Колеги, днес докато си оглеждах мотора, видях това
Огромна пукнатина около дюзата на 2-ри цилиндър В шок съм. Двигателя все още пали и върви и не е давал признаци за . Какво да очаквам и как да процедирам от тук нататък?
Мисля си повече за това на какъв хал е кратуната отвътре. За тази пукнатина течния метал ще е временно решение според мен. За момента джоба ми не позволя ремонт или смяна на колата, така че... карам докато умре.
Лошото е ,че не можеш да излезеш извън града и да си спокоен.Като се поопаричиш вземи глава от някоя морга,ако мислиш да караш още вентото.Така мисля ще излезе най-тънко.
Абсолютно същата пукнатина имах и аз 1:1,един пич за 25лв ми я завари,даже и гаранция 10год. ми даде че няма да има проблем,само че трябва да се свали помпата и клемата на акомулатора
Щом колегата по-горе казва ,че са му заварили тиквата ,пробвай.При всички случаи ще излезе по-евтино от купуването на друга глава.Мисля,че срещу КАТ правят такива заварки.
И аз си мислех за заварка Тиквата сега ми е малкия проблем До ей сега сменях гнп, че моето тече, е да ама "новото" втора ръка по-зле и от моето. Иде ми с кеф да го нарежа, пустия вентак
Не се ядосвай, все пак говорим за кола доволно прехвърлила 2 десетилетия, нормално е да създава ядове а и съм почти убеден че е прехвърлила 300 000 километра така че без нерви, няма смисъл.
Заваряй главата и иди след Сл.поле да ти оправят помпата-мисля че се казва Пламен майстора.Ако искаш при Цанко помпата .Не си струва да хвърляш колата,това си е нормално за дърт таралясник(и моята кола е в това число)Като гледам някои кви проблеми имат с новите дизеляци чак ми настръхва косата-не визирам само нашата марка.Попрочети за какви суми става въпрос-диагностика-30лв.,дюзи по 300-400лв. и т.н.Като те гледам и ти като мен и др.хора не си финансово стабилен ,така че ти си знаеш най-добре.
При Пламен няма да отида. Преди година и половина ми я правиха там. Този път май ще пробвам при Цанко. Трябва да видя някой да ме дръпне до там, че сега не палим.
При Цанко не успяха да ме спечелят за клиент, обявиха ми цена 180лв за смяна на гумички и стенд. Помпата е при Пламен в Борисово. Намерих един пич, който ще ми завари кратуната пред нас, на място. Ако всичко мине добре- до 2-3 дни съм отново на пътя.