Какво да правя? Опит за кражба
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Re: Какво да правя? Опит за кражба
Аз до колкото знам, става дума за документи на колата, както и ключове от колата ако е имало, отново няма да ти изплатят и стотинка! Единствено за от винетния стикер няма проблем да ти седи отрязъка, но всичко друго или в теб или дома!
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Точно за Армеец е задължително да имаш една полица от каското с документа,че си платил в колата.Гражданската е един хвърчащ лист който не е проблем да ти го даде брокера.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Да на мен ми казаха че е пррпоръчително да оставям копието от полицата на седалката. Но за гражданската ме предупредиха оригинал, не копие трябва да се представи заедно с талончето на гражданската.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Гражданската се печати на принтер и всичко е оригинал.
чудя се как препоръчвате компания, която има такива изисквания ?
какво пречи да ти бият два шамара и да ти вземат ключа, или това вече не е кражба ?
Не ми стана ясно, авторът как е разбрал, че искат да му крадат колата ? често пъти се оказва само пребъркване
какво пречи да ти бият два шамара и да ти вземат ключа, или това вече не е кражба ?
Не ми стана ясно, авторът как е разбрал, че искат да му крадат колата ? често пъти се оказва само пребъркване
-
- Автомобил:
- Двигател:
VWGT написа:
веднага ти отговорям - като си видях врата ми стана ясно, че някой ми е разбил колата. Звъннах в полицията и те ми казаха да ида на място(и на мен не ми мина през ума, че някой е искал да я открадне). Добре, паля и идвам, ама уви - като че няма къде да пъхна ключа ми просветна каква е работата и въобще не се съмнявам какви са били намеренията.
Последна промяна от sanita.baby на Вто 16 юни 2015 13:11, променено общо 1 път.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Талончето за преглед и полицата за ГО не са документи за собственост и съответно не могат да бъдат законно основание за неизплащане на щета. Основание обаче могат да бъдат доста други подробности, които всеки застраховател определя по своя преценка в Общите Условия за Каско. Съответно за собствениците е важно да знаят какво пише там и в случай на щета да имат предвид какво може да ги очаква.
Аз лично доста съм прочел по въпроса и доста ядове имах (подробности тук):
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=377831
На тези, които си мислят, че като се застраховат в Армеец, няма да им откраднат колата им пожелавам най-вече късмет и здрави нерви, защото това е заблуда, която няма общо с реалността. Отново личен опит.
Ако искате да не ви крадат колата - прочетете линка, който съм постнал в предишното си мнение (http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=1&t=355611). По-добре да прежалиш 200-300-400 лв за качествена аларма и имобилайзер, отколкото да трепериш денонощно и да се занимаваш със застрахователи.
Аз лично доста съм прочел по въпроса и доста ядове имах (подробности тук):
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=377831
На тези, които си мислят, че като се застраховат в Армеец, няма да им откраднат колата им пожелавам най-вече късмет и здрави нерви, защото това е заблуда, която няма общо с реалността. Отново личен опит.
Ако искате да не ви крадат колата - прочетете линка, който съм постнал в предишното си мнение (http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=1&t=355611). По-добре да прежалиш 200-300-400 лв за качествена аларма и имобилайзер, отколкото да трепериш денонощно и да се занимаваш със застрахователи.
- Traytor
Аз си го казвам че сигурност с армеец имаш във Варна. Цитирам само едно изречение от разговора ми с една организация когато ми откраднаха колата- "за следващата кола ще знаеш да си направиш каско на Армеец, никой не пипа защото знаят че ние ги пазим".
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
Каква сигурност? Някъде нещо черно на бяло? Утре като ми откраднат колата, застрахована в Армеец, ти ли ще ми поемеш щетата, гаранция ли даваш?
Подобни изказвания са абсолютно подвеждащи и нямат никаква полза за никого. Единствено за "вярващите"...
Подобни изказвания са абсолютно подвеждащи и нямат никаква полза за никого. Единствено за "вярващите"...
- Traytor
Ами вие сте във София, реалността във Варна е друга и хората които живеят тук знаят че е така. Че има една организация през която минава всичко и по някаква случайност те пазят колите на Армеец. Хич не ща и да им правя реклама защото си мисля че кражбата на колата беше точно с цел да я застраховам при "правилната" компания. Не става въпрос за черно на бяло тук, а за реалноста в град в който мутренските години не са приключили.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Traytor написа: в град, в който мутренските години не са приключили.
Реално никъде не са приключили. Всички търсим "правилната" компания.
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
Пак казвам - блажени са вярващите! Аз също бях един от тях, докато не се разбра по трудния начин, че това не е точно така. Крадците гастролират и ги боли фара дали са откраднали кола на Армеец във Варна или в София или в село Сусурлево. Обясни ми моля каква е разликата за Армеец дали им крадат колата във Варна или в София? Парите/щетите са си едни и същи, съответно ако имаше наистина някой да ги пази тези коли, то моята кола нямаше да ми я плащат, а щяха да ми я намерят или пък изобщо нямаше да я крадат. Но късмет ти пожелавам, не ми се спори с хора, които вярват в суеверия и благи приказки.Че има една организация през която минава всичко и по някаква случайност те пазят колите на Армеец
А относно брокерите - силно препоръчително е когато се сключва застраховка да се ползват услугите на застрахователен брокер. И то истински брокер, а не СДИ, които са едни събирачи на пари, които не си местят пръста в случай на щета...
Услугите на брокера са безплатни и обикновено включват:
- Помощ при избор на застраховател - сериозните брокери работят с всички застрахователи на пазара и могат да сключват полици с всеки избран застраховател;
- Помощ при възникнало ПТП - денонощен телефон, на който звъниш когато нещо стане и получаваш съвет какво да правиш и да пишеш в протоколите, за да няма проблеми после със завеждането на щетата;
- Помощ при завеждане на щета при застрахователя - попълване на документи, огледи и т.н.;
- Помощ при ликвидация на щета - избор на сервиз, ремонт, огледи и т.н.;
- Някои дори дават безплатен заместващ автомобил, докато колата е в сервиза!
Общо взето в СДИ единствено сключват полицата, след това се оправяш сам. Ако им звъннеш при ПТП най-много да ти кажат телефона на застрахователя, когото трябва да информираш...
Ако се чудите кой брокер да ползвате - потърсете във форума, а и извън него - звъннете, питайте го какви услуги предлага при сключено автокаско и си преценете как и къде да си сключите застраховката. Неизползването на застрахователен брокер може единствено да доведе до главоболия в последствие, които могат да се спестят напълно безплатно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мнението ми за SDI e същото. Не разбират това, което предлагат, а да съдействат - забравете. Човек се подлъгва, заради отстъпките, които правят и наистина са им добри цените, но нищо повече.
А кои са добрите брокери/посредници, не ми е известно. Ще потърся във форума, но следващия път, когато се стигне до застраховка.

- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Traytor написа:Каското не покрива нищо ако някой от документите е бил в колата...
Това май не е на 100% вярно. Ако талона е в колата, това вече е друга бира, но за ГТП и ГО за първи път чувам/чета.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”