Нови талони на МПС
Нови талони на МПС
Здравейте! Реших да извадя от новите талони, за да пътувам спокойно в Гърция. Четох някъде в интернет, че на тях може да се вписва втори водач на МПС-то. Та въпросите ми са, някой изкарал ли е от новите талони, и има ли го това с втория водач? Ако има вариант да се впише втори водач, какви документи ще са необходими за това вписване?
Re: Нови талони на МПС
Да допълня въпроса: какви документи са необходими за да се извади този талон?
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Не може ли с нотариално заверено пълномощно?
- imedarov
- Автомобил: Passat B8
- Двигател:
- Контакти:
Stif написа:Да допълня въпроса: какви документи са необходими за да се извади този талон?
Старите голям и малък талон, копие от полицата за гражданска отговорност, лична карта, ако автомобила се води на ваше име, ако не, нотариално заверено пълномощно от физическото лице собственик или пълномощно с изходящ номер и печат на фирма, ако колата е на юридическо лице. 12-13лв, за новите талони + комисионна на банката, търпение, защото всичко става много бавно, в КАТ София процедурата отнема 3-4 часа.
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
9 лв струва + комисионната на банката = общо 13лв.imedarov написа:12-13лв, за новите талони + комисионна на банката
а вече сигурно ли е, че ще вършат работа ?
доколкото си спомням от ТВ-то последно коментар на чичко с пагони беше, че сме отправили запитване към гръцките и унгарските власти, дали тези са ОК (не знам какво запитване реално някой е отправял, то тия работи не са на пряко договаряне, а си има някакви м/ународни разпоредби, ама така каза онзи ... )
доколкото си спомням от ТВ-то последно коментар на чичко с пагони беше, че сме отправили запитване към гръцките и унгарските власти, дали тези са ОК (не знам какво запитване реално някой е отправял, то тия работи не са на пряко договаряне, а си има някакви м/ународни разпоредби, ама така каза онзи ... )
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Баща ми оня ден е бил в КАТ за нов талон. Над 2 часа му е отнело. Отишъл е около 13:30 и си е взел талона преди 16:00 ч.
Явно има голям наплив от желаещи, защото каза, че е чакал почти половин час да си подаде документите само.
Иначе финансовата страна:
9 лв такса талон + 1 лв комисионна банка
2 лв такса заявление + 1 лв комисионна банка
Общо: 13 лв

Иначе финансовата страна:
9 лв такса талон + 1 лв комисионна банка
2 лв такса заявление + 1 лв комисионна банка
Общо: 13 лв
Vlad777 написа:Над 2 часа му е отнело. Общо: 13 лв
13 лв плюс загубено време и нерви от баща ти.
Как можаха да сътворят тази простотия, а във форума на БМВ се твърди, че пак ще се създават проблеми.

- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Ами говори се, че още не се знае дали малките талони са изработени по съответния начин, с необходимата информация, така че да не ти искат и големия талон на излизане от БГ. Аз за това няма да сменям нищо, ако ходя в чужбина с колата, просто си взимам и големия талон и се приключва по въпроса.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ми тука във форума някой беше споменал в една от темите, че хората търсят част първа на талона която навсякъде в европа е голямата част а само при нас част първа на талона е малкия талон.
Т.е сега само е добавена информация, но в част втора на талона, което май много не ги еве гърците
Т.е сега само е добавена информация, но в част втора на талона, което май много не ги еве гърците

мхм ... а и тази година ще са "по-гладни" от всякога
аз за сега ще чакам, нека някой от тези с новите талони да каже как е ако бъде проверен
аз за сега ще чакам, нека някой от тези с новите талони да каже как е ако бъде проверен
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако колата има газ при смяната на талона може да се промени горивото в талона т.е. да стане Бензин + газ . За да се впише тази промяна трябва копие от паспорта на газовата .
При преминаване на ГТП за да се пише че колата е минала преглед на газовата може да искат в талона да пише че колата има газ.
При преминаване на ГТП за да се пише че колата е минала преглед на газовата може да искат в талона да пише че колата има газ.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Оказах се и аз с нов талон. Голяма тъпотия е - ламиниран изцяло. Може да пробваш да го сгънеш ама няма как да стане както трябва. Стиснал съм го с 2 кламера да го държат свит, но с тая ламировка не мисля, че някога ще придобие плосък вид. На всичкото отгоре отпечатването на адреса е разместено и подминава средата - иначе щях да го срежа и да си нося 2 половинки. Толкова не можаха да се сетят да го правят на 2 части - който ще ходи в Гърция си носи и втората. Сега една от "страниците" е излишна - запълнили са я с общи приказки, колкото да има нещо.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”