми голям мерак на времето като карах печка. :Mr Green Fun Ако някой ден се върна пак към този тип гориво, със сигурност ще си поиграя, стига съответния сетъп да го позволява.

Върни се в “Направи си сам!”