Колеги, преди време ми трябваха размерите на такава пластина, за да си я направя предварително преди да демонтирам EGR-а. Но тук във форума не намерих. Сега вече ги имам и ги предоставям във вид на чертеж за тези които им трябва.
Голф 4 1.9 ТДИ 90кс. тип на двигателя ALH
Г4 ALH пластина за затапване на EGR - размери
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пластина за затапване на EGR - размери
Браво колега,ще бъде полезно! 

Само да допълня колегата, тази пластина става за всички 1,9тди независимо на голф, пасат и т.н. и няма значение дали е роторна помпа или помпа-дюза 

-
- Автомобил: b5 AFN
- Двигател:
Дето ще се занимавате, аз си купих такива- http://www.ebay.co.uk/itm/221269700259?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Мисля че я има като оригинална част 

-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Аз преди време бях изровил тези размери от един форум. Сега кои са правилните незнам. Аз още се колебая дали да затапя егр на авф 131 пд. Някой казват вредно е други екстра е
- Прикачени файлове
-
- Гарнитура затапване егр.jpg (27.29 KиБ) Видяна 2504 пъти
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
hvp800 написа:Само да допълня колегата, тази пластина става за всички 1,9тди независимо на голф, пасат и т.н. и няма значение дали е роторна помпа или помпа-дюза
А сигурен ли си?
Два вида са пластините. От AFN ми беше хартисала една и не пасна на стария ми Пасат AVF
Наскоро имаше обява тук във форума. Момчето беше снимало и двете пластини една до друга.
По принцип и двете стават с леко разпробиване
-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Не съм сигурен. Само съм запазил фотоса. Никога не съм мерил на моя. Само давам като вариянт. Колегите по горе казват че го има и като готова част по сервизите. Но къде и в кои никой не казва.
- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
Сега се поразрових и да уточня. По-голямата е за отдолу на чугунения колектор и става за ВСИЧКИ ТДИ. По-малката е за отгоре на всмукателния и става със сигурност за 1з - АХУ- АФН
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
110afn написа:Сега се поразрових и да уточня. По-голямата е за отдолу на чугунения колектор и става за ВСИЧКИ ТДИ. По-малката е за отгоре на всмукателния и става със сигурност за 1з - АХУ- АФН
Прав е колегата,два вида са пластините.Съмнявам се да ги има като оригинална част,но пък всеки може да си направи.
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: AGR 98
Re: Г4 ALH пластина за затапване на EGR - размери
колеги , в ауто плюс ги има. аз ги начертах оттам на картонче и си ги направих.
110afn написа:Сега се поразрових и да уточня. По-голямата е за отдолу на чугунения колектор и става за ВСИЧКИ ТДИ. По-малката е за отгоре на всмукателния и става със сигурност за 1з - АХУ- АФН
Aз моите пластини ги правих за AHF и след си ги сложих без проблем на AVF-a та не знам как не е станало при теб или просто си се заблудил нещо

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Колега хвп800 ,ти прочети ли че става въпрос и за АФН мотор или май си пропуснал,а!?
Има разлики.Най-лесно е да си направите по гарнитурките.
Има разлики.Най-лесно е да си направите по гарнитурките.

nasko1978 написа:Колега хвп800 ,ти прочети ли че става въпрос и за АФН мотор или май си пропуснал,а!
Прочетох бре и затова се учудих не за друго. На старата ми Бора с АХФ мотор си правих тези тапи, които после взех и ги сложих без проблем на колектора и на смукателя от Пасат АВФ. Същите тапи дадох и на приятел със Форд Галакси с АФН мотор и там му станаха БЕЗ ПРОБЛЕМ, та къде има разлика незнам
Върни се в “Дизелови агрегати”