Passat B5 1.8 T , прекъсва в високи обороти.

Техническа и сервизна информация за Passat
_I_N_G_
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: 1.8 T

Passat B5 1.8 T , прекъсва в високи обороти.

Мнениеот _I_N_G_ » Сря 03 юни 2015 20:33

Здравейте преди три дни се сдобих с Vw Passat , 1997 ,1.8Т чип :love.vwclub . Имам следния проблем, колата има газов инж. Като я купих, при ускорение на газ се усещаше след 5000 об/мин предръпване но на бензин го нямаше. Продавача ми обясни че е от чипа, и след чипа не е настройван газовия инж. След това ходих на газаджия и я закачи на лаптоп седна и каза да карам, след като на 3 та се появи предръпването ми обясни че сигурно е от чипа защото когато започне да предръпва и оборотите се нулират на лаптопа каза че може да е от евтин чип .Но след бързи 1000 км. започна да предръпва и на бензин и на газ след 3500 об/мин. Пробелма е когато на 2 ра ,3 та, 4 та ,5 та подам рязко газ и започва да ускорява когато стигне към и малко над 3500 об/мин. започва да предръпва и да не иска да ускорява. Иначе няма син дим от ауспуха дори и на прекъсвач, турбото си свири добре. Аз съм от Варна и се чудя от какво може да е това и дали на истина е от чипа или от друг проблем за който прочетох "комутатор" . Но преди да стане така на 2 ра при подаване на газ след 4000 об/мин въртеше гуми сега няма такава мощност. Моля за помощ :icon_sad

Потребителски аватар
rumenski
Автомобил: 2002 Passat B5.5
Двигател: 1.8T 170hp AWM

Re: Passat B5 1.8 T , прекъсва в високи обороти.

Мнениеот rumenski » Пет 05 юни 2015 0:54

Преди време докато работех в БМW сервиз в Америка, беше се появил някакв странен чип за 328-ците при който колата за момент направо изгасваше при достигане на 4000рпм, след което рязко потегляше пак. Твоят пробелм е само един - ЧИП!

Върни се в “Passat”