Компютърна конфигурация в София

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Re: Компютърна конфигурация в София

Мнениеот Traytor » Вто 26 май 2015 12:41

zografski конфигурацията ти е хубава, но не се води по Windows index-a(моята конфигурация е по-слаба и въпреки това имам същия резултат като теб, с изключение на рам паметта която ми вади по-добър резултат), просто не може да даде реална оценка. За игри винаги ще намеря такива които да не ти вървят на макс, по простата причина, че видеото ти ще ботълнеква.

gugun4u
Автомобил: VW Golf 5
Двигател: 1.9 TDI 2007

Мнениеот gugun4u » Вто 26 май 2015 12:42

zografski написа:Той ако вземе i5-ца и по-хубаво дъно, нали се сещаш, че много излиза от бюджета, а не малко :mhihi това дето го каза ще доведе до разлика в цената към 400-500лв! Отделно като имаш хубав проц и видео, трябва да имаш и хубаво захранване, това би трябвало да го знаеш и от там следва, че това което го казваш, се подкрепя не с 1200лв, а с 1800, да не кажа с плюсчета :mhihi Отделно хубав комп без SSD, го изключва автоматично от "хубав", каквото и да разбираш от хубав и ето ти още +100тина лв за SSD :mhihi И като изпраскаш едни 250-300лв ДДС и те си станаха 2к :screwy

Не му трябва друго дъно за I5, ако ще играе само игри, даже и SSD няма да му трябва чак толкова. Реално едни 170 отгоре за процесора му е разликата и конфигурацията става ~1400. Този процесор не харчи много повече от даденото I3. Видеото му е напълно адекватно за целта и бюджета.
Да аз като си взимам ще е с SSD и няма да е с I5, а с I7, и РАМ - а 16 а видеото пък ще е по - нисък клас,защото поразцъквам нещо междудругото, докато виртуалки имам запалени постоянно. Тука става дума за конкретни цели и бюджет на конкретен човек. За неговите цели и бюджет, предложеното + I5 - ца е идеално и нищо повече, евентуално едно малко SSD за системен дял или хибриден диск, ако прави нещо друго да не вземе да му лагва от диска - гадно е, но и без него, пак ще е доволен. Въпроса е Цели/Бюджет/Удовлетвореност за конкретен човек. А не кой какво има и иска да има.

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Вто 26 май 2015 12:47

gugun4u абсолютно съм съгласен с теб. Лошото е че от как се простихме с Windows xp по-малко от 100гб хард просто е неадекватен за системен дял. Аз предложих малко ssd от сорта на 32гб за кеш на големия HDD, за да има така казано хибриден диск, просто малко по-добър от този който може да си купи в магазина.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Вто 26 май 2015 12:47

Качваш новия Mortal Kombat, пускаш всичко на high и то ще си покаже, мен лично ще ме е яд да си купя НОВ комп, и да ми лагват некви игри, тук не говоря за пари, а за това да си купиш НОВА стока. Аз лично като прявя или като купувам нещо, гледам да е хубаво(качествено и да си заслужава парите), а не да правя компромиси!
Сега малко да се посмеем ще ви кажа 1 виц :smile
Как се нарича хубава жена с големи цици, която не може да готви мусака?
КОМПРОМИС :D :D
Аз лично не обичам да правя компромиси с качеството, за това и съм малко максималист и сигурно за това се разминаваме по мислене! И все пак всеки си гледа себе си, защото мен това ми е домашем комп, но на него не цъкам само игри, обработвам клипчета, имам виртуалки с SQL server-и и т.н. и т.н.(може да се каже, че от части ми е и за работа), така че за мен 2к за комп не са много, а е една добра инвестиция, за други, като автора, може да са много, за 3ти може да няма смисъл просто защото няма използваемост за него и т.н.

