Понеже се записах в кулинарен конкурс се наканих да пусна и темата тук.
Пълнен заек на фурна
Необходими продукти:
1 по-голям заек
маргарин или масло
дреболийките от заека ( ако няма такива купуваме 0.5кг воденички )
сол
червен пипер
лук
ориз
мариновани гъби от буркан
чесън ( по желание )
Заека са намазва с маргарина,червения пипер и солта и се държи поне 2 часа в хладилник.
Сваряват се воденичките ( или дреболийките от заека )
Задушава се лукът , после се прибавя ориза и гъбите и се бърка с дреболийките до сгъстяване.
Вади се заека от хладилника след като е престоял минимум 2 часа и се пълни със сместа която сме получили,ако остане от сместа може да се нареди извън заека в тавата.
Зашиваме заека и го слагаме да се пече във фурната завит под фолио около 2 часа, след което се маха фолиото и се оставя да се запече.
Добър апетит на всички чревоугодници
