Как да свържа допълнителен уред за температура на водата
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- WesT_Pz
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Как да свържа допълнителен уред за температура на водата
И аз сега се ориентирам г/д по темп. на маслото но както каза колегата в даден момент двете са сходни,не постоянно.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Понеже моят мотор е конструктивно по-различен, при мен датчикът е сложен на тройник заедно с този на ниското налягане на маслото (на главата между 1 и 2 цилиндър ми е). Виж при теб конзолата на масления филтър дали няма свободна позиция навита с болт - те там можеш да го боднеш 

-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
имах едно време такива ...
на снимка не бяха довършени още

- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
Колеги налага ми се и аз да монтирам такъв уред и онзи ден си купих един такъв http://image.dhgate.com/albu_287928075_00-1.0x0/ket-gauge-water-temperature-racing-sport.jpg , но монтажа ми се вижда труден..
скоро при монтажа на газовата ще помоля майстора и този уред да ми монтира, но не знам дали ще се справи и затова реших тук да попитам.. ето снимките от кутията на уреда:

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Нарисували са ти схема.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
И аз ще ползвам темата на колегата- на Дайхатсуто ми изтрака мотора, щото вместо часовник с градуси има 2 лампи зелена- студен, червена( която така и не светна) прегрял. Мисля да сложа точно датчик от лада. не съм търсил из нета, дайте идея колко струва датчика с часовника и откъде да го закупя.
-
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
От някоя бракувана Лада за скрап. Вече три пъти купувам волтметрите за по 5лв.
Нови има тук http://www.bktuning.bg/product.php?ProductID=4244 , ако се разтърсиш от нета или Ибей може и нещо по -евтинко да излезе
Нови има тук http://www.bktuning.bg/product.php?ProductID=4244 , ако се разтърсиш от нета или Ибей може и нещо по -евтинко да излезе
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
red rider написа:От някоя бракувана Лада за скрап. Вече три пъти купувам волтметрите за по 5лв.
И датчика + индикатора ги имаше само на 1500/1600 и 2107 /за Нива не съм гледал/.
Към polovera_9n3 - първо провери каква ти е резбата на отвора където ще се монтира датчика, че на ладовите датчици има разлика във стъпката на резбата и диаметъра.
Почти съм сигурен, че без стругарска работа няма да се размине - 1 преходна нипел-втулка
Да вариант е да купиш от някоя морга,ако намериш там Лада. Ще е в пъти по-евтино
Във Варна : http://autoplanet1.com/firma/7390-ararat93-ood продават части за руски автомобили.
П.П. Уф аз говоря за манометъра + датчика , а ти питаш за термометър..
Ако не намериш мога да прескоча до магазина да питам за цена / звъня , но заето дава/
Последна промяна от kris11 на Вто 26 май 2015 9:33, променено общо 1 път.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Ще видя какво ще търся, че стана голяма галимация.... на Дайхатсуто изтропа мотора- 1kr-fe, намерих такъв блок, бутала всичко, събрахме двигателя и.... там разлика в захвата на болтовете на скоростната кутия..... 2 блока с еднакъв код и година- различни
, ама от лада ще сложа датчик, след като запалим мотора ще видя къде да набутам четеца....

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Аз бих си купил такъв електронен термометър http://olx.bg/ad/termometar-50-do-110oc-ID4d4I8.html#df2ffdafc3 Ще си избера подходяща дупка за датчика, пълня я първо със силикон и после бутам вътре и датчика, ако е нужно ще удължа кабела. И това е, няма инсталации, няма схеми.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Само дето тези термометри в повечето случаи са до 70 градуса...
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
То си пише на тях до колко градуса са. Този от линка е до 110. Аз имам почти същия само, че бял и на него пише 70гр, пробвал съм го във вряща вода и си показа 99,5гр. Значи мери и повече от 70гр. Оригиналните батерии изкараха 2 години, новите струваха стотинки. Копче за изключване няма, постоянно можеш да си гледаш температурата.
Преди седмица купих някакъв по-джиджен с екстри. И на него пишеше 70гр, за моя изненада се оказа, че наистина е до 70гр. При по-висока температура показанията изчезват и се появява едно Н
Преди седмица купих някакъв по-джиджен с екстри. И на него пишеше 70гр, за моя изненада се оказа, че наистина е до 70гр. При по-висока температура показанията изчезват и се появява едно Н
- aleksiBG
- Автомобил: VW Passat CL комби B3
- Двигател: 1994
Датчиците на моята кола са тия на снимката.

Явно единия се използва вместо тапа. Въпроса ми е, може ли да се свърже уреда за температура от Лада директно с тоя датчик с двете клеми или трябва да монтирам задължително датчик от Лада в блока? Някой правил ли го е тоя номер. Понеже red rider не обяснява какъв датчик е монтирал.
Явно единия се използва вместо тапа. Въпроса ми е, може ли да се свърже уреда за температура от Лада директно с тоя датчик с двете клеми или трябва да монтирам задължително датчик от Лада в блока? Някой правил ли го е тоя номер. Понеже red rider не обяснява какъв датчик е монтирал.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
А според мен е по добре да си прегледаш инсталацията и да я приведеш в работещ вид, вместо да се занимаваш с разни уреди от лада.
За уред от лада, освен захранване, ще ти трябва и датчик от лада и окабеляване. По добре виж при теб какъв е проблема, щото този синия датчик който е без букса при теб обикновено се ползва за показване на температурата на ЕКУ-то, но пък този с 4 кабела, едната двойка е за ЕКУ-то, другата двойка за уреда на таблото и трябва да се види какво е положението точно при теб. Схеми има бол из форума
За уред от лада, освен захранване, ще ти трябва и датчик от лада и окабеляване. По добре виж при теб какъв е проблема, щото този синия датчик който е без букса при теб обикновено се ползва за показване на температурата на ЕКУ-то, но пък този с 4 кабела, едната двойка е за ЕКУ-то, другата двойка за уреда на таблото и трябва да се види какво е положението точно при теб. Схеми има бол из форума
- brazy
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.9TD AAZ 1993
- Контакти:
К.Одаджийски написа: този с 4 кабела, едната двойка е за ЕКУ-то, другата двойка за уреда на таблото
Колега тука ще си позволя да те поправя ,на моя ААЗ двигател буксата за температурата ми е с 4 кабела
а ЕКУ нанай .Едните наистина си отиват в таблото ама другата двойка успявам да ги проследя до един голям сноп и от там нататък не се знае :)