Seat Toledo 1.9 TDI ALH шум от към демпферната шайба

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
naikonen
Автомобил:
Двигател:

Seat Toledo 1.9 TDI ALH шум от към демпферната шайба

Мнениеот naikonen » Съб 30 май 2015 13:04

Здравейте колеги , първо да се извиня ако съм объркал раздела или ако има вече съществуваща тема с подобен проблем , та от ското имам Толедо тди с двигател ALH появи се еднн шум от към демпферната шайба цъкане като на тънка ламаринка или като на искра от свещ но малко по шумно и не е в един и същи такт ами се променя някои пата цъка два един след друг друг път цъка само веднъж когато махна пистовият ремък и запаля спира този шум , ходих при всички възможни майстори в нашият град и всеки се почесва и вдига раменете и казва не знам от къде е , когато сложа слушалки(докторски) и сляза в канала шумът идва от шайбата и се пренася в картера и по мотора отзад мислех си да не е обтегач на веригата на маслената помпа но няма логика когато е откачен ремъка да не се чува , притеснява ме шумът да не стане по голяма беля тъй като пътувам с колата , скоро смених масло и филтри сложих 5в40 но работеше шумно и го източих и налях 10в40 чува се и някакво чукане като позагрее колата около 3-та дюза малко като на метално чукане но не е като на предсмъртни симптоми на двигателя ! Не е проблема в съединителя нито в компресора на климатика за въпросното цъкане от към демпферната шайба амортесьорчето на обтегача също не е разбито . Моля ако някой може да помогне нека го стори , побърка ме тая кола !

Потребителски аватар
goro21
Автомобил: Oktavia 1_9 TDi ALH
Двигател: Polo 9n

Re: Seat Toledo 1.9 TDI ALH шум от към демпферната шайба

Мнениеот goro21 » Нед 31 май 2015 10:10

Провери си ролките по ремъка и шайбата на динамото

naikonen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naikonen » Нед 31 май 2015 10:28

Вчера забелязах че ролката на масленият оптегач шуми леко а на динамото работи ролката , та се самнявам за ролката на обтегача тъй като е близо до демпфера дали от нея не се придава звукът към демпферната шайба .

naikonen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naikonen » Пон 01 юни 2015 14:52

Здравейте колеги разглобих цялата кола , всички ролки са здрави по пистовият ремък ,вадих и динамо и то е здраво сложих друг ремък пак същата работа. Мисля си дали е възможно да е от самият обтегач да губи заради него сходимост ремъка от демпфера към динамото защото той е посредата а шумът се чува от там някаде !

Потребителски аватар
goro21
Автомобил: Oktavia 1_9 TDi ALH
Двигател: Polo 9n

Мнениеот goro21 » Сря 03 юни 2015 23:24

Като работи мотора и чиваш цъкането натисти силно амортесьорчето на обтегача да видиш спира ли цъкането. Сигурен ли си че изчезва при махнат ремък.слушал ли си други мотори като твоя дали го имат това цъкане. Сега като се замисля Цъкането може да се чува и от някой от клапанчетата по системата с "вакумните мъркучета" и е нормално,също и нее винагицъка малко спира пак цъка.
но при мен го няма това цъкане аз съм с "алх" .при баща ми го има той е с " агр". Виж смени майстора в кой град си и се насочи към някой близо до теб известен в форума че ги чува нещата вместо да разглабяш. Мисля че нее толкова фатално това цъкане.

naikonen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот naikonen » Пет 05 юни 2015 13:03

Ходих при Ифедик и за късмет пред него не го направи ...но каза на 90 процента съм сигурен че е фрайлайф на динамото просто изтърва от време на време . И да сигурен съм че изчезва щом махна ремъка, не саъм се занимавал с коли от ваг групата и все още не им знам слабите места имам понятие от автомобили. Френската гилдия ми е ясна като детска игра само с Пежа и Ситроени съм се занимавал и за това имам въпроси отнсно ВАГ !

Върни се в “Дизелови агрегати”