Колко дизел ви горят колите ?
- inspektora
- Автомобил: Honda CR-V
- Двигател: i_ctdi N22A2 2008
Re: Колко дизел ви горят колите ?
Изминати 814 км. 20/80 - градско/изънградско. Разумно каране, през повечето време на климатроник. Заредени 45 л. от пълно до пълно. Разход 5,53 л/100 км.
siso_k написа:GreyGreen написа:Така, нека направя и аз малко "ъпдейт" за моя AFN в купе на A4....
Кое му е икономичното бе колега...аз ако трябва да карам 850 км. с тая скорост ще си прережа вените. Преди две седмици пътувах по Подбалкана Сливен-София - към 260 км. за 4 часа - Гофа ми даде около 8/100 газ, но едвам издържах. То там повече от 120 няма къде да караш и то доста рядко, затова не мисля да повтарям скоро. Сега ако кажеш, че си карал и без климатик в тая жега...
Климатроникът беше включен през 90% от времето на прехода, изключвах го само при нужда от бързо изпреварване. Не знам защо мислиш, че 4,5-5 л/100 км е лош разход колега... А това, че не издържаш да караш със "съобразена" скорост си е твой проблем. Тези 850 км (отиване и връщане) ги изминах за близо 13 часа с 4-5 спирания... не виждам нищо срамно в това - тръгнах на почивка, а не на състезание. Освен това в Гърция глобите за превишена скорост започват от 300 евро, а катаджиите им са досущ като нашите - крият се в храсти и чакат с радари след ограничителен знак 50км/ч. Освен това от българска страна има огромен трафик от товарни камиони, а местността е планинска... въобще трудно е да се поддържа висока скорост. За да те успокоя - изпробвал съм я същия АФН и по маршрут София - Сливен по АМ "Тракия", при скоро 150-200 км/ч разходът е около 13л/100 км, което пак ми се струва малко.
-
valiosport
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
GreyGreen написа:изпробвал съм я същия АФН и по маршрут София - Сливен по АМ "Тракия", при скоро 150-200 км/ч разходът е около 13л/100
Колега какви са тия скорости
Аз съм с 6 скорости и при над 160км/ч отивам над 3000 оборота, представям си при 200км/ч с какви обороти ти е двигатела 
-
Svetlix
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Изчистил е колекторите 

- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Абе и на мен така като си търсих кола, един с пасат 5.5 131 коня 6 скорости ми вика по магистралата с 220 карал и викам, човек ти си я продухал и точно такава и беше, издухана!
Последна промяна от betaserk на Сря 17 юни 2015 20:11, променено общо 1 път.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
При мен с 225км в час(един път съм карал с толкова и честно казано ми стига) оборотите си бяха около 4500 ако не се лъжа, малко ми беше стреснато за да гледам много оборотомера.
-
xxx_man
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF
При максимална скорост по аутодата 201 км/ч, 225 км/ч е направо .......... !!! 
- Traytor
Колата е с ремап, а сега за да те вкарам в още размисли и страсти бяхме 4 човека с малко багаж 

- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Аз съм развивал най-много за сега 140 повече ме е страх
и нямам и намерение да вдигам, опасна работа е, изведнъж ако ти изкочи нещо или имаще един моторист едно врабче му влезнало през каската и до там, който бърза закъснява, може по бавно да стигнеш до където ще отиваш, по добре отколкото въобще да не стигнеш. Дето имаше една снимка във фейса пишеше "карайте внимателно, някой ви обича!" И като стана дума сам да се
че темата май беше колко ви горят колите а ние го ударихме на дернек, моята гори 6.2 с климатрон и автопилот на 120

че темата май беше колко ви горят колите а ние го ударихме на дернек, моята гори 6.2 с климатрон и автопилот на 120

- Traytor
Аз не карам винаги с тия скорости, както казах съм го направил веднъж. Много редки случаи като ми се наложи да изпреваря 4-5 глупака които са решили да не спазват дистанция стигам до 150-160 иначе 120 си ми е скоростта и 140 на темпомат на магистралата. На мен си ми гори, предполагам е от ремап-а защото 120км/ч около 70км и 140км/ч за още 80км рядко ми пада под 7/100 обикновенно е 7.2 (това е по борд, по касови бележки излезе 7/100 комбинирано градско/извънградско 20/80% да го кажем).
-
valiosport
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Е не си мисли,че само ти си с ремапната кола
Общо взето не и ли газиш педала да хвърля "кюмур" разхода е еднакъв
Моя си е 6/100 извън града като никога не съм се старал да падне под този.
В града както и да я цепя над 9/100 трудно може да го докарам
Като се има предвид че нито съм поглеждал състоянието на разпределителния вал и не е правен никога реглаж на дюзите. А помпа-дюзите имат склонност да изяждат разпределителния вал.
Така че е възможно разхода да падне една идея надолу...
Само ме дразни че като загрее много ми се вдига разхода на празен ход...
Най ме дразни като вида някой, качил семейството си и колата пълна с багаж и тръгнал да се състезава....
Миналата седмица един пич ме изпревари с някаква малка количка, беше качил семейството си и я беше напълнил с багаж догоре....
Сигурно после се е похвалил как е отнесъл GTI
Общо взето не и ли газиш педала да хвърля "кюмур" разхода е еднакъв
Моя си е 6/100 извън града като никога не съм се старал да падне под този.
В града както и да я цепя над 9/100 трудно може да го докарам
Като се има предвид че нито съм поглеждал състоянието на разпределителния вал и не е правен никога реглаж на дюзите. А помпа-дюзите имат склонност да изяждат разпределителния вал.
Така че е възможно разхода да падне една идея надолу...
Само ме дразни че като загрее много ми се вдига разхода на празен ход...
Най ме дразни като вида някой, качил семейството си и колата пълна с багаж и тръгнал да се състезава....
Миналата седмица един пич ме изпревари с някаква малка количка, беше качил семейството си и я беше напълнил с багаж догоре.... Сигурно после се е похвалил как е отнесъл GTI

Последна промяна от valiosport на Сря 17 юни 2015 22:42, променено общо 1 път.
- Traytor
За празния ход и аз го забелязах. Колкото до ремапа, все не ми остават пари да отида да ми го направи Иво във Варна, щото мойта в момента по негови думи е прекалено надута. Ама то от поддръжка не остават пари за глезотии 

- manchorov
- Автомобил:
- Двигател:
Нали не мислиш,че след ремапа ти се е дигнала максималната скорост с 20км???Иначе много се кефя на хора където колите им горят 4-5-6 градско.При положение,че по каталог е 7 и нещо примерно.
- Traytor
Не е с 20км, с 14км/ч е. Но добре, понеже съм забелязал че във форума половината хора познават колата ти по-добре от теб самия ще кажа че не съм ги вдигнал, че километража ми е повреден и за това съм видял 225.
- hooligan_sk
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Километражите са завишени заводски, 225км/ч е към 210-212км/ч. След ремап мотора работи ефективно до малко по-високи обороти, така че и максималната скорост може леко да се вдигне. Това е, стига сте го мислили. 
Върни се в “Дизелови агрегати”