Препоръчайте банка
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Re: Препоръчайте банка
Те и моите са в Бурканбанк, но първо си ги прехвърлям от Paypal към ПИБ и после от банкомата и в бурканбанк 

мисля, че приеха закон, който защитава банките срещу разпространение на новини, слухове и други, които се преследват от службите, ако има опасност да предизвикат банкова криза. Така че за ПИБ или добро или нищо :) тази банка засега я пазят особено много.
Всички банки са добре, докато някой не реши да ги удари, КТБ не е била най-зле, но просто ... така стана. Както виждаш доста хора и от "техните" щяха да изгорят. Ако сумата ти е под 100 000 евро, не знам какво се притесняваш. За това в каква валута да ги държиш парите въпроса е по-сложен и ... не знам, за еврото очакванията са да пада още, зависи ти колко време смяташ да го държиш този депозит. Но за там в пълна сила важи правилото, че ако не ги разбираш нещата, вероятността да се прецакаш накрая е по-голяма, отколкото да не се занимаваш с валутните курсове активно.
Всички банки са добре, докато някой не реши да ги удари, КТБ не е била най-зле, но просто ... така стана. Както виждаш доста хора и от "техните" щяха да изгорят. Ако сумата ти е под 100 000 евро, не знам какво се притесняваш. За това в каква валута да ги държиш парите въпроса е по-сложен и ... не знам, за еврото очакванията са да пада още, зависи ти колко време смяташ да го държиш този депозит. Но за там в пълна сила важи правилото, че ако не ги разбираш нещата, вероятността да се прецакаш накрая е по-голяма, отколкото да не се занимаваш с валутните курсове активно.
- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
Бе, гарантирани... Колко хора, колко време не могат да си пипнат парата. Пък ходи обяснявай на някой, че имаш да взимаш.
А проблема според мен с банките е, когато овцете почукат на вратата в стадо и започнат да искат кешовица вместо да прехвърлят средствата си в други банки директно. Много тъпо, но именно това срива банките и пирамидите. Никой не разполага с толкова кеш в такава ситуация. На ПИБ по една или друга причина я осигуриха и устиска.
А проблема според мен с банките е, когато овцете почукат на вратата в стадо и започнат да искат кешовица вместо да прехвърлят средствата си в други банки директно. Много тъпо, но именно това срива банките и пирамидите. Никой не разполага с толкова кеш в такава ситуация. На ПИБ по една или друга причина я осигуриха и устиска.
- nurv
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: ALF
В крайна сметка хората взеха ли си парите? Взеха ли! Беше ли бавно? Беше! Но като за сефте все пак видяхме, че системата работи.
- calm
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: 1.8T
- Контакти:
Ми да де, но да предположим, че си теглил кредит от друга банка и единствения начин да си правиш вноските е бил с тия пари дето са ти в КТБ, а ти не можеш да ги ползваш. Начисляват ли ти се наказателни лихви- начисляват се. Малки ли са- не. Кой го яде? Гаранционния фонд?!
- nurv
Чакай сега. На база частен случай да се правят обобщения не е редно. Теглил си кредит и го погасяваш с депозит от КТБ?
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
vucata написа:Сосиете Женерал Експресбанк

И аз и фирмата в която работя сме там, лично аз съм доволен от всичко, обслужване, кредити, информация, общо взето нямат грешка! Ползвал съм си деб. карта дори на Хавай, няма проблеми, даже имат доста добра сигурност и веднага те известяват, че някой тегли пари от картата ти от др край на света, та даже я блокират за момент, докато не се уверят, че си ти.
- nurv
И как се увериха, че си ти?
-
- Автомобил: Polo 6C
- Двигател: DAJA
nurv написа:При положение, че има Фодн за гарантиране на влоговете не знам какво ги умувате, че чак схеми правите. Ако говорим за суми над 100 000 евро едва ли някой ще седне да пита в автомобилен форум.
Само да знаеш, че фонда беше източен за да покрие КТБ, ако още някоя банка фалира, няма пари..

- nurv
Фонда беше източен на политически език. Фонда никога не може да се приключи. Ако има драми ще е на политическа основа, а не щото няма пари да се покрият. Това за щастие не са само национални регулации, така че тия филми с фалирали банки и изчезнали пари ги няма вече в ЕС. Ако са толкова навитаци да фалират още някоя банка, пак ще има кредит, но хората ще си вземат парите.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
като ми се обадиха по тел. и обсъдихме някои неща 

- nurv
Това е похвално и кофти, че са те набутали ако си бил в роуминг. Беше ми интересно дали има някакъв хай-тек начин за проверка.
Mihailov78 написа:Според мен ако говорим за стабилност (не за доходност) отговора на 100% е Уникредит.
Всеки по на вътре във материята би казал....Уникредит Булбанк и ДСК....това са наи -стабилните на пазара.
Кво им треперите толкова. Ако са до 200 бона са гарантирани, ако са повече, делиш ги на по 200 и пак са гарантирани...
SGE известявали че теглиш пари... Колега, всяка банка го прави това. Но не всяка като тях бръсне ако ползваш чужд банкомат. А да не дава оня горе, фирмата ти да си смени банката, щото ако си теглил "преференциален" кредит, след това...
А еврото, и да пада, и да расте, докато има Валутен борд в Бг, еврото ще е два лева за брой.
SGE известявали че теглиш пари... Колега, всяка банка го прави това. Но не всяка като тях бръсне ако ползваш чужд банкомат. А да не дава оня горе, фирмата ти да си смени банката, щото ако си теглил "преференциален" кредит, след това...
А еврото, и да пада, и да расте, докато има Валутен борд в Бг, еврото ще е два лева за брой.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”