Компютърна конфигурация в София
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Re: Компютърна конфигурация в София
zografski конфигурацията ти е хубава, но не се води по Windows index-a(моята конфигурация е по-слаба и въпреки това имам същия резултат като теб, с изключение на рам паметта която ми вади по-добър резултат), просто не може да даде реална оценка. За игри винаги ще намеря такива които да не ти вървят на макс, по простата причина, че видеото ти ще ботълнеква.
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
zografski написа:Той ако вземе i5-ца и по-хубаво дъно, нали се сещаш, че много излиза от бюджета, а не малкотова дето го каза ще доведе до разлика в цената към 400-500лв! Отделно като имаш хубав проц и видео, трябва да имаш и хубаво захранване, това би трябвало да го знаеш и от там следва, че това което го казваш, се подкрепя не с 1200лв, а с 1800, да не кажа с плюсчета
Отделно хубав комп без SSD, го изключва автоматично от "хубав", каквото и да разбираш от хубав и ето ти още +100тина лв за SSD
И като изпраскаш едни 250-300лв ДДС и те си станаха 2к
Не му трябва друго дъно за I5, ако ще играе само игри, даже и SSD няма да му трябва чак толкова. Реално едни 170 отгоре за процесора му е разликата и конфигурацията става ~1400. Този процесор не харчи много повече от даденото I3. Видеото му е напълно адекватно за целта и бюджета.
Да аз като си взимам ще е с SSD и няма да е с I5, а с I7, и РАМ - а 16 а видеото пък ще е по - нисък клас,защото поразцъквам нещо междудругото, докато виртуалки имам запалени постоянно. Тука става дума за конкретни цели и бюджет на конкретен човек. За неговите цели и бюджет, предложеното + I5 - ца е идеално и нищо повече, евентуално едно малко SSD за системен дял или хибриден диск, ако прави нещо друго да не вземе да му лагва от диска - гадно е, но и без него, пак ще е доволен. Въпроса е Цели/Бюджет/Удовлетвореност за конкретен човек. А не кой какво има и иска да има.
- Traytor
gugun4u абсолютно съм съгласен с теб. Лошото е че от как се простихме с Windows xp по-малко от 100гб хард просто е неадекватен за системен дял. Аз предложих малко ssd от сорта на 32гб за кеш на големия HDD, за да има така казано хибриден диск, просто малко по-добър от този който може да си купи в магазина.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Качваш новия Mortal Kombat, пускаш всичко на high и то ще си покаже, мен лично ще ме е яд да си купя НОВ комп, и да ми лагват некви игри, тук не говоря за пари, а за това да си купиш НОВА стока. Аз лично като прявя или като купувам нещо, гледам да е хубаво(качествено и да си заслужава парите), а не да правя компромиси!
Сега малко да се посмеем ще ви кажа 1 виц
Как се нарича хубава жена с големи цици, която не може да готви мусака?
КОМПРОМИС :D :D
Аз лично не обичам да правя компромиси с качеството, за това и съм малко максималист и сигурно за това се разминаваме по мислене! И все пак всеки си гледа себе си, защото мен това ми е домашем комп, но на него не цъкам само игри, обработвам клипчета, имам виртуалки с SQL server-и и т.н. и т.н.(може да се каже, че от части ми е и за работа), така че за мен 2к за комп не са много, а е една добра инвестиция, за други, като автора, може да са много, за 3ти може да няма смисъл просто защото няма използваемост за него и т.н.
Като цяло автора беше написал "В близко бъдеще съм решил да си правя настолен компютър, ще се ползва предимно за игри" За това давам коментарите си като за гейм машина, а за такава си треа добър бюджет и според мен 1200лв са малко.
И за пояснение под безизвестни фирми, нямах предивд фирмата на SSD-то, а на сайта от който ги гледаше колегата, т.е. http://nikem-bg.net
Сега малко да се посмеем ще ви кажа 1 виц