Като цяло автора беше написал "В близко бъдеще съм решил да си правя настолен компютър, ще се ползва предимно за игри" За това давам коментарите си като за гейм машина, а за такава си треа добър бюджет и според мен 1200лв са малко.
И за пояснение под безизвестни фирми, нямах предивд фирмата на SSD-то, а на сайта от който ги гледаше колегата, т.е. http://nikem-bg.net

Последна промяна от zografski на Вто 26 май 2015 12:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Вто 26 май 2015 12:57

Моите уважения колега, но останалите пари до 2к и над тях ще ги влагам в автомобила :mhihi В щайга не искам да затварям много пари. На мен стария ми компютър ми върщеще перфектна работа, но го подарих - 2.4GHZ , 4gb рам, 1гб видео и 500 хард. Сглобявах го преди 6 години и мога да кажа, че до преди една година не е имало нещо което да не съм подкарал. Така че 2-3 хиляди за комп поне за мен е несериозно спрямо доходите ми. Аз дори 200-те над 1000 ги поизсмуках от пръстите :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Вто 26 май 2015 12:59

zografski написа:Аз лично не обичам да правя компромиси с качеството, за това и съм малко максималист и сигурно за това се разминаваме по мислене! И все пак всеки си гледа себе си, защото мен това ми е работата, на тоя комп не цъкам само игри, обработвам клипчета, имам виртуалки с SQL server-и и т.н. и т.н.

И аз съм така, но се опитвам да се съобразя с възможностите на колегата. Когато взех компютъра 2012г не пестих от нищо освен от видео карта, която избрах като компромис цена/качество. На мен ми трябваше компютъра за видео обработка и от време на време играех World of Warcraft, в последствие си купих поредицата Assassin's Creed като до Unity която излезе миналата година всичко вървеше на макс.
i5 3570k
gigabyte z77p-d3 (не го смятам за компромис защото има всичко което ми трябва и нищо в излишък)
Corsair Vengeance kit 2x4gb
HDD WD 1tb Blue
gigabyte geForce gtx650tiBoost 2gb
Fortron Raider 650w
edit: Разбрах че си говорил за никем, а не за адата за това после ти написах "От това което написа изглеждаше сякаш A-data е безизсвестната фирма която гледаме."
Никем са много приятна за работа фирма и без да си пазарувал от тях, без да се гледат отстъпки които може да си заслужил другаде с пазаруване и прочие те предлагат едни от най-ниските цени, а са коректни което за мен е важно. При последния компютър който закупих от тях липсваше shield-a за кутията, обадих им се 1 седмица по-късно(беше по коледа и 1 седмица почивки) и ми изпратиха shield+комплект ботчета и глупости за дъно и кутия с куриер за тяхна сметка ;)

Последна промяна от Traytor на Вто 26 май 2015 13:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Вто 26 май 2015 13:00

Дам, за това вмъкнах и че всеки гледа собствената си гледна точка, за теб са много, за мен да малко :smile
То ако ти трябва и за да играеш CS 1.6, можеш и с под 1000лв да минеш, зависи какви игри играеш, май от там трябваше да започнеш :smile

EDIT: ами и аз се усетих ама късно... извинявам се! Иначе верно и те вадат добри цени, но съм забелязал, че на различните места цените са различни, и примерно в вали може едно да е по-евтино, но примерно в мост и др фирми ще е по-скъпо и обратното, уж са големи вносители, но ми се е случвало крайната цена която дават (без отстъпка) да е по-висока в сравнение с някоя безизвеста фирмичка за хардуер, а такива малки и непознати станаха много и то е нормално, хардуер от амазон и ebay, ако имаш нерви да чакаш, може да ти излезе и още една идея по-евтино, но в моя случай реших, че за някви къси не ми се чака :smile

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 26 май 2015 13:40

zografski написа:ти май си наркоман, става дума за да може да ъпгрейдне или не можеш да четеш?

На B85 ако иска и i7 4790 може да сложи. Няма смисъл от 4790К щото явно колегата не е навътре в нещата и едва ли ще тръгне да клоква. Като си такова техническо гуру сглоби някаква по-смислена конфигурация за 1200лв.

Колкото до това дали съм или не съм наркоман може да заповядаш да се увериш лично. Аман от клавиатурни нинджи.

nsfw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nsfw » Вто 26 май 2015 15:04

INTEL CORE i5-4460, 3.20GHz, 6MB, BOX, LGA1150, Haswell Refresh 376,84 лв.
GIGABYTE H81M-DS2V, H81, DDR III, VGA, DVI, LGA1150 92,74 лв.
CRUCIAL 2 x 4GB DDR III 1600 Ballistix Sport, CL9 115,77 лв.
WD 1000GB 64MB SATA III Blue 111,21 лв.
500W ZALMAN ZM500-LE, 500W 79,28 лв.
SAPPHIRE 2048M R9 270X TOXIC WITH BOOST DDR5 PCI-E 3.0 415,29 лв.

