Всеки път като пия Каменица имам чувството че пия водка
.
.
) пак такава ще си пия, много хубава се оказа.Bai Sando написа:Оня ден си взех един кен 0.5л Хайнекен.Беше 1.50лв и си викам,чакай да опитам вносна бира и аз.Да,ама не.Като я отворих у нас и прочетох от зад "Загорка" и ми стана ясно,че май не е много вносна.
Та има ли истински Хайнекен или всичко се прави тук,като само ползват марката?
Нещо като с българската Лаваца

BG_POLICE написа:Хайде наздраве с последната ми домашарка - Амбър ейл! 4,6% алкохолно съдържание, 11,2% Плато, 46 IBU (показател за горчивина, битер), три вида малц и два вида хмел. Аромат на цитруси, придаден от хмеловете :)
Vlad777 написа:По мои спомени малките бутилки Хайнекен 330 мл са внос
Ароматът на цитруси идва от сорта хмел на име Цитра. Този хмел е американски, частен, специално култивиран за да може да придава именно такъв аромат. Ако не ме лъже паметта първата реколта от него е добита 2006 или 2008г. Избиран е за хмел на годината и към настоящия момент е един от най-търсените и скъпи хмелове в света (1кг. от него е на цена в България от 170 лева на дребно). Отделно има хмелове даващи вкус на борови връхчета, на цветя (Каскейд, който се отглежда и в България). Така, че химия няма
Ще ти дам и друг пример: как според теб в Германия придават вкус на банан и дъвка на бирите тип Вайс (Вайцен)? Не, този път не е с хмела, а със самите дрожди, който се използват. Те са специални и при ферментация отделят именно тези вкусове. Всичко е вече открито много отдавна, искаш определен вкус, имаш го, стига да знаеш какво да комбинираш и как да го направиш! ПОЗДРАВИ 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 43 госта