Как се нарича хубава жена с големи цици, която не може да готви мусака?
КОМПРОМИС :D :D
Аз лично не обичам да правя компромиси с качеството, за това и съм малко максималист и сигурно за това се разминаваме по мислене! И все пак всеки си гледа себе си, защото мен това ми е домашем комп, но на него не цъкам само игри, обработвам клипчета, имам виртуалки с SQL server-и и т.н. и т.н.(може да се каже, че от части ми е и за работа), така че за мен 2к за комп не са много, а е една добра инвестиция, за други, като автора, може да са много, за 3ти може да няма смисъл просто защото няма използваемост за него и т.н.
Като цяло автора беше написал "В близко бъдеще съм решил да си правя настолен компютър, ще се ползва предимно за игри" За това давам коментарите си като за гейм машина, а за такава си треа добър бюджет и според мен 1200лв са малко.
И за пояснение под безизвестни фирми, нямах предивд фирмата на SSD-то, а на сайта от който ги гледаше колегата, т.е. http://nikem-bg.net
Последна промяна от zografski на Вто 26 май 2015 12:58, променено общо 1 път.
Моите уважения колега, но останалите пари до 2к и над тях ще ги влагам в автомобила
В щайга не искам да затварям много пари. На мен стария ми компютър ми върщеще перфектна работа, но го подарих - 2.4GHZ , 4gb рам, 1гб видео и 500 хард. Сглобявах го преди 6 години и мога да кажа, че до преди една година не е имало нещо което да не съм подкарал. Така че 2-3 хиляди за комп поне за мен е несериозно спрямо доходите ми. Аз дори 200-те над 1000 ги поизсмуках от пръстите 

- Traytor
zografski написа:Аз лично не обичам да правя компромиси с качеството, за това и съм малко максималист и сигурно за това се разминаваме по мислене! И все пак всеки си гледа себе си, защото мен това ми е работата, на тоя комп не цъкам само игри, обработвам клипчета, имам виртуалки с SQL server-и и т.н. и т.н.
И аз съм така, но се опитвам да се съобразя с възможностите на колегата. Когато взех компютъра 2012г не пестих от нищо освен от видео карта, която избрах като компромис цена/качество. На мен ми трябваше компютъра за видео обработка и от време на време играех World of Warcraft, в последствие си купих поредицата Assassin's Creed като до Unity която излезе миналата година всичко вървеше на макс.
i5 3570k
gigabyte z77p-d3 (не го смятам за компромис защото има всичко което ми трябва и нищо в излишък)
Corsair Vengeance kit 2x4gb
HDD WD 1tb Blue
gigabyte geForce gtx650tiBoost 2gb
Fortron Raider 650w
edit: Разбрах че си говорил за никем, а не за адата за това после ти написах "От това което написа изглеждаше сякаш A-data е безизсвестната фирма която гледаме."
Никем са много приятна за работа фирма и без да си пазарувал от тях, без да се гледат отстъпки които може да си заслужил другаде с пазаруване и прочие те предлагат едни от най-ниските цени, а са коректни което за мен е важно. При последния компютър който закупих от тях липсваше shield-a за кутията, обадих им се 1 седмица по-късно(беше по коледа и 1 седмица почивки) и ми изпратиха shield+комплект ботчета и глупости за дъно и кутия с куриер за тяхна сметка ;)
Последна промяна от Traytor на Вто 26 май 2015 13:05, променено общо 1 път.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Дам, за това вмъкнах и че всеки гледа собствената си гледна точка, за теб са много, за мен да малко 
То ако ти трябва и за да играеш CS 1.6, можеш и с под 1000лв да минеш, зависи какви игри играеш, май от там трябваше да започнеш
EDIT: ами и аз се усетих ама късно... извинявам се! Иначе верно и те вадат добри цени, но съм забелязал, че на различните места цените са различни, и примерно в вали може едно да е по-евтино, но примерно в мост и др фирми ще е по-скъпо и обратното, уж са големи вносители, но ми се е случвало крайната цена която дават (без отстъпка) да е по-висока в сравнение с някоя безизвеста фирмичка за хардуер, а такива малки и непознати станаха много и то е нормално, хардуер от амазон и ebay, ако имаш нерви да чакаш, може да ти излезе и още една идея по-евтино, но в моя случай реших, че за някви къси не ми се чака

То ако ти трябва и за да играеш CS 1.6, можеш и с под 1000лв да минеш, зависи какви игри играеш, май от там трябваше да започнеш

