Внимавайте с Газовите уредби!!!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Re: Внимавайте с Газовите уредби!!!

Мнениеот stefarata » Чет 18 юни 2015 11:12

Има доста нехайни шофьори, които с АГУ-тата си са бомби със закъснител. Но то такива си ги има със всякакви коли на всякакви горива.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 18 юни 2015 11:25

По-скоро умора на заварките :mhihi
Списъци с опасни марки бутилки недейте да правите, да не си докарате беля на главата ако някой реши да ви отвърне с документ покриващ стандартите.

ak101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ak101 » Чет 18 юни 2015 11:45

stefan4o написа:По-скоро умора на заварките :mhihi
Списъци с опасни марки бутилки недейте да правите, да не си докарате беля на главата ако някой реши да ви отвърне с документ покриващ стандартите.

При заварките се получават едни металургични процеси променящи свойствата на материала. Не случайно пукнатината е тръгнала от заварката.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 18 юни 2015 14:20

Има и такъв момент, ама реално промяната на налягането е много плавна и за пропановите бутилки материалът трудничко ще се измори. А метановите се деформират незначително заради правилната форма и дебелите стени. Така или иначе тези срокове явно са изсмукани от пръстите на някой чиновник щом за всички марки бутилки срокът е един и същ, а това, че в Германия срокът е два пъти по-голям..... И някакси редовната промяна на тези срокове в България не се връзва с реална техническа обосновка.
При всички случаи предпочитам стара, но качествена бутилка от нов турски боклук.

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Чет 18 юни 2015 18:15

Предишния ми Голф2 беше на газ /Ловато/, на втория месец се счупи ограничителя за препълване с газ/на поплавъка/. Бутилката беше 30л. и започна да се пълни - до горе.....Един газаджия забеляза проблема и ми обясни , че риска да гръмне е огромен. От затоплянето на околната среда се разширява и газта в бутилката и гърми. Винаги трябва да има 1/3 въздух. Започнах да я пълня винаги по 20л. Имах още един проблем докато карах на газ - страшна мърсотия се пълнеше при зареждане.....филтъра се задръстваше през няколко месеца. Махнах поплавъка и през дупката вкарах два магнита от високоговорители. После монтирах поплавъка и заредих. Проблемите спряха - магнитите привличат металните стърготини и държат боклука около себе си. През две години ги свалях и почиствах.......може би повече от 2кг боклук имаше около магнитите. Сега съм на нафта....убавиня.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 18 юни 2015 18:36

Едно време, като млади, ходехме по гаджета. Един приятел хвана трипер, друг въшки...
Искам всички в Бг да карат на бензин и дизел, само аз да остана на газ.

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Чет 18 юни 2015 21:38

Старите сонди масово нямат никакъв предпазен клапан. Имаха само кранчета за спиране на газта. Ако имаше поне минимален контрол инцидентите с газови инсталации щяха да са минимални.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 19 юни 2015 0:57

Ти колко сонди си разглобявал?
Аз съм разглобявал няколко сонди, включително 20 годишни, турски и италиански. Всички си имаха предпазен клапан. Сонда без предпазен клапан изобщо не съм виждал. Единственото, което му се вижда отвън на клапана е една малка дупчица, човек дето не е разглобявал сонда едва ли подозира за съществуването му.
Тази бобинка, която добавиха на новите сонди няма абсолютно нищо общо с предпазния клапан.

Потребителски аватар
mrpetrov
Автомобил: 1997 Passat B5
Двигател: 1.6 AHL

Мнениеот mrpetrov » Пет 19 юни 2015 10:19

mrpetrov Публикувано на: 2015/Юни/14 16:16
А колегата дали може да даде снимка на информационната таблека на бутилката?

vanko_VW Публикувано на: 2015/Юни/14 16:17
Сега не, утре като отида на работа ще снимам.

Какво стана, колега? Да не и избяга на тази бутилка таблеката след инцидента?

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пет 19 юни 2015 10:42

не е избягала колега, там си е табелката, просто имам доста работа и съм забравил да погледна

Потребителски аватар
ivan_pop
Автомобил: OVB
Двигател: X18XE1

Мнениеот ivan_pop » Пет 19 юни 2015 19:35

ktamen написа:Ти колко сонди си разглобявал?
Аз съм разглобявал няколко сонди, включително 20 годишни, турски и италиански. Всички си имаха предпазен клапан. Сонда без предпазен клапан изобщо не съм виждал. Единственото, което му се вижда отвън на клапана е една малка дупчица, човек дето не е разглобявал сонда едва ли подозира за съществуването му.
Тази бобинка, която добавиха на новите сонди няма абсолютно нищо общо с предпазния клапан.

Старите Руски сонди нямат никакъв предпазен клапан.А тези сонди дето са с бобинките имат два предпазни клапана.Единият клапан отваря ако се повиши налягането над допустимото,другият клапан отваря ако се повиши температурата над допустимата.
А на тези сонди дето са с много клапани им викат "Евросонда".Това наименование идва от сондите на BRC,които първи въвеждат тези клапани.Тези сонди BRC са ги кръстили "Europa".

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 19 юни 2015 20:50

ivan_pop написа:другият клапан отваря ако се повиши температурата над допустимата.

Би ли обяснил какъв е смисъла от такъв клапан и как е реализиран.
Признавам си, че руска сонда не съм виждал - нито стара, нито нова.

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пет 19 юни 2015 21:26

Действа като термостата на кола, само че малко по различно, като достигне определена температура и се отваря. Бойлерите също имат, само че там вместо да отварят кран, спират тока!

Потребителски аватар
ivan_pop
Автомобил: OVB
Двигател: X18XE1

Мнениеот ivan_pop » Съб 20 юни 2015 13:07

betaserk написа:Действа като термостата на кола, само че малко по различно, като достигне определена температура и се отваря. Бойлерите също имат, само че там вместо да отварят кран, спират тока!

Да,горе долу е така.Целта е ако температурата на бутилката се вдигне над 50 градуса(ако не се лъжа) да отвори този клапан.Това е за да се предотврати детонация,да не гръмне бутилката.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Пон 22 юни 2015 11:09

vanko_VW написа:Сега не, утре като отида на работа ще снимам.

Снимка не съм правил, защото и да направя няма да се види нищо, поради причината че телефона ми е стар, а и на табелката не може да се разбере нищо

Само успях да видя .....07 О.MPIK преди 07 има още цифри който не се разбират и мястото на 2-та буква съм сложил точка защото не мога да разбера каква е, причината не е корозия, а лошо набити букви и цифри, също така има и други букви и цифри, но нищо не се разбира.

Всъщност сега огледах бутилката и табелката и за мен е някакво менте с доста лоша изработка, както съм споменал, каръл съм доста коли на газ и такава бутилка не съм имал, а и не съм виждал(като качество говоря и външен вид)

Върни се в “Автогазови уредби”