Здравейте колеги,
Горд собственик на Голф 5 1.6 102кончета съм от повече от 6 месеца и мога да кажа , че колата е страхотна и нямам никакви проблеми с нея.
Не съм сигорен как да обясня проблема , затова реших да ви го покажа и се надявам да ми помогнете и да не е нещо сериозно :)
http://prikachi.com/images.php?images/152/8136152y.jpg
Някой може ли да ми каже какво е това ключе и съответно какво трябва да направя , за да се оправи това :)
Също така малко след като дам на контакт ми дава часовник до ключа а под него пише 20.Колата не е карана от петък 22/05. Тогава ключа и часовника ги нямаше.
Благодаря.
Golf MK5 1.6 102 к.с. въпрос за индикация на таблото.
-
- Автомобил: Golf 4 1.4 16V
- Двигател: AHW 1999
Re: Въпрос за Голф 5
Ами според мен ключето означава, че си влязъл в сервизен интервал т.е. има програмирани някакви километри на определен интервал,след които трябва да минеш някакво сервизно обслужване(например смяна на масло). Със сигурност се занулява отнякъде, но не знам при голф 5 как. При голф 4 е така:
Как да занулим Oil Service и Inspection Service на Golf IV:
1. Натискате и задържате бутона за нулиране на "дневния" пробег (долу в дясно на таблото
2. Завъртате контактния ключ на позиция "контакт" (не палите)
3. Пускате бутона за "дневния" пробег и на дисплея излиза Service OIL
4. Завъртате бутона за сверяване на часовника (долу в ляво на таблото) на дясната страна
5. На дисплея излиза Service OIL ----
6. Ако искате да занулите и Service INSP, натискате отново бутона за зануляване на "дневния" пробег (долу в дясно), на дисплея излиза Service INSP
7. Натискате отново бутона за часовника (долу в ляво) на дясната страна и на дисплея се показва Service INSP ----
Как да занулим Oil Service и Inspection Service на Golf IV:
1. Натискате и задържате бутона за нулиране на "дневния" пробег (долу в дясно на таблото
2. Завъртате контактния ключ на позиция "контакт" (не палите)
3. Пускате бутона за "дневния" пробег и на дисплея излиза Service OIL
4. Завъртате бутона за сверяване на часовника (долу в ляво на таблото) на дясната страна
5. На дисплея излиза Service OIL ----
6. Ако искате да занулите и Service INSP, натискате отново бутона за зануляване на "дневния" пробег (долу в дясно), на дисплея излиза Service INSP
7. Натискате отново бутона за часовника (долу в ляво) на дясната страна и на дисплея се показва Service INSP ----
Re: Въпрос за Голф 5
Благодаря за бързия отговор колега. Сигорно свети защотото е време за смяна на маслото.
Поздрави
Поздрави
- the_red_camel
- Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
- Двигател: BTS
Re: Голф 5 1.6 102 к.с. въпрос за индикация на таблото.
Колеги днес се случи интересно нещо на шкодичкатаот профила, точно както е снимал колегата имах още 5500км до сервизното обслужване, но тази сутрин паля и хоп INSP, интересен е факта, че как по-средата на облужването ме вкарва пак в сервиза, колата я карам от няколко месеца, при покупката маслото е сменено, даже и собственика ми каза да не го сменям понеже и тоя я купил скоро, но му се наложи да я продава и преди няколко месеца пак е било сменено от Еуратек, но за гаранция го сменил. Някъде бях чел, че при стила на каране и брой запалвания компютърът засичал данните и така те вкарвало в сервиза. През седмицата маршрута ми е до работа отиване/връщане 13км и карам много спокойно, но това ранно светване не ми хареса. Сега да зануля ли интервала(ако мога де) и вече след няколко хиляди да сменям маслото..
Последна промяна от the_red_camel на Пон 29 юни 2015 12:19, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: Golf 4 1.4 16V
- Двигател: AHW 1999
А някой правил ли е зануляване при смяна на маслото? Щото тя колата сама не може да направи зануляването когато й се сменя маслото.
- the_red_camel
Ами явно е правил, иначе как ще ми показваше тези километри до следващия сервиз и до вчера си бяха 'дошли' до 5500км
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Golf MK5 1.6 102 к.с. въпрос за индикация на таблото.
Те са две различни неща - едното е за маслото, другото за сервизно обслужване /ремъци, ролки/. Може да са ти занулили за маслото само. Както и да е, зануляваш си го, както е писал горе колегата и не разчитай много на тези напомняния, не се знае на колко км са направени.
- the_red_camel
Разбирам колега, аз съм с верига.. Иначе един познат има такъв 'инструмент' http://www.allmarketone.com/product.php?id_product=433 дали да не го закача при него да видим ще покаже ли нещо или направо да занулявам и да си карам. А след това ръчно зануляване дали пак се почва да се броят някакви километри или просто вече си е без напомнящ сервизен интервал 

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Закачи го, може да видиш дали има някакви грешки, и ако може да ти махне и сервизните интервали /не знам с това дали става/. Иначе от копчетата на таблото, като ги занулиш, пак започват от начало.
- the_red_camel
Добре колега, благодаря ти много 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”