EDIT: ами и аз се усетих ама късно... извинявам се! Иначе верно и те вадат добри цени, но съм забелязал, че на различните места цените са различни, и примерно в вали може едно да е по-евтино, но примерно в мост и др фирми ще е по-скъпо и обратното, уж са големи вносители, но ми се е случвало крайната цена която дават (без отстъпка) да е по-висока в сравнение с някоя безизвеста фирмичка за хардуер, а такива малки и непознати станаха много и то е нормално, хардуер от амазон и ebay, ако имаш нерви да чакаш, може да ти излезе и още една идея по-евтино, но в моя случай реших, че за някви къси не ми се чака

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
zografski написа:ти май си наркоман, става дума за да може да ъпгрейдне или не можеш да четеш?
На B85 ако иска и i7 4790 може да сложи. Няма смисъл от 4790К щото явно колегата не е навътре в нещата и едва ли ще тръгне да клоква. Като си такова техническо гуру сглоби някаква по-смислена конфигурация за 1200лв.
Колкото до това дали съм или не съм наркоман може да заповядаш да се увериш лично. Аман от клавиатурни нинджи.
INTEL CORE i5-4460, 3.20GHz, 6MB, BOX, LGA1150, Haswell Refresh 376,84 лв.
GIGABYTE H81M-DS2V, H81, DDR III, VGA, DVI, LGA1150 92,74 лв.
CRUCIAL 2 x 4GB DDR III 1600 Ballistix Sport, CL9 115,77 лв.
WD 1000GB 64MB SATA III Blue 111,21 лв.
500W ZALMAN ZM500-LE, 500W 79,28 лв.
SAPPHIRE 2048M R9 270X TOXIC WITH BOOST DDR5 PCI-E 3.0 415,29 лв.
Общо 1 191,12 лв.
Процесора е ясен. Дъното не е най-доброто, но има най-важните неща - PCI-Express шина с ревизия 3.0, SATA III и USB 3. Паметта може да се замени и с GEIL LEGERRA, на същата цена е, но тази има по-добри тайминги. Видеото е с леко по-ниски стойности за процесор и памет, но е с двойно по-голяма шина от 690-ката 256 срещу 128 битова. Трябва точно да се сметне кое ще извади повече цифри. Кутия няма и според мен няма смисъл от изхвърляния точно тук. Всяка такава за 20-30лв. ще свърши работа, ако се подреди всичко както трябва де. Ако ще се клоква и/или ще се ъпгрейдва до сериозна гейминг машина за няколко бона тогава вече да се мисли и за оптимизирана кутия.
Това набързо. Иначе, ако се седне може и да се натъкми точно по желанията на автора и до стотинката. Просто го давам, като пример за алтернативна конфигурация.
GIGABYTE H81M-DS2V, H81, DDR III, VGA, DVI, LGA1150 92,74 лв.
CRUCIAL 2 x 4GB DDR III 1600 Ballistix Sport, CL9 115,77 лв.
WD 1000GB 64MB SATA III Blue 111,21 лв.
500W ZALMAN ZM500-LE, 500W 79,28 лв.
SAPPHIRE 2048M R9 270X TOXIC WITH BOOST DDR5 PCI-E 3.0 415,29 лв.
Общо 1 191,12 лв.
Процесора е ясен. Дъното не е най-доброто, но има най-важните неща - PCI-Express шина с ревизия 3.0, SATA III и USB 3. Паметта може да се замени и с GEIL LEGERRA, на същата цена е, но тази има по-добри тайминги. Видеото е с леко по-ниски стойности за процесор и памет, но е с двойно по-голяма шина от 690-ката 256 срещу 128 битова. Трябва точно да се сметне кое ще извади повече цифри. Кутия няма и според мен няма смисъл от изхвърляния точно тук. Всяка такава за 20-30лв. ще свърши работа, ако се подреди всичко както трябва де. Ако ще се клоква и/или ще се ъпгрейдва до сериозна гейминг машина за няколко бона тогава вече да се мисли и за оптимизирана кутия.
Това набързо. Иначе, ако се седне може и да се натъкми точно по желанията на автора и до стотинката. Просто го давам, като пример за алтернативна конфигурация.
- Traytor
Ето и един AMD вариант, понеже се търси цена.
POWERCOLOR 2048M R9 285 Turbo Duo, AXR9 285 2GBD5-TDHE PCI-E 3.0
AMD FX-8320E, X8, 3.20GHz, 16MB, BOX, AM3+, Black Edition
CRUCIAL 2 x 4GB DDR III 1866 Ballistix Tactical , CL9
WD 1000GB 64MB SATA III Blue
GIGABYTE 970A-DS3P, AMD 970, DDR III 2000(O.C.)/1866/1600/1333/1066, AM3+
DEEPCOOL Кутия TESSERACT BF USB 3.0, w/o PSU
NOISEBLOCKER Fan 120mm NB-BlackSilentFan XL1 Rev3.0 + Slics, 1000rpm, 13 dB
DEEPCOOL Cooler GAMMAXX S40 - 1150/2011/1366/775/AMD
CORSAIR Захранване 550W VS, CP-9020097-EU
Крайна цена 1 243,59 лв.
POWERCOLOR 2048M R9 285 Turbo Duo, AXR9 285 2GBD5-TDHE PCI-E 3.0
AMD FX-8320E, X8, 3.20GHz, 16MB, BOX, AM3+, Black Edition
CRUCIAL 2 x 4GB DDR III 1866 Ballistix Tactical , CL9
WD 1000GB 64MB SATA III Blue
GIGABYTE 970A-DS3P, AMD 970, DDR III 2000(O.C.)/1866/1600/1333/1066, AM3+
DEEPCOOL Кутия TESSERACT BF USB 3.0, w/o PSU
NOISEBLOCKER Fan 120mm NB-BlackSilentFan XL1 Rev3.0 + Slics, 1000rpm, 13 dB
DEEPCOOL Cooler GAMMAXX S40 - 1150/2011/1366/775/AMD
CORSAIR Захранване 550W VS, CP-9020097-EU
Крайна цена 1 243,59 лв.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Pirogov написа:Моите уважения колега, но останалите пари до 2к и над тях ще ги влагам в автомобилаВ щайга не искам да затварям много пари.....

