Голф4 1.4 99г.лампата за маслото не свети.
Голф4 1.4 99г.лампата за маслото не свети.
Здравейте.Имам Голф41.4 16в 99г.като дам на контакт лампата на маслото светва и като запаля веднага изгасва.проблема е .че при ниво на маслото под минимума лампата не свети от какво може да е.
- 4i4o-dido
- Автомобил: POLO 1.6 6N
- Двигател: AEA 1995
- Контакти:
Re: Голф4 1.4 99г.лампата за маслото не свети.
Защото смукателя на помпата е доста по ниско от това ниво на щеката. Ако я караш докато светне,ще светнеш и ти.
-
- Автомобил: WV passat 1.8 ABC
- Двигател:
Имаш достатъчно налягане в смазочната система и затова не свети
Ще я чакаш да светне ли,че да си долееш масло до нормата

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Не му намирайте кусури на колегата. Просто той е като повечето шофьори дето не отварят предния капак, ако няма проблеми. Срам го е да го отвори, да не си помислят комшиите, че колата му е развалина. Просто човека пита, дали може да се довери на лампата, че може да го извести по-рано за липсата на масло! Според мен, тя не е сложена за това. Има специална лампа за нивото на маслото, но не се слага на всеки модел ГОЛФ. До колкото знам, на модели след 2001 се слага, както при Ауди, има датчик под-картера, а при нас няма такъв. Затова колегата да си следи нивото. 

-
- Автомобил: WV passat 1.8 ABC
- Двигател:
Е,щом е забелязал,че е под минимума,значи си вдига капака
Колега,някой път нивото може и да е на максимум,но ако помпата не работи,пак ще светне лампата
Така че ,светне ли по време на движение,веднага спирай 

-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHW 2000
Според моите скромни познания,на тези двигатели лампата светва само при недостатъчно налягане.
При мен светна лампата, понеже бях закачил датчика долу в картера на бордюр и доста ме поизпоти макар да беше зимата
Като цяло при голф 4, варианта да се довериш на лампата (червената ) за маслото не е опция, защото както каза колега по нагоре "ще светнеш и ти" 

Благодаря за отговорите и отделеното време.Не се притеснявам,че не свети просто ми беше интересно за притеснение е ако не изгасва,а капака го отварям от време на време колкото да не ръждяса.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”