Golf MK3 GTI ABF завива на ляво

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ABFan
Автомобил: VW Polo GTI AW
Двигател: EA888 gen3

Golf MK3 GTI ABF завива на ляво

Мнениеот ABFan » Сря 17 юни 2015 19:49

Здравейте колеги

Помагайте, че съм останал в озадачение. Колата завива на ляво, като пусна волана!!! Значи по окачването всичко е сменено с ново, тампоните по носачите са нови , тези от горе над амортесьора също съм ги сменил. Всичко по окачването е здраво няма нищо износено или счупено, скоро я водих на регулаж, всичко е регулирано без никакви странични проблеми. Джантите са прави, гумите нямат никъде криво или усукано. Накратко всичко си и е както трябва, обаче пусна ли волана колата тръгва леко на ляво, което не мога да си го обясня от къде идва, при условие че всичко и е в ред!!!!

ivan-
Автомобил: golf 3 GL
Двигател: aam 1.8

Re: Голф 3 GTI ABF завива на ляво

Мнениеот ivan- » Сря 17 юни 2015 20:19

възможно е когато са ти регулирали предницата, да не са успели да развият единия накрайник и да са въртели само другия! после са свалили волана и са го поставили отново, изправен! в този случай е възможно колата да се държи така! мисля, че разбираш какво искам да кажа!

Потребителски аватар
1995
Автомобил: 2x vw golf 3
Двигател: 1.4 ABD 1993 - 1.6 AEA 1995

Мнениеот 1995 » Сря 17 юни 2015 20:32

Колега, направи отново регулаж на друго място...100% е от регулажа

Потребителски аватар
bahyr
Автомобил: LEON ST
Двигател: CXSA

Мнениеот bahyr » Сря 17 юни 2015 21:12

Вдигни я отпред във въздуха с два крика и запали.
Имаше преди време такава тема и се оказа рейка.
Пича като написа накрая, че след тоя тест сама почнала да завива и всички в темата бяха :eek

ABFan

Мнениеот ABFan » Сря 17 юни 2015 21:23

Ами на регулаж съм я карал няколко пъти. Последно в рамките на един месец я карах два пъти, първия като смених тампоните ма макферсона, тъй като тогава си помислих че може да са заминали лагерчетата на тампоните и купих нови и ги смених и пак я откарах на регулаж, обаче завиването пак си го имаше.... После пък сменявах тампоните по носачите, тъй като на левия носач задния тампон беше заминал взех нови и то възможно най добрите дето ги има , всичко сменено, биалетата здрави, шарнири и те са здрави, обаче тва странно завиване пак си го има. Даже последния път преди регулажа ходих при едни гумаджии и раздвижихме хубаво всички болтове, от които зависи регулажа и после обратно. При регулирането всичко си беше точно, даже го накарах тоз да ми пусне малко по отрицателен ъгъл на макферсоните....
Тва вече ме учудва не мога да схванем кво става
Имах и леко съмнение да не е от джантите, обаче имам два чифта джанти 15ки зимни и 17ки летни, като и при двата чифта го прави, но да кажа че нито джантите имат проблем защото са напълно здрави, пък гумите са ми чисто нови нямат никакви забележки....

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Сря 17 юни 2015 22:17

bahyr написа:Вдигни я отпред във въздуха с два крика и запали.
Имаше преди време такава тема и се оказа рейка.
Пича като написа накрая, че след тоя тест сама почнала да завива и всички в темата бяха :eek

+1

ABFan

Re: Golf MK3 GTI ABF завива на ляво

Мнениеот ABFan » Сря 17 юни 2015 23:32

То имаше момент, в който се усъмних да не би да има някакъв проблем с рейката, обаче то какво вътре в нея ще може да я накара да завива сама?
Иначе това е добра идея да дигна предницата и да видя дали наистина ще завие. И ако проблема е от нея действително, то какво ще е по добре, да търся някъде из моргите здрава ли, или какво?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”