Passat 1.9 AVF 131hp - тресе при потегляне, когато е топла

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
ti6ogb
Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
Двигател: AVF - 2001

Re: Passat 1.9 AVF 131hp - тресе при потегляне, когато е топ

Мнениеот ti6ogb » Сря 27 май 2015 21:23

Здрвейте,при мен е същото,на топъл мотор на пълна кола и на баир,на 1 скорост се наложи да карам на полусъединител.Но колата с малко газ почна да претриса(аха да огасне ),та като се зачетох в темата се замислих,дали е съединител или маховик.Но и аз ,като всички ,нямам вибрации ,лоста се мести напред/назад при рязко тръгване и спиране.Но какво да глася съединител или маховик ?

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Сря 27 май 2015 21:26

Ами аз написах вече какъв е проблема(90% сигурно). Изпечен феродов диск. Ако ще го сменяш си смени и притискателя.

Georgi Vutov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi Vutov » Чет 28 май 2015 9:46

При мен пък точно след смяна на комплект съединител ЛУК ( без маховик ) се появи този проблем с претрисането. И то предимно като е студена и рядко се случва. Маховика беше наред. Другото което ми направи впечатление е , че при смяна на скоростите 1-2-3 като натисна съединителя да сменя или примерно да изключа от скорост колата се лашка рязко все едно някой ме блъска отзад :eek

За претрисането и аз си мисля , че е изпечено феродо , но съединителя няма 2к км и не съм я "настъпвал на всеки светофар". Мисля , че не е направен от качесвени материали просто.

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Чет 28 май 2015 9:49

При тебе е при студен автомобил. А за натискането на съединителя, опиши го малко. Понякога като пуснеш газта докато си на скорост усещаш ли нещо като лек удар някъде отпред?

Georgi Vutov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Georgi Vutov » Чет 28 май 2015 10:09

Не всичко е наред.Как да го опиша? Като го натисна да сменям скорости , но само до 3та и не винаги все едно някой ме удря отзад :smile
Не при пускане , а при натискане се получава да не се бъркаш

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Чет 28 май 2015 10:20

Разбрах те, заради това те питам. Имах го тоя проблем или по-скоро подобен. Оказа се един от носачите, тия големите кокали отдолу. Беше се скъсал тампона му. Метни и на двата носача(от двете страни) по един поглед, нищо не губиш. Разликата е че при мен понякога и като пуснех рязко газта на 3та се чуваше малко като удар. Но не знам дали при тебе е така, при мен се усещаше като удар.

J.clarckson
Автомобил: VW golf mk5
Двигател: ТДИ

Мнениеот J.clarckson » Чет 28 май 2015 17:38

извинявам се че се възползвам от темата ама искам да попитам нормално ли е да се усещат вибрации в съединитея когато го отпускам на изключена скорост и също така да се чува някакво тракане след като съм го отпуснал като това https://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCgQuAIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DreyxTC-IsaU&ei=ErVlVdGtCaKuygO56oDAAg&usg=AFQjCNEP6yKwGHOtidx6FnrXEzz6sHHpvg&bvm=bv.93990622,d.bGQ

Върни се в “Дизелови агрегати”