Какво да правя? Опит за кражба

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Re: Какво да правя? Опит за кражба

Мнениеот zografski » Вто 16 юни 2015 12:21

Аз до колкото знам, става дума за документи на колата, както и ключове от колата ако е имало, отново няма да ти изплатят и стотинка! Единствено за от винетния стикер няма проблем да ти седи отрязъка, но всичко друго или в теб или дома!

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Вто 16 юни 2015 12:27

Точно за Армеец е задължително да имаш една полица от каското с документа,че си платил в колата.Гражданската е един хвърчащ лист който не е проблем да ти го даде брокера.

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Вто 16 юни 2015 12:36

Да на мен ми казаха че е пррпоръчително да оставям копието от полицата на седалката. Но за гражданската ме предупредиха оригинал, не копие трябва да се представи заедно с талончето на гражданската.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Вто 16 юни 2015 12:38

Гражданската се печати на принтер и всичко е оригинал.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 16 юни 2015 12:58

чудя се как препоръчвате компания, която има такива изисквания ?

какво пречи да ти бият два шамара и да ти вземат ключа, или това вече не е кражба ?

Не ми стана ясно, авторът как е разбрал, че искат да му крадат колата ? често пъти се оказва само пребъркване

sanita.baby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sanita.baby » Вто 16 юни 2015 13:06

VWGT написа:
Не ми стана ясно, авторът как е разбрал, че искат да му крадат колата ? често пъти се оказва само пребъркване

веднага ти отговорям - като си видях врата ми стана ясно, че някой ми е разбил колата. Звъннах в полицията и те ми казаха да ида на място(и на мен не ми мина през ума, че някой е искал да я открадне). Добре, паля и идвам, ама уви - като че няма къде да пъхна ключа ми просветна каква е работата и въобще не се съмнявам какви са били намеренията.

Последна промяна от sanita.baby на Вто 16 юни 2015 13:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 16 юни 2015 13:11

Талончето за преглед и полицата за ГО не са документи за собственост и съответно не могат да бъдат законно основание за неизплащане на щета. Основание обаче могат да бъдат доста други подробности, които всеки застраховател определя по своя преценка в Общите Условия за Каско. Съответно за собствениците е важно да знаят какво пише там и в случай на щета да имат предвид какво може да ги очаква.

Аз лично доста съм прочел по въпроса и доста ядове имах (подробности тук):
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=377831

На тези, които си мислят, че като се застраховат в Армеец, няма да им откраднат колата им пожелавам най-вече късмет и здрави нерви, защото това е заблуда, която няма общо с реалността. Отново личен опит.

Ако искате да не ви крадат колата - прочетете линка, който съм постнал в предишното си мнение (http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=1&t=355611). По-добре да прежалиш 200-300-400 лв за качествена аларма и имобилайзер, отколкото да трепериш денонощно и да се занимаваш със застрахователи.

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Вто 16 юни 2015 13:17

Аз си го казвам че сигурност с армеец имаш във Варна. Цитирам само едно изречение от разговора ми с една организация когато ми откраднаха колата- "за следващата кола ще знаеш да си направиш каско на Армеец, никой не пипа защото знаят че ние ги пазим".

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 16 юни 2015 13:24

Каква сигурност? Някъде нещо черно на бяло? Утре като ми откраднат колата, застрахована в Армеец, ти ли ще ми поемеш щетата, гаранция ли даваш?

Подобни изказвания са абсолютно подвеждащи и нямат никаква полза за никого. Единствено за "вярващите"...

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 16 юни 2015 13:28

е и за брокерите на компанията. Евтина реклама.

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Вто 16 юни 2015 13:35

Ами вие сте във София, реалността във Варна е друга и хората които живеят тук знаят че е така. Че има една организация през която минава всичко и по някаква случайност те пазят колите на Армеец. Хич не ща и да им правя реклама защото си мисля че кражбата на колата беше точно с цел да я застраховам при "правилната" компания. Не става въпрос за черно на бяло тук, а за реалноста в град в който мутренските години не са приключили.

sanita.baby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sanita.baby » Вто 16 юни 2015 13:44

Traytor написа: в град, в който мутренските години не са приключили.

Реално никъде не са приключили. Всички търсим "правилната" компания.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 16 юни 2015 13:46

Че има една организация през която минава всичко и по някаква случайност те пазят колите на Армеец
Пак казвам - блажени са вярващите! Аз също бях един от тях, докато не се разбра по трудния начин, че това не е точно така. Крадците гастролират и ги боли фара дали са откраднали кола на Армеец във Варна или в София или в село Сусурлево. Обясни ми моля каква е разликата за Армеец дали им крадат колата във Варна или в София? Парите/щетите са си едни и същи, съответно ако имаше наистина някой да ги пази тези коли, то моята кола нямаше да ми я плащат, а щяха да ми я намерят или пък изобщо нямаше да я крадат. Но късмет ти пожелавам, не ми се спори с хора, които вярват в суеверия и благи приказки.

А относно брокерите - силно препоръчително е когато се сключва застраховка да се ползват услугите на застрахователен брокер. И то истински брокер, а не СДИ, които са едни събирачи на пари, които не си местят пръста в случай на щета...

Услугите на брокера са безплатни и обикновено включват:
- Помощ при избор на застраховател - сериозните брокери работят с всички застрахователи на пазара и могат да сключват полици с всеки избран застраховател;
- Помощ при възникнало ПТП - денонощен телефон, на който звъниш когато нещо стане и получаваш съвет какво да правиш и да пишеш в протоколите, за да няма проблеми после със завеждането на щетата;
- Помощ при завеждане на щета при застрахователя - попълване на документи, огледи и т.н.;
- Помощ при ликвидация на щета - избор на сервиз, ремонт, огледи и т.н.;
- Някои дори дават безплатен заместващ автомобил, докато колата е в сервиза!

Общо взето в СДИ единствено сключват полицата, след това се оправяш сам. Ако им звъннеш при ПТП най-много да ти кажат телефона на застрахователя, когото трябва да информираш...

Ако се чудите кой брокер да ползвате - потърсете във форума, а и извън него - звъннете, питайте го какви услуги предлага при сключено автокаско и си преценете как и къде да си сключите застраховката. Неизползването на застрахователен брокер може единствено да доведе до главоболия в последствие, които могат да се спестят напълно безплатно.

sanita.baby
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sanita.baby » Вто 16 юни 2015 15:16

Мнението ми за SDI e същото. Не разбират това, което предлагат, а да съдействат - забравете. Човек се подлъгва, заради отстъпките, които правят и наистина са им добри цените, но нищо повече. :banghead А кои са добрите брокери/посредници, не ми е известно. Ще потърся във форума, но следващия път, когато се стигне до застраховка.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Вто 16 юни 2015 16:35

Traytor написа:Каското не покрива нищо ако някой от документите е бил в колата...

Това май не е на 100% вярно. Ако талона е в колата, това вече е друга бира, но за ГТП и ГО за първи път чувам/чета.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”