Golf 1.9 TDI PD 105 hp - черен дим при палене
-
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 1.9 TDI PD 105 hp - черен дим при палене
Здравейте, въпроса ми е към колегите с помпа-дюза двигатели. Зимоно време, всеки път като палите, независимо колата загряла или не, вади ли ви черно облаче дим от ауспуха? Благодаря!
Re: Golf 1.9 TDI PD 105 hp - черен дим при палене
Не, на мен не излиза черен дим. И моя мотор е 1.9 тди . аз имам др. оплаквания
- technopolis
- Автомобил: Ford Focus 2019
- Двигател:
При мен също няма черен дим.
- lz2aii
- Автомобил: VW Passat B 5.5
- Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Винаги когато ми е топла и запаля излиза малко черен дим. Почти съм сигурен, че при всички е така, но просто не са го забелязали. Просто помолете някой друг да ви запали колата и се наврете в кюнеца и ще го видите. Естествено, не е чак толкова много, че да се види в огледалата например, но си го има. Мисля, че беше обяснено с това, че при запалване, дюзите впръскват малко повече гориво. При коли с ДПФ, това не се вижда.
Ауспуха е за това да излиза черен дим, а не кислород лошо е когато почне да излиза бял или сив. Нормално е на наще барутарници на по 200000х км. че и отгоре да излиза "малко" пушек.
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
При мен излиза при първи старт за деня. После може да излиза но е толкова малко сигурно и не се вижда. Със сменени О пръстени на дюзите съм. Забелязъл съм че при по влажен ден мотора работи по спокойно. Може да е самовнушение.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Възможно ли е това да е от ЕГР и смукателния колектор (голямото количество нагар което се образува и намаля мн сечението)? Ако да, защо не пуши през цялото време а само при палене и форсиране на място?
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
И при мен излиза при палене леко черно облаче, но го виждам, когато някой друг запали колата, а аз гледам отзаде, но мисля, че това е от саждата в ауспуха...
- dostoevski
- Автомобил: audi
- Двигател: BKE 2005
Колега и при мен излиза лек черен дим,но това го видях,когато друг човек запали.Това въобще не трябва да те притеснява 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Добре, ако е от саждата в ауспуха след като се издуе на магистралата би трябвало да понамалее / изчезне?
Или повече гориво, или по-малко въздух при палене биха могли да се причините, нали така?
Горивото го гледах на VCDS, 005 група - Start injection quantity. При около 40 градуса на охлаждащата течност извади 16 mg/str което е в нормите (до 19 според VCDS label-а) a на загрят двигател падна на 13 - 14 мисля.
Запален и заграял мотора държи ниски стойности на 013 IQ deviation - под 0,5 на всеки цилиндър, като на 3ти качва отвреме навреме докъм 0,47 и после пада до 0,35
Таймингът на разпределителния вал е точно 0KW, при по-високи обороти (3500 нагоре) 0,5KW. Ето логове от VCDS 1500 rpm - redline с педала до долу:
Injection

Turbo

MAF

Или повече гориво, или по-малко въздух при палене биха могли да се причините, нали така?
Горивото го гледах на VCDS, 005 група - Start injection quantity. При около 40 градуса на охлаждащата течност извади 16 mg/str което е в нормите (до 19 според VCDS label-а) a на загрят двигател падна на 13 - 14 мисля.
Запален и заграял мотора държи ниски стойности на 013 IQ deviation - под 0,5 на всеки цилиндър, като на 3ти качва отвреме навреме докъм 0,47 и после пада до 0,35
Таймингът на разпределителния вал е точно 0KW, при по-високи обороти (3500 нагоре) 0,5KW. Ето логове от VCDS 1500 rpm - redline с педала до долу:
Injection

Turbo

MAF

- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Ако не ти прави проблеми колата, не обръщай внимание на лекото черно облаче при палене- всички дизелаци го имат- пред мен ауди на 1 година пали и вади леко черно облаче...... ако ти върви колата супер и нямаш проблеми- карай и си свиркай.....
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси за инфото и съвета, колега. Все пак си мисля да направя една профилактика на ЕГР-а и по-точно на всмукателния колектор. За кола около 200те хиляди, на която може би никога не е чистен колектора, може би е добре поне веднъж да се направи. До колко би бил лесен, колко би струвало подобна "интервенция" :)
Ако никога не е чистен ЕГР и колекторите ще се изплашиш какво има вътре. Ще се чудиш как изобщо върви тая кола. Свалш всичко изчистваш и ще видиш промяната, два часа е процедурата. Има един куп теми във форума.
- manchorov
- Автомобил:
- Двигател:
Възможно е и да не се изплаши.В моя ЕГР има 1мм. мръсотия,което мисля е нормално.(144к км. е колата)
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Като пари на майстор колко излиза почистване на егр и колекторите? Аз нямам проблеми но съм сигурен че вътре е барутник.
Върни се в “Дизелови агрегати”