Общо 1 191,12 лв.

Процесора е ясен. Дъното не е най-доброто, но има най-важните неща - PCI-Express шина с ревизия 3.0, SATA III и USB 3. Паметта може да се замени и с GEIL LEGERRA, на същата цена е, но тази има по-добри тайминги. Видеото е с леко по-ниски стойности за процесор и памет, но е с двойно по-голяма шина от 690-ката 256 срещу 128 битова. Трябва точно да се сметне кое ще извади повече цифри. Кутия няма и според мен няма смисъл от изхвърляния точно тук. Всяка такава за 20-30лв. ще свърши работа, ако се подреди всичко както трябва де. Ако ще се клоква и/или ще се ъпгрейдва до сериозна гейминг машина за няколко бона тогава вече да се мисли и за оптимизирана кутия.
Това набързо. Иначе, ако се седне може и да се натъкми точно по желанията на автора и до стотинката. Просто го давам, като пример за алтернативна конфигурация.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 27 май 2015 7:55

Pirogov написа:Моите уважения колега, но останалите пари до 2к и над тях ще ги влагам в автомобила :mhihi В щайга не искам да затварям много пари.....

:th_up
Без компромиси :smile , ами то само видеокарти има за над 2000лв. И аз бих се замислил дали да вложа тези пари в някаква компютърна игра, или в игра с децата на море или планина за седмица-две :smile .

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Сря 27 май 2015 9:08

AMD системата ми харесва, само да добавя като имащ подобен процесор, че трябва да се предвиди и добро охлаждане, боксовото е шумно и държи високи температури.
п.п. Сега видях и охладителя, извинявам се, колегата го е предвидил.

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Сря 27 май 2015 20:19

След като направя генерацията на колата ще отида в някой от тия магазини с готовите конфигурации които ми предложихте и ще си избера нещо.Честно да ви кажа чета ги с интерес, но нищо не разбитам от марки и модели и т.н :D Относно какво ще се играе - сега излиза NFS Underground 3 и има една нова с коли и уникална графика -нещо Project Cars май беше. И примерно LOL.Ако може някой да ми препоръча видеото от коя марка е най-добро.Или по-точно коя марка има най - добрите карти.Като цяло искам конфигурация с която да не загрява.Компоненти дето не греят много.

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Сря 27 май 2015 20:42

Значи конфигурации със амд карти можеш да ги забравиш. Един колега миналата година си отоплява 1 прилично голяма стая на компютър с 2xR9 280 на crossfire. Ама ако се изключи амд като вариант става кофти от гледна точка на това че nVidia и Intel държат по-високи цени. Ти ще си прецениш. В магазините винаги плащаш повече от колкото онлайн, причините са очевидни(наем, заплати, обслужване) ама ти си знаеш.

nsfw
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nsfw » Сря 27 май 2015 21:29

Pirogov написа:Честно да ви кажа чета ги с интерес, но нищо не разбитам от марки и модели и т.н :D

Toгава в никакъв случай не отивай сам, че ако те надушат чакалите какъв си зелен ще има да се хвалиш с 4GB видеокарта, ама DDR3 с 64 бита шина и ще се чудиш що ти насича всяка игра :mhihi Вземи си някое другарче, което малко ги чува нещата.

Pirogov написа:сега излиза NFS Underground 3 и има една нова с коли и уникална графика -нещо Project Cars май беше. И примерно LOL.

Няма да е сега, а по обичайното за NFS-тата време - октомври/ноември. И няма да е Underground 3, а само Need For Speed. Води се full series reboot. А под LOL, най-вероятно имаш предвид WoW. И за двете няма да ти трябва чак такава мощна видеокарта. Последното NFS го подкарвам на двуядрен пентиум с 512 карта...ама GDDR5 :twisted Вярно, всичко е на минимум, но съм на FHD :mhihi

Traytor написа:Значи конфигурации със амд карти можеш да ги забравиш.

Е ся те погнаха AMD феновете :mhihi

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”