Соц. спомени

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Соц. спомени

Мнениеот icoico » Нед 31 май 2015 22:33

инжектопляктор написа:...Цигани нападат свещеници за 2лв, палят знамена и горят националният герб....

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4794718

...Кметският наместник на Марчево Борис Кунчев е подал сигнал на телефон 112, че 15-годишни роми са нападнали свещеника в селото. Това информира самият той. Кунчев поясни, че е получил информация за случилото се от една от жените, която се е връщала от Задушница и веднага е подал сигнала на телефон 112. Той каза още, че по непотвърдена информация ромите са взели пари от нападнатия свещеник...

Ми сега? ЕЖК. А така добре беше потръгнала войната :mhihi :mhihi :mhihi

инжектопляктор написа:... вместо да погнем кокошкарите с тия пушкала да не погнем тях.

Барем знаеш ли от кой край на пушката излиза куршумът?

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Нед 31 май 2015 23:19

Ицо, намери с кой да спориш :mhihi
Погледни останалите мнения на комиците и ще ти се нарисува картинката. Нищо, че хал хабер си нямаш... :mhihi :mhihi :mhihi
Кажи кога ще седнем на капитлистическа бира и ще поплачем за социализма?

п.с.
Помня един 50 метров лозунг от онова време:
'Под знамето на марксизма и ленинизма с бкп напред към комунизъм!'
е стигнаха го някои, ама те са си същите :c020

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 01 юни 2015 5:24

Ха, комици! Това, което пишат, не е смешно, а жалко.
И на мен ми липсва комунизЪма - Сульо и Пульо нямаха трибуна за изява тогава.

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Пон 01 юни 2015 8:55

Че какво ми е на образованието? Чавдарче, пионер, комсомолец, комсомолски секретар. После граничар, пазих някой да не избяга от хубавото. :mhihi Сигурно и до партиен член щях да го добутам, ама умря социализЪма,

Не ти знам образованието, може и партийна школа да имаш изкарана, ти кажи! Не чете ли в по предните ми постове, където казвам, че генезиса на тогавашните партийно-комсомолски активисти, и сегашните страстно-надъхани "демократчета", е един и същи, в 99% от случаите, се касае за едни и същи хора? И това ли ще отречеш? Примери искаш ли?

Впрочем, я разясни на аудиторията, по-младата част от нея, кой, аджеба, по онова време, ставаше комсомолски секретар, та дори и най-ниско ниво? Също така, поясни на неходилите в казарма, както и ходилите в по-късни години, кои "избраници" биваха пращани граничари? Разкажи също така, към кое ведомство бяха тия Гранични войски, и как се водеха? Ама го обясни точно и подробно, едва ли си бил неосведомен!

Колкото до мен, ако си беше дал труд да видиш темата за професиите на потребителите, щеше да разбереш, що за "директор" съм бил! И за разлика от тебе, съм служил в обикновено, бойно поделение на БНА, ти кажи защо?

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пон 01 юни 2015 9:34

icoico написа:
НарКол написа:И какво, харесва ли ти София да е 2 млн.?...

Не. Селяните обратно по селата, да ходят по кравите, че ми се е прияло от едновременшното сирене. Циг@ните на сапун, турците в Истанбул, янките го хоум, Евросъюзът да го дух@, да построим още три атомни централи и осем океански пристанища, сърбите да ни върнат Ниш, румънците Констанца, македонците Охрид, турците Одрин, а гърците хич да ги нЕма. Господ да е българин, а папата да лъска обувки пред "Невски". Всички нефто и газопроводи да се пресичат на жълтите павета. Един лев да е десет долара, или две рубли. Нещо пропуснах ли ? :mhihi :mhihi

Важен пропуск имаш в идеалите си. А той е столицата да не е София, а Търново или ако щеш Плиска/Преслав. София ще ти остане едно спокойно градче със 200-300 хил население. Е, заплатите ще са като във Видин или Ловеч, но нали спокойствието е което липсва.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 01 юни 2015 13:20

agumba написа:... Впрочем, я разясни на аудиторията...

