Внимавайте с Газовите уредби!!!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Re: Внимавайте с Газовите уредби!!!

Мнениеот Dagestan » Пон 15 юни 2015 14:23

инжектопляктор написа:Някой може ли да ми каже как мога да извадя паспорт, документи за АГУ-то? Къде да ги търся, такива нямам?

Щом казваш, че има данни в сервиза, където е поставяна инсталацията, може би ще могат да ти изведат протокола за монтиране на АГУ, после с този протокол отиваш на пункт за ГТП, който прави и първоначални прегледи на АГУ, те ще ти проверят системата за течове, дали са използвани компоненти според изискванията и ще ти издадат лист за първоначален преглед на АГУ, който вече се явява един вид паспорт. Не съм сигурен обаче, дали може да се направи такъв преглед без протокола и дали този лист за прегледа трябва да се носи в колата.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пон 15 юни 2015 14:35

няма ли една снимка на табелката на бутилката поне да се знае каква е и коя година ?

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Пон 15 юни 2015 14:55

DoH_KuXoT написа:няма ли една снимка на табелката на бутилката поне да се знае каква е и коя година ?

Ако става въпрос за моята, ето 3 - ЦЪК ЦЪК ЦЪК

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пон 15 юни 2015 15:04

не, на гръмналата

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Пон 15 юни 2015 18:47

инжектопляктор написа:
DoH_KuXoT написа:няма ли една снимка на табелката на бутилката поне да се знае каква е и коя година ?

Ако става въпрос за моята, ето 3 - ЦЪК ЦЪК ЦЪК

За тези бутилки MSM Gas какво може да се каже?

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Пон 15 юни 2015 19:15

Изпълняват изискванията на Праввило ЕСЕ 67R–01 на ООН. Би трябвало да са много добри бутилки. Този тип бутилки са освободени от воден тест след 10г. в Германия.

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Пон 15 юни 2015 22:21

инжектопляктор написа:Аз си признавам, че пожарогасител в момента нямам, но трябва да си купя и ще го направя при първа възможност.

Грешка голяма... нямаш си представа колко бързо лумва автомобил. не само, че трябва да имаш, но трябва и да не е заровен в багажника...... имал съм случай на запалване на гориво из двигателя- добре, че за 5 секунди ми беше в ръката и загасих всичко без поражения. сега гледам винаги да ми е под ръка и в изправно състояние :th_up
А тогава имах изправен пожарогасител, точно заради някаква предстояща катаджийска проверка, преди това имах един дето беше само червен, добре, че си купих нов тогава, та ми свърши работа

Потребителски аватар
ivan_pop
Автомобил: OVB
Двигател: X18XE1

Мнениеот ivan_pop » Вто 16 юни 2015 21:31

Тази гръмналата бутилка от снимката ми прилича да е Италианска и ми е набор май!Инцидент може да стане и с дизелов автомобил.Проблема в нашата мила родина е че собствениците на автомобили нехаят за собствената си безопастност и гледат по тънко да минат както с газовата така и с други ремонти по колата.Освен това институциите и те не си вършат работата.Как е минала преглед тази кола,при условие че на прегледа се гледа и газовата?Май е най-важно който може да си спести разходи а друг да си затвори очите и да вземе парите за прегледа!

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Вто 16 юни 2015 21:40

Като човек който си монтира газовите уредби на личните автомобили мога да кажа няколко неща,тая бутилка е дефектна,ако има документи и ресурса не е изчерпан да се отправи претенция към производителя.Понеже някой спомена червени бутилки с надпис огнеопасно,ако намерите такава гръмнала,пратете поздрави от арменския поп,тези червените са 50 лт.и тежат като за 100 лт.и са беларуски и здрави.Миналата седмица от един пасат ми подариха 40 лт.бутилка на 6 години със ловато сонда която е в окаяно състояние,в багажника возя 60 лт.сопотска бутилка на 41 години.Изглежда чисто нова в сравнение със тази на 6 години както от вън,така и от вътре,разбира се дефектоскопия не съм правил,но скоро няма да я сменя,въпреки че миналата седмица ходих за атикер във резервната гума.Тая бутилка от снимките е дефектна!!!

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 16 юни 2015 21:53

Понеже няколко пъти се спомена за евросонда да уточня, че с нея или без нея бутилката пак е щяла да си гръмне по абсолютно същия начин.

Потребителски аватар
SpeeDLine
Автомобил: Audi A3 1.8T
Двигател: AGU 1998

Мнениеот SpeeDLine » Сря 17 юни 2015 19:37

ktamen написа:Понеже няколко пъти се спомена за евросонда да уточня, че с нея или без нея бутилката пак е щяла да си гръмне по абсолютно същия начин.

Нямаше ли да сработи клапана за високо налягане?

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 17 юни 2015 19:52

Предпазен клапан за високо налягане си имат и старите сонди. Разликата с евросондите е само допълнителен електромагнитен клапан към тънката тръбичка, ползата от него е твърде съмнителна.
Самият предпазен клапан за високо налягане има много просто и много надеждно устройство. Бутилката е гръмнала щото е много долнокачествено изпълнение. Възрастта на самата бутилка няма никаква връзка със здравината и, освен ако не е прекалено разядена от ръжда.
Освен от дебелината и качеството на ламарината, здравината зависи и от диаметъра на бутилката - по-малък диаметър - по-здрава бутилка. Тороидалните бутилки са по-слаби от обикновените заради сложната форма.
Малко ми е странно, че бутилките в Бг изкарват по 10 години, а в Германия по 20. По стара българска традиция отново трябва да покажем, че сме по-католици от папата.

Потребителски аватар
haga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот haga » Сря 17 юни 2015 20:37

И сега какво?
На 10 години ще сменяме газовите бутилки или ще премерват и удължат срока на ползване?

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Сря 17 юни 2015 21:40

Може би не е лошо да се направи нещо като списък с опасни марки и модели бутилки. :deal
Така хората ще знаят дали носят бомба в колата. :rolleyes

ak101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ak101 » Чет 18 юни 2015 10:50

ktamen написа: Възрастта на самата бутилка няма никаква връзка със здравината и, освен ако не е прекалено разядена от ръжда.

Умора на материала.

Върни се в “Автогазови уредби”