Пасат, б5,5, 2003г "странен" шум при спиране?

Техническа и сервизна информация за Passat
CARDI
Автомобил:
Двигател:

Пасат, б5,5, 2003г "странен" шум при спиране?

Мнениеот CARDI » Съб 13 юни 2015 16:33

Здравейте,
Преди 3-4 месеца се возих в колата на мой познат - Голф 4. Направи ми впечатление, че при всяко натискане на спирачката, усещах някакви вибрации(според мен - идващи от предницата), попитах го какво е това, отговори ми, че "всичко е сменил и няма оправяне".
Моята кола е Пасат, б5,5, 2003г, комби.
От 2-3 дни, започна да се появява нещо подобно и при мен. Забелязах го при по-интензивно спиране(не чак до задействане на АБС), чува се нещо като "жужене" и усещам някакви вибрации по колата. На запад, маркировката по пътищата е така направена, че като я настъпиш(било от невнимание, или ако задремеш), усещаш такива вибрации и такова "жужене". Нямам тресене на волана, няма теглене на никъде. При плавно натискане на спирачката, когато само намалявам - няма нищо. Предположих, лагер на предна главина е проблем, при завой - не чувам никакво виене. Вдигах на крик всяко колело, въртях го - нищо притеснително. Вярно, като е на крик, то не е натоварено(при спиране - още повече). Дали пък не е нещо по окачването - носач, тампон, щанга, .......... Преди 2-3 седмици бях на ГТП, не ми казаха за никакво задържане на колелата, при въртене. Колата си има инерция, всичко друго си е нормално.
Някой имал ли е такъв проблем, как го е отстранил?
Благодаря!

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Re: "Странен" шум при спиране?

Мнениеот polovera_9n3 » Съб 13 юни 2015 16:41

Като за начало пробвай с баланс на предни гуми, ако са стари гуми има вероятност на баланса да излезе нула, но като се натовари борда на гумата почва да мятка

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Съб 13 юни 2015 17:48

Предни криви дискове.

Потребителски аватар
tuutii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tuutii » Съб 13 юни 2015 19:56

При мен със същите симптоми,след смяна на всички дискове и накладки,всичко изчезна.
Първо предни,но остана една неприятна вибрация,която се разнасяше по цялото купе.След като смених и задните,всичко изчезна и колата започна да спира много "мазно".

Върни се в “Passat”