Разяснил съм го, някъде в началото на темата. Ама чукча писател, чукча не читател. :mhihi Ся последно, не разбрах като ти е мъчно за социализма какво пък толкова имаш против комсомолските секретари, границата и граничарите? То бива ли стадо без овчар, кучета и кошара? Няма социализъм без бодлива тел и кучета :a045 . Е, в краен случай и Карибско море с акулите върши работа...донякъде :mhihi :mhihi

П.С. Ето тоя спомен издирвам от известно време :mhihi :mhihi :

tosho.jpg

Потребителски аватар
agumba

Мнениеот agumba » Пон 01 юни 2015 17:25

Нищо не си разяснил, поне не и тука! Нищо против нямам тогавашните комсомолски, гранични и други кадри, всяка власт си създава и отглежда доверени и верни хора! Но имам много против, когато същите тези галеници тогава, изведнъж стават върли антикомунисти, просто защото, се е сменило статуквото и идеалите! Впрочем, за идеали никога не е ставало и дума, тях отдавна ги няма!
И тъй като явно не ти стиска да кажеш на аудиторията, що е то комсомолски секретар от социализма, и кой служеше граничар, ще го направя аз! Поправяй ме, ако греша някъде!

Първо, комсомолски секретар не се ставаше случайно, а само с дълбоки партийни протекции, и задължително - родител-партиен активист, най-добре и двамата! Трябва да си "чист" до десето коляно в рода си, да нямаш и най-малки залитания по западното влияние, ти, и твоите роднини! Обикновено, комсомолските активисти ставаха след това номеклатурни кадри на компартията, по комитетите!

Същото важи и за службата граничар - трябва да си напълно проверен, и дълбоко предан на партийната линия, иначе - нъц! Самите Гранични войски, бяха подразделение на МВР, както е сега Гранична полиция, само че тогава се водеха Вътрешни войски - еничарите на комунистическата държава! Мога да ги сравня донякъде с Националната гвардия на САЩ, тия, дето първо стрелят, пък после мислят и питат! Е, хайде да видим, случайни хора можеха ли да заемат тия две длъжности? Абсурд!

Както вече казах - нищо против тия хора нямам, но не и когато, се извъртат на 180 градуса, "забравяйки" какви са били и какви облаги са ползвали преди, отричайки всичко от миналото си, ставайки сега най-върлите "демократи"! То затова и "демокрацията" ни е такава!

И накрая - чукча не е писател, но не обича да го смахват, най-вече за неща, които е преживял, няма нужда да чете, за да си ги припомни!

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Пон 01 юни 2015 18:02

agumba , много си се филмирал, честно.
Граничар и връзки, боже господи, там никой не искаше да ходи. Връзкарите си оставаха по родните места на скатани служби, шофьорчета,куриери, писари и т.н
Комсомолски секретари също познавам, съвсем обикновенни момчета
Аз бях в МВР гвардеец, мога да ти гарантирам, че отидох без никакви връзки, а от набор взимаха около 50-60 човека от цялата страна

Единствено си прав, че трябваше да си чист до девето коляно, но не и родители и роднини да са партийци и т.н

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Пон 01 юни 2015 18:40

agumba написа:Нищо не си разяснил, поне не и тука!...

Чукча наистина е писател, вЕрвай ми :mhihi

icoico написа:
НарКол написа:...Това за бягането от България е малко като легенда, пропагандирана от либералните кръгове...

Сигурно. Откритият лист,издаван от МВР, без който не допускаха да се доближи човек на 5-8 км.от границата( и по двете линии семейството ми произхожда от т. нар. "гранични зони"), сигурно също е легенда. Сигурно Калашниците с бойни патрони, които другарите бяха раздали на мен и тумба други осемнадесетгодишни пишлигари със заповедта под заплаха от военен съд и затвор да "спираме" всеки, който прескочи оградата от бодлива тел и се опита да достигне границата също са легенда(отварям втора скоба, кльонът, системата Ц-100, абе бодливата тел де, беше електрифицирана сигнализационна ограда 2,5 м. висока, намираша се на 1 до 3-5 километра навътре в българска територия, започваше от Видин и стигаше до Черно море при Резово. Целта на тая ограда руски патент беше да сигнализира, когато някой се опита да я премине, за да имат време граничарите да преградят, "прикрият" пътя към граничната бразда и да хванат нарушителя. Граничарите, бай дъ уей служехме в МВР, не в армията. По стечение на обстоятелствата на моя набор се падна да започне унищожаването на тая бодлива тел малко след промените.)Иде малко офтопик, ама пък и това са спомени от соца. :wink

Мразя да се самоцитирам, принципно. Да припомня, че ти май се включи в темата откъм страната на носталгиците по социалистическите достижения ? Е нЕма мед без жило :a045

