Закупуване на Golf5
-
- Автомобил: VW Golf MK5
- Двигател: 1900 TDI BLS
Закупуване на Golf5
Здравейте, от скоро си търся Golf 5 след като поразгледах коли за около 7 хиляди разбра, че това не са моите коли и ще ми се наложи да дам повечко. Забелязах тази обява:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11424508040650369&slink=9t02l1
обаче забелязвам, че предницата на тази кола е по различна от на нормалните голфове това някаква поръчкова броня ли е или според вас колата е била правена отпред?
Също искам да попитам относно климатроника. Каква е разликата между този с дисплеа и този, който има само копче за нагласяне на температурата?
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11424508040650369&slink=9t02l1
обаче забелязвам, че предницата на тази кола е по различна от на нормалните голфове това някаква поръчкова броня ли е или според вас колата е била правена отпред?
Също искам да попитам относно климатроника. Каква е разликата между този с дисплеа и този, който има само копче за нагласяне на температурата?
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Закупуване на Golf5
Мисля , че конкретната кола е с климатик , а не с климатроник.
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
точно там е и разликата, климатрониците ги настройваш на градуси, а климата е с врътки.
- JaDaWiN
- Автомобил: [VW Golf 3][VW Passat B5.5]
- Двигател: [AHU 1996 ][AVF 2002]
Здравей, колега. Аз гледах конкрекната кола на живо. Колата е с климатик и с пет скорости. Изглеждаше доста запазена на фона на всички Голфове, които съм гледал... Нямаше обелени копчета (то на практика па централната конзола почти няма копчета). Ключа за фаровете не беше одран. Съединителя беше ОК.. Абе добре изглеждаше колата.
-
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11429854477822301&slink=9t02l1 аз съм харесал и тази и ще отида да я погледна тези дни.
Иначе относно климатроника. Има някакви врътки с градуси на тях и джамбазите по къщите ми развиват теориите, че са били еднакви двете но не съм сигурен защо ще правят две тогава и реших да попитам.
Иначе относно климатроника. Има някакви врътки с градуси на тях и джамбазите по къщите ми развиват теориите, че са били еднакви двете но не съм сигурен защо ще правят две тогава и реших да попитам.
-
никой ли не може да обясни за климатрониците?
Е този втория голф, който си го показал е с двузонов климатроник - нали виждаш малките дисплейчета над врътките. А този първият е с обикновен климатик.
Основната разлика между климатик и климатроник е, че при климатроника автоматично се регулира температурата в купето и се цели зададената от теб.
Основната разлика между климатик и климатроник е, че при климатроника автоматично се регулира температурата в купето и се цели зададената от теб.
-
това ми е ясно. Аз питам за друго нещо. В колите, които са с трите обикновенни копчета без дисплеи има модел, който има кръгче с градуси. Какво е това климатроник ли е че практически пак настройваш градусите в купето. Каква е разликата между климтроника с дисплей и този с врътка с изобразени градуси? Това ми е въпроса.
Имах Венто без клима, и пак на врътката за топло и студено имаше градуси. Уж някакво бегло регулиране на градусите, но ефект никакъв. Та с две думи нищо, че има градуси не е климтроник. Има си коли /на баща ми Волвото/, те са с климатроник с врътка на гадусите, но тук не е така.
освен това климатроника регулира и силата на духане, когато достигне зададената температура намалява сам, даже може и да спре да духа. Ако се променят градусите пак си включва. + това че е двузонов и може да поддържа различно духане от двете страни.
Врътката с градусите ти е аналогов ориентир за климатик, има и отделна за силата на духане. Само, че каквото настроиш така ще работи докато не го промениш, независимо от градусите в купето.
Абе глезотийка, но не това е решаващото, огледай си колите. Компресора на климатроника при тея голфове МАЙ е постоянно зацепен, т.е. върти независимо дали е пуснат да работи или не. При климатика не знам как е.
Ако нямаш клима, тогава разчиташ само на външната температура и въздух. Ако вънка е 30 градуса, няма как да врътнеш врътката на 16 и да очакваш студено.
Врътката с градусите ти е аналогов ориентир за климатик, има и отделна за силата на духане. Само, че каквото настроиш така ще работи докато не го промениш, независимо от градусите в купето.
Абе глезотийка, но не това е решаващото, огледай си колите. Компресора на климатроника при тея голфове МАЙ е постоянно зацепен, т.е. върти независимо дали е пуснат да работи или не. При климатика не знам как е.
Ако нямаш клима, тогава разчиташ само на външната температура и въздух. Ако вънка е 30 градуса, няма как да врътнеш врътката на 16 и да очакваш студено.
-
някой сблъсквал ли се е с незатварящ се добре пепелник и колко би струвало поправката на този проблем при golf-а. Говоря за този отпред на централната конзола?
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Това са бели кахъри, ако колата е технически изправна не се хващай за нещо толкова дребно. Аз от две години карам кола на която трудно и се затваря пепелника и първоначално имах големи мераци да го оправям... Ми общо взето трябва да се смени барчето. И на нашия голф плюс малко зорлем му се затваря пепелника.
-
този се затваря но нещо отзад не ляга сякаш много добре, а се навдига леко и се съмнявам, че в движение ще се отваря.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Ами по принцип ти ще вземаш колата, ти държиш парата, така че ако пепелника те дразни не я вземай. Сега се усетих че ти си се ориентирал към 10000лв където е оправдано разни работи да те дразнят. Нашия голф излезе 7600 1.9тди, но може plus-a да са по-евтини, не съм гледал цените наскоро.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Колега Венци, сега да ти кажа за климите: климатроника го знаеш - нагласяш градус и той духа на колкото си нагласил.
климатик с врътка топло-студено с разграфени градуси се води полуавтоматичен климатик. моето поло е така. При него градусите на климатика се определят от копчето, но само когато работи климатика - на парно не( при включен климатик и копче на 26 градуса, което е в червната зона духа 26 градуса, ако спра климата започва да духа горещо), докато климатроника нагажда градусите и на топло. има и други с врътка топло-студено без разграфени градуси - това е клима обикновена или духа ледено или не...
Гледам си градски, що не се видим на по кафенце да ти обясня някои неща, хем да се знаем повече хора от форума- вярвай ми полезно е... пиши на лични ако си навит
климатик с врътка топло-студено с разграфени градуси се води полуавтоматичен климатик. моето поло е така. При него градусите на климатика се определят от копчето, но само когато работи климатика - на парно не( при включен климатик и копче на 26 градуса, което е в червната зона духа 26 градуса, ако спра климата започва да духа горещо), докато климатроника нагажда градусите и на топло. има и други с врътка топло-студено без разграфени градуси - това е клима обикновена или духа ледено или не...
Гледам си градски, що не се видим на по кафенце да ти обясня някои неща, хем да се знаем повече хора от форума- вярвай ми полезно е... пиши на лични ако си навит

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”