Volvo vs Ford vs Opel
- qm_parket
- Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
- Двигател: D40
Volvo vs Ford vs Opel
Здравейте, колеги!
Наскоро се разделих с VW си и сега се озъртам за нещо по-ново. Голф 5 и Пасат 5 и 6 не ме радват като визия, а бюджета ми не стига за Голф 6. Заради това съм се спрял на 3 различни от VAG групата автомобили, а именно Ford, Volvo и Opel. Бюджета ми е около 7-8 к лв. Автомобилът, който ще си купя искам да е дизел, след 2004 г. и да има колкото се може повече полезни екстри. Като модели съм се спрял на:
- Volvo C30/S40 2.0D 136 к.с. - от Volvo тези двете ми грабнаха погледа. Достатъчно мощни, а и за двигателя чета позитиви;
- Ford Focus 1.6/1.8 - от Ford-a по-новичкия Focus ми изглежда добре. Имам роднини с такъв и казват, че е много хубава кола. Мненията, които чета за марката са всякакви, има много доволни, има и доста хейтъри;
- Opel Astra 1.7/1.9 CDTI - това е може би последния вариант. За Опел съм чувал чубави неща за двигателите им, но не и за тенекиите им, така че Opel са краен вариант.
Бих искал да чуя вашите мнения за тези марки/модели. Колата ще се кара предимно извънградско със съотношение 80:20 в полза на извънградското шофиране. Интересува ме удобство, здравина на частите и материалите по интериора и екстериора, поддръжка и разбира се разход. Вашите мнения са важни за мен, очаквам ги с нетърпение.
Наскоро се разделих с VW си и сега се озъртам за нещо по-ново. Голф 5 и Пасат 5 и 6 не ме радват като визия, а бюджета ми не стига за Голф 6. Заради това съм се спрял на 3 различни от VAG групата автомобили, а именно Ford, Volvo и Opel. Бюджета ми е около 7-8 к лв. Автомобилът, който ще си купя искам да е дизел, след 2004 г. и да има колкото се може повече полезни екстри. Като модели съм се спрял на:
- Volvo C30/S40 2.0D 136 к.с. - от Volvo тези двете ми грабнаха погледа. Достатъчно мощни, а и за двигателя чета позитиви;
- Ford Focus 1.6/1.8 - от Ford-a по-новичкия Focus ми изглежда добре. Имам роднини с такъв и казват, че е много хубава кола. Мненията, които чета за марката са всякакви, има много доволни, има и доста хейтъри;
- Opel Astra 1.7/1.9 CDTI - това е може би последния вариант. За Опел съм чувал чубави неща за двигателите им, но не и за тенекиите им, така че Opel са краен вариант.
Бих искал да чуя вашите мнения за тези марки/модели. Колата ще се кара предимно извънградско със съотношение 80:20 в полза на извънградското шофиране. Интересува ме удобство, здравина на частите и материалите по интериора и екстериора, поддръжка и разбира се разход. Вашите мнения са важни за мен, очаквам ги с нетърпение.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: Volvo vs Ford vs Opel
В този бюджет идеално влиза Корола 05-06г. 2.0 D4D щом се търси компактен дизелов хеч аз бих се загледал на там 

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
На опелите ламарините вече не са такива,каквито бяха!Този проблем е оправен,така че не оставяй на заден план астрата!По-добре задраскай този Форд и отиди да покараш волвото и астрата и тогава прецени коя е твоята кола!
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Мой приятел си купи наскоро Астра комби 1.7 cdti 101коня май беше 2004та. Върви доста доволно, пъргава кола е, има за моите възгледи сравнително голям багажник, отзад мястото е колкото в полото ми. НЕ МИ ХАРЕСА: вътре така е направено таблото, че няма къде да си сложиш едно кафенце, няма ниши из таблото за разни неща, има едни тесни отвори във вратите, но там като си сложиш телефона, и ако звънне, зор е докато го изкараш- това ми се случи- не е приятно, бих казал опасно. Като влезна аз в кола - започвам да се разтоварвам- цигарите тука, кафето там, телефоните другаде, чантата с документи- некъде- искам да имам много места за тези неща, опела ги няма. Тези мои критерий засега покрива полото, което карам и рено сценик. за другите не мога да кажа. Успех 

Влизаш във Волвото....затваряш вратата...чуваш характерният кух плътен звук и просто разговорът приключва.Опела остава някъде далеч във спомените ти.... 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
1.7 cdti 101к.с. му е кекава турбинката, не препоръчвам тази кола. Виж за 1.9 мотор на Фият , е къде къде по-добрият , всъщност е един от най-добрите на пазара КР мотори . За другите посочени нямам мнение.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Вълчан написа:Влизаш във Волвото....затваряш вратата...чуваш характерният кух плътен звук и просто разговорът приключва.Опела остава някъде далеч във спомените ти....
Не знам дали си затварял вратата на Астра H, не случайно дизеловата хеч версия тежи 1450кг празна.