Потребителски аватар
agumba

Мнениеот agumba » Пон 01 юни 2015 19:08

110afn написа:agumba , много си се филмирал, честно.
Граничар и връзки, боже господи, там никой не искаше да ходи. Връзкарите си оставаха по родните места на скатани служби, шофьорчета,куриери, писари и т.н
Комсомолски секретари също познавам, съвсем обикновенни момчета
Аз бях в МВР гвардеец, мога да ти гарантирам, че отидох без никакви връзки, а от набор взимаха около 50-60 човека от цялата страна

Единствено си прав, че трябваше да си чист до девето коляно, но не и родители и роднини да са партийци и т.н

Изобщо не съм се филмирал, чети хубаво, за кое казвам, че трябва родителите ти да са не обикновени партийци, такива бяха бол, а АКТИВИСТИ! Комсомолски секретар с безпартийни родители, ама друг път! На външност са си съвсем обикновени момчета, да, но дали знаеш, какво влизаше в длъжностната им характеристика? То е ясно че всички граничари нямаше как да са и активисти, но проверката им беше повече от жестока! Гвардейците бяха по-друга работа, представителни функции, там се подбираха най-вече по физически категории!

Идеята ми е, че случайни хора не ставаха секретари, всичко беше система за самовъзпроизвеждане! И после същите тия, дето ни набиваха партийните повели в главите, сега, сменили като хамелеони окраската си, пак да ни поучават, кое е добро и лошо, не, благодаря, вече видяхме колко струват!

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Вто 02 юни 2015 9:34

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Вто 02 юни 2015 11:27

agumba написа:Първо, комсомолски секретар не се ставаше случайно, а само с дълбоки партийни протекции, и задължително - родител-партиен активист, най-добре и двамата! Трябва да си "чист" до десето коляно в рода си, да нямаш и най-малки залитания по западното влияние, ти, и твоите роднини! Обикновено, комсомолските активисти ставаха след това номеклатурни кадри на компартията, по комитетите!

Същото важи и за службата граничар - трябва да си напълно проверен, и дълбоко предан на партийната линия, иначе - нъц!

Или бъркаш понятието комсомолски секретар или пресилваш нещата. Комсомолски секретар има примерно всеки клас в училище над 8-ми клас, който е един от учениците. Не знам за какви проверки до 10-то коляно говориш. Присъствал съм (както и целия клас) в избора на 2-ма такива - самата кандидатура ставаше на принципа шушукане помежду ни "кого да прецакаме", защото повечето нямаха желание да се занимават с такива неща. Посочваме един, всички гласуват и е избран. Може би после има проверка в ДС и накрая ще дойде някой в училище и ще каже "ученици, не сте избрали подходящ секретар, гласувайте за друг"? Не съм чувал за такива случаи и самата длъжност е толкова детинска и символична, че няма смисъл. За граничарите ги изпращаха масово - от даден набор в даден град като решат, че им трябват бройка за границата ги експедирват поред. Може би има проверка от типа да не би чичо му или дядо му да са избягали на Запад - тогава няма да го изпратят да не вземе и той да замине. Но не е нужно да си кой знае какъв, даже напротив.

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Вто 02 юни 2015 11:32

Който мисли, че живее във време на демокрация- греши. За това са и тези ПОВРЪЩАНИЯ към соца! Днешното е КЛЕПТОКРАЦИЯ и за това хората негодуват. Нормално е!

Минаха "сирените", които като че ли трябва да ни напомнят за нещо- кои сме и за какво трябва да се борим. По соца бяха 5мин., сега дали имаше и една. :gruebel Позабравям за какво съм тук :scare3

...и между другото, соц и комунизъм(каквото беше) не е едно и също. По принцип комунизмът съществува от както човека се е осъзнал, но и той, както другите строеве се е "изкелиферчил". Иначе, в чистата му форма е перфектния строй. Но не бих влязал в комуна.(Комуна- комунизъм. От там идва :a045 )

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 02 юни 2015 11:36

Идеята на комунизма, доколкото знам е равенството. Оттам произлиза всичко останало. Което в реалния живот е... леко непостижимо. Или още го наричат - утопия.

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Вто 02 юни 2015 11:54

Точно така!
Някъде бях чел лозунг- "От всеки според възможностите, на всеки според потребностите". Гнилите се прогонват, остават идеалистите, тези които живеят за обществото. Ма това е чистата форма, още преди Маркс и Ко. Въпреки, че и Маркс е оферта. Ленин поема по друго течение, а Сталин вече трепе рибата както и всички след него.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”