Колко дизел ви горят колите ?
-
drotomir
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Колко дизел ви горят колите ?
Това с допълването на резервоара е много неточно средсство за засичане на разхода на колите ви , пистолета може да изключи по рано поради пяната от нафтата , а и няма как винаги разходите да са под каталожните за нов автомобил които дефакто и те трудно се постигат.
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
GreyGreen написа:Така, нека направя и аз малко "ъпдейт" за моя AFN в купе на A4. С колата имам 7500 км и бих казал, че това беше първият й сериозен тест - София-Благоевград-Петрич-Кулата и после Солун-Неа Моудания-Афитос и на връщане по същия маршрут с 25 км отклонение - хванах магистралата за Кавала от Солун... направих грешката да не вярвам на очите си, а на GPS-а, но както и да е. Общото разстояние е 850 км и ги изминах с точно 40 литра нафта ~ 4,7-4,8 л/100км. (Колата беше абсолютно пълна на тръгване и я напълних догоре веднага след пътуването). Температурата по време на движение беше между 28-34 градуса и в двете посоки, при каране 80-110 км/ч. Знаех, че е икономична колата, но чак пък толкова....Преди да тръгна я засякох градско в летен вариант - с 38 л изминах 520 км градско в София - 7,3 к/100 км, от което съм доволен, защото зимата беше 9-10.
Кое му е икономичното бе колега
...аз ако трябва да карам 850 км. с тая скорост ще си прережа вените. Преди две седмици пътувах по Подбалкана Сливен-София - към 260 км. за 4 часа - Гофа ми даде около 8/100 газ, но едвам издържах. То там повече от 120 няма къде да караш и то доста рядко, затова не мисля да повтарям скоро. Сега ако кажеш, че си карал и без климатик в тая жега... 
- vessonik
- Автомобил: Golf Plus
- Двигател: 1.9 TDI 105 Hp BXE
GreyGreen написа:...Общото разстояние е 850 км и ги изминах с точно 40 литра нафта ~ 4,7-4,8 л/100км. (Колата беше абсолютно пълна на тръгване и я напълних догоре веднага след пътуването). Температурата по време на движение беше между 28-34 градуса и в двете посоки, при каране 80-110 км/ч. Знаех, че е икономична колата, но чак пък толкова....Преди да тръгна я засякох градско в летен вариант - с 38 л изминах 520 км градско в София - 7,3 к/100 км, от което съм доволен, защото зимата беше 9-10.
Подкрепям колегата, изминал съм около 100хил. км с Пасат б3, 110к.с., TDI, турбина с променяема геометрия, а двигателят беше над 150хил.км още при покупката му и друг автомобил с толкова добър разход не съм карал. Зимата в София даваше до 8 л/100км., а извънградско 4,5-4,8 л/100км. засичан предимно през лятото

- skydiver_pd
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 1z 95
А някои хора тепърва ще откриват топлата вода:
http://fakti.bg/avto/146072-prez-14-strani-s-edin-rezervoar
Увеличили резервоара от 55 на 73 литра и щяло да бъде рекорд.

http://fakti.bg/avto/146072-prez-14-strani-s-edin-rezervoar
Увеличили резервоара от 55 на 73 литра и щяло да бъде рекорд.

- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Днес ми светна лампата за нафтата 949км, резервоара беше напълнен с ония 10 литра отгоре дето се натиска копче с пистолета за нафта
300 км извън, другите градско 
- manchorov
- Автомобил:
- Двигател:
Аз изкарвам 650 км. от пълен резервоар до святкането на резервата.Вчера налях 43.5л.Това ми прави около 6.7л. на 100км.Това за голф 5 1.9тди.
- inspektora
- Автомобил: Honda CR-V
- Двигател: i_ctdi N22A2 2008
polovera_9n3 написа:Днес ми светна лампата за нафтата 949км, резервоара беше напълнен с ония 10 литра отгоре дето се натиска копче с пистолета за нафта300 км извън, другите градско
Какво е това копче бе колега
-
novatora
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Колегата има предвид клапата за обезвъздушаване в резервоара. Като я натискаш с пистолета за гориво събира нафта до гърлото докато препълни.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Натиска се с пистолета и се чува едно като оригване, ама мощно с дъх на нафта или бенз 

- manchorov
- Автомобил:
- Двигател:
И къв е смисъла да се прави това?Да кажеш гледай колко километра съм минал с 1 резервоар ли?:)
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Да побере повече нафта, колега за да измине повече километри с едно зареждане!
Поне аз предполагам, че е за това!
Поне аз предполагам, че е за това!
-
gancho
- Автомобил:
- Двигател:
Смисъла е като тръгнеш в чужбина,където е много по-скъпо горивото-да караш възможно повече с евтиното.
В тоя ред на мисли в западна европа най-евтини горива са в Люксенбург,по-евтини и от богата Б-я....
В тоя ред на мисли в западна европа най-евтини горива са в Люксенбург,по-евтини и от богата Б-я....
- polovera_9n3
manchorov написа:И къв е смисъла да се прави това?Да кажеш гледай колко километра съм минал с 1 резервоар ли?:)
Като зареждам така нафтата не ми свършва седмица преди да взема заплата, а аз винаги я пълня догоре колкото може да събере- толкова. Мразя да карам със светеща и пищяща лампа за нафтата. Пък и е кеф за душата като запалиш и стрелката да се изстреля на full , а кеф- цена няма

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
В случая има... 2.56 лв/л. ако си на макс мошън и 2.3х ако караш обикновена 

- polovera_9n3
Интересно, макс- моушъна на омв-тата, на билборда с цените го няма, влизам в омв, викам що така няма макс-нафта? Те викат има бе, ама ни накараха да покрием цената
миналия ден това.
миналия ден това.Върни се в “Дизелови агрегати”