Животинка в беда и нашето отношение като хора...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Животинка в беда и нашето отношение като хора...

Мнениеот kris11 » Вто 19 май 2015 10:41

пиратки също плашат сганта.
А пък може и да ги понахраниш /......../

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Вто 19 май 2015 11:55

Pet_rov написа:Превърнахте и тази тема, като много други, в нещо, което авторът изобщо не е имал предвид. Жалко племе сме. Аз също имам и куче - регистрирано и платени данъци вече 4 години. И котка имам също. Поел съм си грижата за тях. И да, като си разхождам кучето, чистя след него. Нито ме е гнус, нито ме е срам да го правя. Има и няколко котета пред блока, всички съседи ги храним и се грижим за тях. Те също са живи същества и за мен е крайно недопустимо и недоумявам, как има хора, на които сърцата им позволяват гаври с беззащитни животни. И преди да ме оплюе някой съфорумец, освен на животните, се опитвам да помагам и на хора винаги, когато имам възможност. Бъдете здрави и по-добри. Към себе си и околните. Може и да ви олекне на душите.

:th_up

П.П. Аз винаги се опитвам да помогна на такива животни, ако пък видя деца да да се гаврят направо полудявам, незнам какви са тия родители дето възпитават децата си така! Пък аз навремето със старата ми кола без да искам прегазих едно куче на магистралата :cry много мъчно ми стана, два три дни след това ми се насълзяваха очите, но не го направих нарочно, карах със 100 само и изведнъж от среща куче и аз наляво за да го заобиколя + скачане на спирачката обаче и той в същата посока и стана белята, колата ми се размина с пукната предна решетка, но майната и на колата аз се притесних за кучето :icon_sad

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 19 май 2015 13:14

Доста опасни маневри с висока скорост правиш колега, заради едно куче, преди време така се бяха облъскали в мантинелите на магистралата пак заради куче, или по-точно в опит да опазят кучето :no !

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Вто 19 май 2015 13:33

Опасно е, ако имаше коли в насрешното можеше и ние да пострадаме, бяхме с брат ми тогава, патувахме към Хасково ако си бях продължил в лентата щеше да оцелее това куче, но стопанина му беше за :dummy за дето го беше оставил свободно да върви след каруцата и то на магистралата, трябваше да викна куките, но не се сетих навремето. Доста псувни отнесе тоя мангал тогава, добре че не го и набихме с брата :newsm66 само на роми щеше да стане :mrgreen
Аз четох някъде, че човек винаги завивал в посока на вътре при такива ситуации а трябвало обратно да направи, но по енерция клонял на вътре, но то си е и късмет де пък и на вътре ще се треснеш в колите, на вънка в мантинелата, най-хубваво да излетим :Mr Green Fun ама това по нататак, като ги направят летящи, то тогава пък птиците от всякъде ще идват, пак не бива :mhihi
Тези модерните коли и скъпите сега има някви асистенти за хора в тъмното и животни, но нашия асистент за сега са очите и краката и акъла

penko_pulev
Автомобил: Passat
Двигател: AFN

Мнениеот penko_pulev » Съб 13 юни 2015 14:21

Хубава тема, харесва ми. И тъй като виждам, че има колеги милеещи за животните, искам да попитам дали подкрепихте петицията на Господари на ефира за зоо полиция? Евала на колеги помогнали на животно особено такива, които са го прибрали вкъщи. И с риск за предупреждение или там каквото се полага от админите и модовете, ще направя явна реклама. www.yatoto.com е сайт чрез който помагаш за някоя кауза. Принципа е следния: Логваш се и си харесваш кауза, гледаш реклами с които печелиш билети за каузите в които участваш. Всяка седмица рекламодателите предоставят парични награди за каузите събрали най-много билети. Ето тук има повече информация и снимки от това което се прави със спечелените пари http://www.animalhope-bulgaria.com/%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE/%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B8-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8/%D1%8F%D1%82%D0%BE%D1%82%D0%BE/ Отнема около 30 минути дневно пред компютъра и едва ли за някой ще е проблем. Мисълта ми е, че щом не се помага физически, всеки може да отдели малко време и да помогне по този начин!
И сега ще постна една за която се надяваме да спечелим отново, защото наистина е нужна на животинките. Свързана е с тази фондация http://www.animalhope-bulgaria.com/
Ето в какво участват в момента. Копирам го директно от фейсбук стената им и се надявам да има колеги, които да се включат.
Приятели,
новия ни проект "Спаси бездомник от дирофилария" ще закупи така нужния ивермектин и тестове, с чиято помощ ще провеждаме профилактика и лечение на тази коварна болест.
За да ни подкрепите:
1. Регистрирайте се тук: http://www.yatoto.com/
2. Подкрепете ни тук: http://goo.gl/BDkrtV
3. Печелете билети като публикувате веднъж дневно на стената си!
4. И гледате реклами: http://www.yatoto.com/ads
Моля, покрепете и споделете. За бездомничетата, на които ще дадем шанс.
Специални благодарности на Дивите Животни / Wild Animals , които също ни подкрепят тази седмица! smile emoticon
Благодарим Ви!
Поздрави колеги

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Вто 16 юни 2015 16:53

Колеги кажете ми какво да правя с ТЪПА чистачка, която събори гнездо с 4 малки лястовички вътре.Гнездото се намира отрсрани на входната ми врата на панелен блок, лястовичите и гнездото са на боклука.Аз от 10 години си ги гледам и си ги храня понякога.Те всяка пролет си идват и си отиват на есен.Сега ги няма.Бесен съм.Да я утрепя ли?

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Вто 16 юни 2015 21:10

dimovip написа:Бесен съм.Да я утрепя ли?

Уво'2015. :dummy

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 16 юни 2015 21:15

:deal

Върни се в “ОФФ-Топик - други”