Някой купувал ли е масло от нашия форум?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Re: Някой купувал ли е масло от нашия форум?

Мнениеот dimovip » Пон 01 юни 2015 14:49

forski написа:Кое му е "СУПЕР" на този Мотул?
Аз също си купих 5/40 от форумни магазин, и ... масло като масло, не намирам никаква разлика от ENEOS-a с който имам две смени преди това!
Сега отново ми предстои смяна и сигурно пак ще си взема от форумния Мотул защото цената е добра, чак пък като супер масло, сравнено с останалата синтетика около неговата цена не бих го нарекъл.
За бъркочите на Бардал се отнася същото...

Ами ще ти обясня. Оставям се колата в Auto Box да ми сменят маслото и филтрите. Питат ме какво масло да сложат и им казах да е хубаво около 10лв литъра. Отивам да си взимам колата и гледам ми наляли от бъркоча дето има огромна реклама най- горе като отвориш форума. Поглеждам го след 4000км.... няма никой. Отидох и взех 1 литър, долях го. При всяко палене на колата веригата започна да ръмжи. Казах си... ще сменяме обтегач. Покарах още 4000км и за тея 4000км долян още литър. Направих смяната с мотула. Сега и 2 дена да не паля колата няма ръмжене на веригата. Няма замисляне при палене. Колата зналително утихна откъм работа на мотора. Затова казах, че е супер.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Пон 01 юни 2015 17:44

От както преди година за първи път се доверих на Motul не мисля за нищо на света да го сменям. Последен експеримент си направих със S3-то с кастрол, няма такава боза става при агресивно каране. С Мотула нямам такива проблеми. Мотора също го карам с Motul (преди с Bel Ray) като влизаше в лютеницата почерняваше ауспуха, ор както минах на Motul няма никакви следи, малко повече се чуват скоростите, ама чудо голямо. :th_up

Потребителски аватар
dostoevski
Автомобил: audi
Двигател: BKE 2005

Мнениеот dostoevski » Нед 05 юли 2015 19:14

използвам oem vw special plus 5w40 за помпа дюза ,закупено от форумния магазин - засега съм доволен (изминати км. 380)

:icon_lol :icon_lol :icon_lol

Потребителски аватар
Snuupy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snuupy » Сря 18 май 2016 9:08

Само имам едно питане, уж маслото във форума е намалено за нас, на "преференциални" цени, а всъщност го намирам на по-ниска цена по други сайтова като един известен такъв http://maxcar.bg/bg/motorni-masla/1240-motul-8100-x-clean-5w-40-5l.html , а в клубния магазин е http://fanshop.vwclub.bg/motul-8100-x-clean-5w40-5l Откъде идва тази разлика от 8лв ? Не, че ще забогатея с 8лв, просто ми е интересно, как в макс кар го продават с 8лв надолу и пак са на печалба. :D

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 18 май 2016 11:30

Разликата е в покупната цена, която пък се определя от количествата закупена стока от доставчика. :wink

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пон 23 май 2016 13:55

IvanMan написа:... която пък се определя от количествата закупена стока от доставчика. :wink

Ако се спазват общоприетите търговски правила е така, но при Макскар не съвсем така стоят нещата. С цел да не се създават неприятности на мен и форумното ръководство спирам дотук.
Мнозина бяха удивени от странната самореклама в сайта на Макскар с обявена награда за доказване на това, че маслото предлагано от тях е истинско, която предизвика насмешки сред познавачите на правната материя.
Силни са на супермасовите и най-фалшифицирани моторни масла, но "издишат" отвсякъде ако стане въпрос за специфични масла, като трансмисионните от най-висок клас ZF или например моторните на SHELL, които са всепризнато добри за класата си, но не особено популярни в България.

Моля да не ми се задават уточняващи въпроси защото съм се постарал да обясня всичко на разбираем за средностатистическия форумен потребител език. :wink

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай

Мнениеот IvanMan » Пон 23 май 2016 21:59

Явно си запознат с нещата относно Макскар. :mhihi

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 23 май 2016 22:09

Само да спомена относно литровата бутилка и 5-те литра. Да, обикновено по-голямата разфасовка е по-евтина. По-лесно се пълни една туба от 5 литра, отколкото 5 туби по 1 литър.
п.п Лично аз карам с Mannol.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Вто 24 май 2016 0:45

IvanMan написа:Явно си запознат с нещата относно Макскар. :mhihi

Във всеки случай не по зле от теб. :c020
Все пак си модератор и мисля, че трябва да удариш едно рамо на форумния магазин, както правя аз без грам да лъжа и без никакъв личен интерес. :smile

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Вто 24 май 2016 6:54

Пазарувах от магазина и останах очарован от момичето консултант. Отидох уж за масло , а накупих и носачи , накрайници , филтри накладки и прочие на промоционални цени . Маслото не е менте. Добро е. В София е пълно с ментета . Носачите/Лемфондер/ момичето ги уреди.....чак от Полша. Дойдоха след 3дни . Радвам се , че го има този магазин.Закъсам ли - само там ! :11

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай

Мнениеот IvanMan » Вто 24 май 2016 8:22

KOKO ГЕОРГИЕВ написа:
IvanMan написа:Явно си запознат с нещата относно Макскар. :mhihi

Във всеки случай не по зле от теб. :c020
Все пак си модератор и мисля, че трябва да удариш едно рамо на форумния магазин, както правя аз без грам да лъжа и без никакъв личен интерес. :smile

Не съм съгласен с теб за издишането,особено за маслата на shell.
И е крайно време да се спре да се спекулира с "менте" маслата. :th_up

П.П. За да има по-добри цени форумния магазин, трябва да се купува повече от него. :wink

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Вто 24 май 2016 11:49

Може ли да попитам защо във форумният магазин има само "скъпи масла", а не и тези с "народните цени" като Манол, например? :)
Защото гледах, гледах преди време. Само Кастрола е под 100лв/4-5 литра. :beer Извинявайте ме за дилетантското изказване, ама си карам колата с обикновено минерално масло, на което тубата му е 33лв/5 литра. :smile

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 24 май 2016 11:55

Щото сигурно си единствения който търси такова масло от 30 лева тубата

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Вто 24 май 2016 12:05

К.Одаджийски написа:Щото сигурно си единствения който търси такова масло от 30 лева тубата

Извинявай, ама на пасат 89 година не бих му сложил пълна синтетика за 100-120лв/тубата, като целият пасат струва 800лв.
Ей сега обмислям пак да взимам някое Фауве и пак няма да му сипя синтетика за 120лв/тубата. То ново от магазина да беше, тогава по-може.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 24 май 2016 12:28

Ами как да ти обясня, клубния магазин продава масло, което е сертифицирано и отговаря на изискването на колите, които се карат и заради които сме се събрали тук, фолксваген. Има Мотул и за 40-50лв тубата 15-40 примерно, никой не е казал че трябва да си вземеш пълна синтетика от 120 лева тубата.
Относно евтините масла за пасат Б3, моя го карах преди време с М10Д, но не съм търсил да го купувам от клубен или фирмен магазин, а от местната бакалия наливно по 3лв литъра.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”