голф 2 спирачки
голф 2 спирачки
Здравейте новсам вав форума и искам да попитам има ли ред по които трябва да се обезвъздушат спирачките на голф 2 в смисал от кое колело да започна и с кое да заварша
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз знам че се почва от най близкото към далечното,и да на голфа са на кръст ,пък и не само на него.hristian37 написа:по принцип се започва от най-далечното и се свършва с най близкото до помпата колела, но на голфа са вързани на кръст и може би на кръст да се и обезвъздушават

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
Мдаа,колегата hristian 37 е бил прав,почва е от най далечното колело!
Цитирам-задно дясно колело,следва задно ляво,предно дясно,и последно е предно ляво.Ще знам вече
Предполагам че е валидна за всички VW ,а и не само за тях защото вчера погледнах на една ibiza,и там спирачките бяха вързани на кръст. 

- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
баща ми е монтйор и винаги така обезвъздушава спирачките независимо от марката,може би това си е някакво правило от едно време и не мисля ,че е грешно,защото по тоя начин винаги когато се е стигало до обезвъздушаване на стария ми пасат след това съм имал перфектни спирачки и се се нанизваха в мен макар и с не токова хубави гуми да съм бил
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
stas123 написа:днес като започнах да обезвъздушавам забелязах че е счупен спирачния диск та да ви питам задалйително ли е да е нов или може и втора употреба
Имаш невероятен късмет, че си жив да го напишеш!

Препоръчвам ти да ги смениш с нови по 2 причини:
1. Спирачките на един мост трябва да са еднакви! Иначе и при най-малкото рискуваш да се завъртиш заради нееднаквото спирачно усилие!
2. Не са чак толкова скъпи тия дискове (и несъизмеримо по-евтини от твоя или нечий друг живот)!
Препоръка:Смени и накладките

- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:stas123 написа:днес като започнах да обезвъздушавам забелязах че е счупен спирачния диск та да ви питам задалйително ли е да е нов или може и втора употреба
Имаш невероятен късмет, че си жив да го напишеш!Сериозно го мисля! Ако си сигурен, че са спукани, недай си боже счупени дисковете, задължително ги смени!
Препоръчвам ти да ги смениш с нови по 2 причини:
1. Спирачките на един мост трябва да са еднакви! Иначе и при най-малкото рискуваш да се завъртиш заради нееднаквото спирачно усилие!
2. Не са чак толкова скъпи тия дискове (и несъизмеримо по-евтини от твоя или нечий друг живот)!
Препоръка:Смени и накладките
Човека е прав послушай го!!!!!!!!!!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”