DragoGT написа:о моля те разясни ми какво е IT много те моля аз съм гол и бос
Не те знам дали си бос или гол. Но тук средната заплата е 700лв. Може и да познаваш хора, които взимат над 100,000лева годишно, но те са единици спрямо милионите хора в България и то пак са някакви играчи на "чуждите господари", а останалите мизеруват. Предпочитам като ще работя за чуждите господари да го правя със заплащане и в страни, където плащат по-добре и е по-уредено.
И ще те разочарован - IT не означава да цъкаш с мишката на PC-то. IT инженери и специалисти по електроника създават роботи, самоподдържащи се микропроцесорни системи и т.н. Знам програмисти, които извън точно 1 език не знаят нищо друго. IT може да се нарече човек, който може да програмира микроконтролер и да създаде едно оборудване ако не от нулата, то с определена помощ, но самостоятелно мислене. Разбира от NIX системи и знае как да създаде клъстер от компютри, които да изпълняват определена задача заедно. И т.н Неща, които в БГ-то няма да ги срещнеш толкова често.
Достатъчно е един студен душ да си направиш с 80-те процента бедни деца, 2/3 от населението, където 1/3 е под прага на бедността, а другата 1/3 едвам крета над него. И с намаляващото население, поради очевидно много добрите условия за живот.
С една средна заплата тук не мога да си купя един хубав телевизор дори. Как да гледам деца в такъв случай?
Колкото и да ме критикуваш, това не променя факта, че тук живеем доста зле в сравнение със Западна Европа и САЩ. Повечето от българите не биха имали собствено жилище, ако то не беше наследство от комунизма, защото единици са днес хората, които могат да дадат в обозримо бъдеще сума от 100-200 хиляди лева за апартамент/къща.
777 написа:За добър живот, цаката е да вземаш относително повече от средното за района, а не абсолютните стойности.
777, в грешка си. Вносните стоки идват на цени по стандарт вносен. Лаптопа струва и тук и в Англия 1500лв. Една кола все е около 20,000лв. Правиш си сметката със средна заплата колко бързо можеш да купиш нещо значимо. И понеже сме автофорум, да ти кажа ли нещо парадоксално. Бензинът на цена тук и в най-богатата страна в Европа е еднакъв.