голф 4 1.6 ср мазни колектори
-
- Автомобил:
- Двигател:
голф 4 1.6 ср мазни колектори
имам голф 4 1.6 ср двигателя сменях свещи и аз да ги сменя махах колекторите и бяха мазни отвътре това нормално ли е
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф 4 1.6 ср мазни колектори
не е нормално
маслото идва от маркуча за картерната вентилация
не съм напълно сигурен но проблема е заради сегменти или гумички на клапаните,от компресията в цилиндрите се създава налягане в картера или при разпределителния вал в главата , и това налягане се освобождава през маркуча за картерната вентилация а маслото/маслени капчици/ просто се увлича от въздуха и отива е всмукателния колектор
едно време на жигулките тоя маркуч го вадеха и маслените пари се освобождаваха в атмосферата, а след жигулката смърдеше на гадно,а това не е правилно защото се замърсява околната среда
намалява ли ти маслото,колко доливаш за 2000км примерно
маслото идва от маркуча за картерната вентилация
не съм напълно сигурен но проблема е заради сегменти или гумички на клапаните,от компресията в цилиндрите се създава налягане в картера или при разпределителния вал в главата , и това налягане се освобождава през маркуча за картерната вентилация а маслото/маслени капчици/ просто се увлича от въздуха и отива е всмукателния колектор
едно време на жигулките тоя маркуч го вадеха и маслените пари се освобождаваха в атмосферата, а след жигулката смърдеше на гадно,а това не е правилно защото се замърсява околната среда
намалява ли ти маслото,колко доливаш за 2000км примерно
-
- Автомобил:
- Двигател:
досега не ми е намалявало маслото редовно си го проверявам но казваш че не е редно колекторите да са мазни
Нормално е според мен . И моите са мазни ,а колата не гори масло . Иначе по-горе е обяснено защо са мазни . Ти как си ги представяш да са чисти и сухи ли ?
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен са мазни, на 1.8 АГН мотора мк4!
Масло да доливам на 10к км 1 литър 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
На 90% от колите са им мазни малко или много колекторите.Ако отведеш картерната вентилация на вън,ще си останат чисти и сухи 

Върни се в “Автогазови уредби”