Пасат В5.5 1.9 тди 101 к.с. Въпрос турбо

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
bloodyroots
Автомобил:
Двигател:

Пасат В5.5 1.9 тди 101 к.с. Въпрос турбо

Мнениеот bloodyroots » Сря 17 юни 2015 8:42

Здравейте!
Първо искам да се извиня, защото най-вероятно не пиша, където трябва. Просто в момента не разполагам с много свободно време, което ще ми е нужно да се запозная с правилата във форума. Та директно на въпроса. Имам Пасат Б5.5, 1.9, 101к.с. Тази сутрин докато пътувах към работа, изведнъж колата изгуби мощност, турбото не се чуваше и едвам се добрах. Гледах в огледалото докато карам, отзад никакъв дим. Някой може ли да каже нещо по въпроса? Много Ви благодаря предварително и хубав ден желая на всички!
p.s. И ако може да ми препоръчате добър сервиз във Варна!

Потребителски аватар
yanio
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос турбо

Мнениеот yanio » Сря 17 юни 2015 11:37

Като изгасиш и запалиш оправя ли се? Най-вероятно пренадува или някой маркуч е излязъл/скъсал. Напиши в търсачката "турбо пренадува" и ще ти излязат 412415413 теми. :smile

bloodyroots
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос турбо

Мнениеот bloodyroots » Сря 17 юни 2015 13:08

Да оправя се

novatora
Автомобил: vw passat b5.5
Двигател: AVF 2001
Контакти:

Re: Пасат В5.5 1.9 тди 101 к.с. Въпрос турбо

Мнениеот novatora » Чет 18 юни 2015 9:03

Това е епидемичната болест на зацапаната променлива геометрия. Турбото пренадува заради ненавременното му разтоварване и екуто реже горивото за да не думне. След гасене и палене е един вид ресетване и проблема изчезва до следващото пренадуване. Лекува се с почистването на променливахта геометрия. Ако не е от нея може да има недобре работещ н75 или актуатор. Трябва да се провери от човек разбиращ от ваг групата. Аз имах такива забивания и смених всички вакумни маркучи де що има по мотора заедно с бяло черното клапанче. Понякога сега пак го прави но това е защото карам градско повече и се позацапва геометрията. Като и направя пътуване по магистрала с 140 км в час и 3000 оборота 20-30 мин пробег, след това с месеци не се обажда пренадувката. Така че тези коли искат и настъпване за профилактика.

Върни се в “Дизелови агрегати”