Здравейте!
Инсталирах си софтуера (VAG 12.12) и драйверите без проблем, но не мога да се свържа с колата.
При тест ми изписва следното съобщение:
Port Status : OK
USB Library Version: 03.01.19
USB Driver Version: 02.06.01
Interface Found!
Type: Ross – Tech HEX-USB
Status: Not Plugged into Car!
Преди нямах проблем при тест дори без да закачам буксата към колата и го преминаваше успешно, но смених лаптопа и сега не се получава.
Ако някой може да помогне ще съм благодарен.
VAG COM 12.12 Проблем с програмата
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Re: VAG COM 12.12 Проблем с програмата
Status: Not Plugged into Car!
Всичко др пише, че ти е ОК, боднал ли си го в OBD-то?
Всичко др пише, че ти е ОК, боднал ли си го в OBD-то?
- zografski
Много странно, дори и на боднато OBD е същото съобщението? Ако е така пробвай при някой приятел с негов VCDS да пробваш, не е нормална грешката, обикновено дава проблем в interface-а или в порта, нещо не ми се вижда нормално всичко да е свързано и да ти дава тази грешка! Я пробвай пак, боцни на всякъде, дай колата на контакт и отново стартирай тест-а! Ако не стане 1 рес на компа и пак пробвай, ако не стане пак пробвай с др работещ VCDS, ако и с него не стане, явно нещо OBD буксата не е наред, но това ме съмнява силно! Ако се окаже от OBD-то, може да пробваш да я оставиш без акумулатор 20-30мин, за да се ресетне напълно компа на колата!
Включен, изключен все си дава грешката на контакт, запален двигател. Преинсталирах софтуера няколко пъти. Странното е, че дори и да не съм закачил към буксата при тест ми показва същото, а на стария компютър правех тест, без да съм закачил към колата и си преминаваше успешно.
Само варианта с акумулатора не съм пробвал.
Само варианта с акумулатора не съм пробвал.
- zografski
Ами това ти остана, ресет на ЕКУ-то, с махане на клемите за 20-30 мин и да пробваш с работещ VCDS, дали ще се свържете! А с run as admin ли я стартираш, ако не, пробвай така, десен бутон и run as admin, нещо гнило има, тая грешка е все едно OBD-то не ти работи!
Пробвах и с run as admin
Сега ще пробвам да инсталирам на друг комп и след това ще пробвам с акумулатора
Сега ще пробвам да инсталирам на друг комп и след това ще пробвам с акумулатора
- zografski
Нямах предвид да пробваш на друг комп, а да пробваш с на някой колега VCDS-а който си работи, така ще разбереш дали е от колата или не (т.е. кабел, софт, драйвери или т.н.), може и в някой сервиз дето са ти познати, само да я закачат да видят дали могат да се свържат с ЕКУ-то!
Странното е, че при тест, без да се включва в колата преди си минаваше успешно. А сега не.
Сега и на др. комп. ми изписва това съобщение при тест без значение дали и включен или не.
Има ли вероятност кабела да се е прецакал???
Сега и на др. комп. ми изписва това съобщение при тест без значение дали и включен или не.
Има ли вероятност кабела да се е прецакал???
- zografski
Ами винаги има, но при прецакан кабел май съобщението е за интерфейсен проблем, а тук, е все едно не си го свързал с колата, а инак всичко др все едно е ОК или поне това е съобщението от програмата! Инак до колкото знам ако си купиш 12.12 и го ъпдейтнеш, има вероятност да ти се прецака кабела, но ако не си я актуализирал, не мисля че се прецаква от нищото! Аз също имам VCDS 12.12, но никога не съм го ъпдейтвал, преди бях с 32бит win, сега с 64бит, нямам никакви ядове, а е купуван от китай, даже пише че е лицензионен
! По принцип пълния тест, за да завърши със статус - успешен, мисля че трябва колата да е свързана с лаптопа, да си на контакт и тогава се стартира теста, иначе реално нищо не тестваш, този тест е да се провери комуникацията м/у 2та компа, на колата и този от който стартираш VCDS-a.
Ако си от София, може да мина да пробваме с моя VCDS или ти да минеш за 2 мин, само да я закачим. Трябва да погледна точно какъв е текста при мен, след тест на порта.

Ако си от София, може да мина да пробваме с моя VCDS или ти да минеш за 2 мин, само да я закачим. Трябва да погледна точно какъв е текста при мен, след тест на порта.
Ако и удобно остави координати да се свържа
Последна промяна от eatanasov на Сря 10 юни 2015 12:02, променено общо 1 път.
- zografski
Пратих ти го на ЛС 

Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”