Пресни вести от Петрохан!

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Re: Пресни вести от Петрохан! Опасните зони във второто мнен

Мнениеот IRRITATING » Пет 01 май 2015 19:49

То си е умряло и сега.Литър масло 5W30 Марка ОМВ 39.99 :new_Eyecrazy Прохода е в трагично състояние както всички са свикнали да го виждат.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 01 май 2015 21:04

владислав написа:И аз минах, дупки има, но има и желание до бучин проход са закъркепени. В Берковица по стар български обичай са изрязани и зарязани дупките за пътуването което се очаква за 3 те дни. Май ще има околовръстно на Берковица или греша.

Тия ги зарезаха преди 2-3 дена дупки, днеска отивайки да си напълня бутилката с газ нагоре затворили половината град и няма от къде да се мине. Тоя дето седеше до уазката на ъгъла преди прелеза и си бъркаше в носа отнесе толко псувни и двата пъти като минах от там. Даже и не повервах че мога да псувам толкова.

Иначе за околомръсното мисля че ще се отклонява от разклона за Вършец и ще излезе някъде около разклона за с Мездрея. ОМВ доколкото чух май са купили място покрай околовръстното и ще строят там, но не нъм сигурен

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Съб 02 май 2015 9:19

Това май си е практика някаква направо вече....помня преди 3 години как бяха зарязали изрязани дупки и срязах гума вечерта на прибиране от с. Гложене към Банкя....

Потребителски аватар
slaveiko67
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: AFN 96g

Мнениеот slaveiko67 » Съб 02 май 2015 17:04

Днес дупките/изрязаните/в Берковица вече са запълнени.Другите по трасето са си там и са описани от колегите.Температурите са нисички и след Гинци е доста хлъзгаво и в двете посоки. :rolleyes

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Съб 16 май 2015 15:56

Вчера минах и пътя се изровил още повече.Някой дето пътува по този маршрут дали може да ми каже тези камери над пътя на Костиброд дали работят?

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 16 май 2015 16:24

Тия в Костинброд не работят, както и тия долу при циганската махала в Берковица, това са трафик камери на АПИ, кога обаче ще ги пуснат в действие не се знае. Може и да доживеем някой ден навигациите да си обновяват инфото за трафика в реално време :biggrin

владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Мнениеот владислав » Пон 08 юни 2015 10:11

Аз съм много разочарован, дупките вече стават доста големи (особено в Гинци) и трафика е отвратителен.
В събота сутрин 2 тира, единият на водите Ком редовно ги срещам, на връщане автобус който правеше доста задръстване и един колега щеше челно да се удари, добре че имаше отклонение за почивка.
Не мога да се начудя на Шипка е забранено за камиони, тук защо се пускат тировете, няма я табелата за забрана за над 12т.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пон 08 юни 2015 17:17

преди 2 седмици го взех към София, пътят през прохода е отврат, донякъде е ок, после са дупки, задръстване, колони ... :thumb_down

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 08 юни 2015 19:10

владислав написа:Аз съм много разочарован, дупките вече стават доста големи (особено в Гинци) и трафика е отвратителен.
В събота сутрин 2 тира, единият на водите Ком редовно ги срещам, на връщане автобус който правеше доста задръстване и един колега щеше челно да се удари, добре че имаше отклонение за почивка.
Не мога да се начудя на Шипка е забранено за камиони, тук защо се пускат тировете, няма я табелата за забрана за над 12т.

Такова е положението заради тази тема:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=61&t=442740
Още на кръговото на Монтана са забили жълта временна табела "София",и ги праща през Петрохан,същата табела са боднали и при с.Ребърково,"София" през Искърското дефиле.

От 10 години не бях минавал Петрохан,благодарение на К.Одаджийски бях подготвен за ямите откъм южния склон,от другата страна е приказка.
:beer

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 08 юни 2015 19:45

владислав написа:Аз съм много разочарован, дупките вече стават доста големи (особено в Гинци) и трафика е отвратителен.

Здравко е написал над мен защо трафика е доста засилен последните две седмици, обаче за тия дето карат водата Ком, аз съвсем скоро ще спра някой от тях и ще си теглиме шамарите. Пътувам много и често и постоянно ги засичам, особено ми е гот като го настигна на изкачването на Гинци и до Годеч няма изпреварване освен ако не си първа кола зад него и не познаваш пътя с известна доза риск. Абе не си гледа в огледалата тъпанара, а и книжката сигурно си я е купил или поне е пропуснал урока че като прави задръстване е длъжен да отбие и да пропусне колоната, а тия тъпани събират по 40-50 коли зад тях и всичките изнервени щото карат над 20 км по него.
Днеска освирках един врачански бус мерцедес, на завоя на историческия път почти спря, колите зад него спряхме да може той да си вземе завоя и вместо да ускори след завоя нагоре по баира нашия крепи с 15-20 км/ч, също направил колона обаче не се мърда а кара по осевата линия, па мръдни в дясно да има от къде да те изпреварят хората бе деа :banghead :censored2 :18b
Вчера посока София колоната сериозна все пак е неделя, качила се една невеста русичка в едно бмв, видимо се вижда че не познава пътя, а и сигурно съвсем отскоро кара кола, вижда знак 50км, скача на спирачките и пада на 30, вижда дупка, намаля и почти спира. Както и да е, не е проблем, така може така кара, други видни шофери карат по абсолютно същия начин, вървя си аз напред в колоната и тука идва идиотията, минавам Костинброд и всичките тези бавно каращи из завоите прелитаха покрай мен все едно съм спрял, включително и през волуяк където има ограничение от 50км/ч.
Та дивотия има много, с преместването на трафика заради свлачището при Новачене нещата стават все по зле, но няма как трябва да се пътува

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пон 08 юни 2015 20:25

Споко те го по-направиха и сега се движи що годе нормално :), само че се активизира друго свлачище на 100м от това та се очаква пак калабалък
Само не ми е ясно кой умен мозък забива тировете който са 20-30-40тона през Петрохан и Искърското дефиле :gruebel

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 08 юни 2015 22:19

vanko_VW написа:Споко те го по-направиха и сега се движи що годе нормално :), само че се активизира друго свлачище на 100м от това та се очаква пак калабалък
Само не ми е ясно кой умен мозък забива тировете който са 20-30-40тона през Петрохан и Искърското дефиле :gruebel

Не знам.
В неделя видях как скочи от патрулката,"известната кремава камерна хАстра",и размаха палката на "аби"-то.
В посока Искърското.
Това се случва при с.Ребърково.
П.П.На Гацо родното мЕсто.
:mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Сря 10 юни 2015 21:54

Много ли е зле южния склон ?

владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Мнениеот владислав » Чет 11 юни 2015 10:44

Чак много зле не е, но не са го изкърпили и старите дупки стават по-големи. Ако няма много движение почти всички се избягват ако се кара внимателно, но има места на който няма начин да не удариш в някоя.
До разклона за Годеч е ОК че даже и закърпен, но след това с много внимание.

Потребителски аватар
Johnsword
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.8 RP1991

Мнениеот Johnsword » Пет 12 юни 2015 19:37

За 1 седмица минахме 1200 км. по петрохан.. направо се отвратих 2 пъти срещах колегата Одаджийски, но сме с друга кола и няма как да ме познае. Южния склон сега ще стане още по-зле от тировете. Пак ли ще има протести за асфалтиране ? :newsm66 :gruebel

Върни се в “Пътеводител”