Голф 4 1.6 101 к.с. AKL Теч на масло от скоростната кутия?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Djigstar
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 1.6 101 к.с. AKL Теч на масло от скоростната кутия?

Мнениеот Djigstar » Нед 07 юни 2015 20:22

Здравейте колеги!

Карам Голф 4 бензинов, 101 коня, АКЛ двигателя, 1.6. Последните два дни карам колата и понякога когато тръгвам в баир или на равно се чуваше едно щракане като щрак щрак. Днес карах отново и по-едно време дори усетих някаква странна вибрация на скоростния лост, и някакви шумове отдолу. Направих ляв завой и това щракане се чу ужасно. Спрях и установих теч на масло - закарах я до вкъщи (защото бях на не повече от 100 м.) и спрях. Не мисля, че маслото е от двигателя, защото на щеката има масло дори и два часа след като я спрях. Мисля, че проблемът е скоростна кутия или диференциал - доколкото виждам там е теча. Или нещо семеринг? Доколкото е леко вляво (от страната на водача).

Може ли да споделите мненние от какво е, някой сблъсквал ли се е с подобен проблем, какъв е ремонта и дали вече си е заминала и скоростната кутия (пробвах скоростите - има си ги и работят /поне за момента/)?

Благодаря Ви предварително. Това ми е първата кола и не съм толкова технически запознат за това ме извинете за неясните обяснения.

Потребителски аватар
ivanovkbg
Автомобил: Passat B6
Двигател: BKP 2007 4Motion

Re: Теч на масло от скоростна кутия/семеринг/диференциал ???

Мнениеот ivanovkbg » Нед 07 юни 2015 22:44

Здравей, колега.
Тия мотори се славят с калпава скоростна кутия DUU (аз имам Бора със същият мотор). Та късат нитове, които правят дупки в кожуха на скоростната кутия и от там нататък е ясно. Сега без да се огледа колата, няма как да ти кажем от къде точно тече масло, но по това, което описваш  може би е скоростната кутия. Има доста изписано в този форум за тия кутии.

Успех и дано не е нищо сериозно, макар че ако е кутията, доста парички ще отидат.Сподели когато има развитие.

Djigstar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Djigstar » Пон 08 юни 2015 8:33

Притесняват ме тия щракания, които чух, но иначе за момента нямам инфо.... Ако са си ебали майката нитовете.... аз миналата година отварях скоростна кутия.... ако сега пак ще се налага..... Като разбера нещо ще кажа.

Djigstar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Djigstar » Пон 08 юни 2015 16:03

Две огромни дупки на диференциала... Това се оказа.... 350лв. ми предлагат за скоростна кутия втора ръка... да я вземам ли ?

dimcho88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimcho88 » Пон 08 юни 2015 18:27

попитай някой който разбира ако трябва го заведи там да я види, аз преди време сменях на голф 3, хубавото беше че я взех от същия град в който живея, и се оговорихме с момчето дето я продаваше да дойде с мен при майстора като я слага, ако всичко е наред му я плащам , ако не да си я взима, попитай за този вариант ако стане.

Djigstar
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 1.6 101 к.с. Теч на масло от скоростна кутия/семе

Мнениеот Djigstar » Сря 10 юни 2015 18:25

Оправих я.
350лв. - скоростна кутия.
40лв. репатрак
25лв. един приятел да ме закара до Монтана да взема "новата" скоростна кутия.
46лв. масло за скоростната кутия.
110лв. за труд.
Общо 571лв., много нерви и лудо бягане два дни.

MOD EDIT:
:arrow Голф 4 1.4, 1.6 - Всичко за проблемите със скоростите

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”