Без компромиси

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
AMD системата ми харесва, само да добавя като имащ подобен процесор, че трябва да се предвиди и добро охлаждане, боксовото е шумно и държи високи температури.
п.п. Сега видях и охладителя, извинявам се, колегата го е предвидил.
п.п. Сега видях и охладителя, извинявам се, колегата го е предвидил.
След като направя генерацията на колата ще отида в някой от тия магазини с готовите конфигурации които ми предложихте и ще си избера нещо.Честно да ви кажа чета ги с интерес, но нищо не разбитам от марки и модели и т.н :D Относно какво ще се играе - сега излиза NFS Underground 3 и има една нова с коли и уникална графика -нещо Project Cars май беше. И примерно LOL.Ако може някой да ми препоръча видеото от коя марка е най-добро.Или по-точно коя марка има най - добрите карти.Като цяло искам конфигурация с която да не загрява.Компоненти дето не греят много.
- Traytor
Значи конфигурации със амд карти можеш да ги забравиш. Един колега миналата година си отоплява 1 прилично голяма стая на компютър с 2xR9 280 на crossfire. Ама ако се изключи амд като вариант става кофти от гледна точка на това че nVidia и Intel държат по-високи цени. Ти ще си прецениш. В магазините винаги плащаш повече от колкото онлайн, причините са очевидни(наем, заплати, обслужване) ама ти си знаеш.
Pirogov написа:Честно да ви кажа чета ги с интерес, но нищо не разбитам от марки и модели и т.н :D
Toгава в никакъв случай не отивай сам, че ако те надушат чакалите какъв си зелен ще има да се хвалиш с 4GB видеокарта, ама DDR3 с 64 бита шина и ще се чудиш що ти насича всяка игра

Pirogov написа:сега излиза NFS Underground 3 и има една нова с коли и уникална графика -нещо Project Cars май беше. И примерно LOL.
Няма да е сега, а по обичайното за NFS-тата време - октомври/ноември. И няма да е Underground 3, а само Need For Speed. Води се full series reboot. А под LOL, най-вероятно имаш предвид WoW. И за двете няма да ти трябва чак такава мощна видеокарта. Последното NFS го подкарвам на двуядрен пентиум с 512 карта...ама GDDR5

Traytor написа:Значи конфигурации със амд карти можеш да ги забравиш.
Е ся те погнаха AMD феновете

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”