C30 ми харесва, но ми беше скъпо когато си търсих Голф 6... е не е чак толкова яко пък.

Реално за бюджет от 7-8К, Астра Н и Фокус 2 са правилните компактни автомобили.

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Астра 1.9 - отличен избор!
- qm_parket
Не съм вярвал, че фенове на VW ще ме насочат към Opel. Volvo-то доста повече ми харесва, особено това обсъжданото
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Ако ще е волво,вземи си истинско.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11321536779865358&slink=9vd9hi
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11321536779865358&slink=9vd9hi
- qm_parket
Да, и на мен ми се кара такова, ама много скъпо идва. А Леоните как са като автомобили? Интересуват ме 4х4 версиите.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Ми хубави са как да са :) Кой Леон? Първото поколение се произвежда чак до 2005г и няма нищо общо с второто... Иначе C30 по мойте критерии читаво е много над 10К и почти ги няма. 

- qm_parket
Точно първото поколение, само че 4х4 (Cupra ли бяха)?
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Скачай на Волво, и въобще не мисли за Опел...Даже по-добре Форд от колкото Опел..
Сеат? По-добре някой VW Голф
Сеат? По-добре някой VW Голф

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм съгласен и явно не си проверил нещата. Опела е прекрасна кола. А след 96-та година, купетата са им поцинковани. Астрата е изцяло поцинкована и няма да имаш проблем с ръждата, дори я дават в топ 10 на най-добре защитените от корозия коли.
Фокуса е точно обратното в топ 5 ама за най-лоша антикорозионна защита.
Най-устойчиви на ръжда модели 2002-2003 г.
Audi A4, Volvo 70-series, Volkswagen Golf, Mercedes C-class, Opel Astra, Renault Megane, Volvo 40-series, Volkswagen Passat, Mitsubishi Carisma, Skoda Octavia, Nissan Micra, Peugeot 307, Citroen C5, Saab 9-5.
Податливи на ръжда модели 2002-2003 г.
Mazda6, Ford Focus, Seat Ibiza, Ford Mondeo, BMW 5-Series, Mercedes E-Class, Toyota Corolla, BMW 3-Series, Saab 9-3, Fiat Punto
Най-устойчиви на ръжда модели 2004-2005 г.
BMW 5-series, Nissan Micra, Renault Megane, Volvo 40-series, Ford Mondeo, Peugeot 307, Saab 9-3, Fiat Punto, Volvo 70-series, Opel Astra, Saab 9-5, Skoda Octavia, Citroen C5, Volkswagen Golf.
Податливи на ръжда 2004-2005 г.
Hyundai Santa Fe, Kia Picanto, Ford Focus, Hyundai Tucson, Toyota Corolla, BMW 3-Series, Volkswagen Passat, Mercedes A-class
Волвото както колегата каза, ако ще е читаво ще е доста над посочената от теб сума. Да не говорим, че и поддръжката му е скъпа, а и частите май не са от най-лесните за издирване(втора ръка).
По-добре си купи по-масова кола, за която ще има много части и съответни цените ще са по-тънки.
Фокуса е точно обратното в топ 5 ама за най-лоша антикорозионна защита.
Най-устойчиви на ръжда модели 2002-2003 г.
Audi A4, Volvo 70-series, Volkswagen Golf, Mercedes C-class, Opel Astra, Renault Megane, Volvo 40-series, Volkswagen Passat, Mitsubishi Carisma, Skoda Octavia, Nissan Micra, Peugeot 307, Citroen C5, Saab 9-5.
Податливи на ръжда модели 2002-2003 г.
Mazda6, Ford Focus, Seat Ibiza, Ford Mondeo, BMW 5-Series, Mercedes E-Class, Toyota Corolla, BMW 3-Series, Saab 9-3, Fiat Punto
Най-устойчиви на ръжда модели 2004-2005 г.
BMW 5-series, Nissan Micra, Renault Megane, Volvo 40-series, Ford Mondeo, Peugeot 307, Saab 9-3, Fiat Punto, Volvo 70-series, Opel Astra, Saab 9-5, Skoda Octavia, Citroen C5, Volkswagen Golf.
Податливи на ръжда 2004-2005 г.
Hyundai Santa Fe, Kia Picanto, Ford Focus, Hyundai Tucson, Toyota Corolla, BMW 3-Series, Volkswagen Passat, Mercedes A-class
Волвото както колегата каза, ако ще е читаво ще е доста над посочената от теб сума. Да не говорим, че и поддръжката му е скъпа, а и частите май не са от най-лесните за издирване(втора ръка).
По-добре си купи по-масова кола, за която ще има много части и съответни цените ще са по-тънки.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”