Проблем с gmail и Opera

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Проблем с gmail и Opera

Мнениеот Stivi » Вто 09 юни 2015 13:37

Като искам да си отворя пощата през Операта ми изкарва това съобщение,всички изброени причини са проверени,но не става и това си е !
Прикачени файлове
mesage.png

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с gmail и Opera !

Мнениеот 777 » Вто 09 юни 2015 13:40

Имаш опера - имаш проблем.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 09 юни 2015 13:42

Опа,оправих се,май не беше въведен правилно адреса за който да прави изключение /google.bg/ бяха се добавили някакви символи,вече влизам !

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Вто 09 юни 2015 23:30

777 написа:Имаш опера - имаш проблем.

Глупости. Позвам опера от години и е превъзходен браузър.

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Сря 10 юни 2015 9:29

Кого превъзхожда? Може би Arachne (ако си го виждал).

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Сря 10 юни 2015 9:41

777 написа:Кого превъзхожда? Може би Arachne (ако си го виждал).

Виждал съм досовски браузъри колега, иначе Опера е много стабилна програма. Въпреки че, много я отричат аз съм доволен от нея като се има на предвид, че съм полупрофи в тези среди. Но темата на колегата не е за това и както се вижда той е решил проблема. Няма да спорим безмислено, просто ме подрази това, че се заклеймява един много добър софтуер с лека ръка. :lock

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Сря 10 юни 2015 9:45

Може да върви и да върши работа, но е някаква алтернатива. Основното "приложение" на Операта е уеб дизайнерите да си тестват сайтовете как изглеждат и на Опера. Хора разни, разни идеали.

Потребителски аватар
deepd
Автомобил: Golf VII
Двигател: CLHB - 2015

Мнениеот deepd » Сря 10 юни 2015 14:54

До скоро бях със Srware Iron, но го осраха и минах на Опера. Всички плугини работещи на гугъл хром работят и на опера,нали все пак ги купиха "големия" гугъл. Особено който е опитал последните новости като Speed Dial едва ли би се върнал на своя браузър ако е с друг.

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Сря 10 юни 2015 16:29

Opera феовете пробвахте ли Vivaldi browser? Какво ви е мнението?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 10 юни 2015 17:45

Операта до версия 12.17 с доброто престо ядро беше страхотен недооценен от хората браузър, за съжаление гугъл като голяма компания съсипват лесно конкуренцията и в крайна сметка операта вече е с хромиум ядро и въпреки всичко е сто пъти по добра от недоклатения хром.
Вивалди е опит за разработка на основата на престо, дори си мисля че го правят бивши опера кадри, но е още в съвсем началото на развитието си и му липсва функционалност и понеже не го тестват доста грешки дава по сайтовете.
От няколко месеца аз като фен на операта не можах да се примиря с използваните от нея ресурси и пробвах браузъра pale moon който е напревен по подобие на мозила, дори ползват едни и същи добавки и разширения. Меко казано съм впечатлен

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 10 юни 2015 17:59

К.Одаджийски написа:Вивалди е опит за разработка на основата на престо

Грешка. Вивалди е поредният Хром със скин. Отново на Webkit базиран и няма нищо общо с Presto. Както и текущата Опера е просто Хром със скин. Същата боза, един дол дренки всичките. Така че този, който каза "има Опера - има проблем" всъщност каза "Има Хром - има проблем". Аз ползвам старата Опера, последната версия с Престо.

Потребителски аватар
nurv

Мнениеот nurv » Чет 11 юни 2015 14:53

Само ще допълня, че е на база на един компонент от WebKit, който се нарича WebCore. Текущият енджин се нарича Blink. Самият факт, че Blink се ползва от дефолтният браузър на android, opera, chrome и редица други браузъри включително Chromium проекта е похвално и е крачка към по-унифицирано поведение на браузърите. Дали е боза или не, не се чувствам толкова технически подготвен, за да кажа.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 11 юни 2015 17:28

nurv написа:...проекта е похвално и е крачка към по-унифицирано поведение на браузърите.

Не е. Браузерите, базирани на този енджин са със сериозни недостатъци, доста повече ресурси изразходват, не рендерират някои щрифтове оптимално и т.н. Унифицирането в тая сфера само прави нещата лоши, поради невъзможност да се наложат други играчи и поради факта, че ще се адаптират страниците само към един браузер, а всеки друг ще трябва да се съобразява с това какъв браузер да си сложи и какво да ползва, за да тръгне. Помниш навремето сигурно как пишеше, че всички страници са "проектирани, работят най-добре с IE6". И се получава дискриминация към всичко и към всички, един пазар, в който един доминантен играч ще налага политика, практически монопол.

Потребителски аватар
nurv

Re: Проблем с gmail и Opera

Мнениеот nurv » Пет 12 юни 2015 14:10

Това, което казваш е вярно. Не трябва обаче да пропускаме, че браузърите вече не визуализират само съдържание, както правеха във времето на IE6. В момента цели "програми" вървят при клиента и неговият браузър и разнообразието от енджини само забавя реализацията и я прави излишно комплексна. Знам, че по принцип унифицирането не е добро за конкуренцията, но конкретно в този случай мисля, че е за добро.

Потребителски аватар
777
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с gmail и Opera

Мнениеот 777 » Пет 12 юни 2015 15:18

И какво му е унифицирането? Всичко да е дело на гугъл - хром с различно оформление. Утре да купят и Firefox, че и той да се "унифицира".

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”